Jump to content
Annons

jmysss

Medlem
  • Antal inlägg

    79
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

2 555 profilvisningar
  1. Jag vill också gärna hänga på i den här tråden! 😄 Jag hjälper gärna till med vad jag har till alla möjliga generes. Instrument: Akustisk/El gitarr, piano (stage), ev. demosång, Annat: Text, arr., mix Inspelningsmöjliheter: Ja. Hemmastudio. Logic Pro 9, Reason 5 Skicka ett PM av vad du behöver så återkommer jag med info och ev. referenser =) Tveka inte. /J
  2. Jag kan kika på det om du nöjer dig med line:at stage piano! 🙂 Skicka PM
  3. Tja Johan, snyggt pressentation. Bra låt 'Walls' precis det samma influenser jag har. Jag är i grunden gitarrist har mest lirat post-rock. Hoppade av post-rocken pga sång är viktigt för mig. Idag lirar jag piano och sjunger mest, Finns i sthlm och är 25. Tänkte höra hur du hade tänkt gå vidare när du hittat en person?
  4. Sant, ska se om jag kan lägga upp något. Mixa house har jag väl inte gjort så mycket, Man jag har 'försökt' göra egen house och jag testar gärna 😄 pm:ad.
  5. Du ska klippa så som du vill ha vocalerna.. Markera alla regioner och högerklicka -> convert -> create new sampler traack. Sen så kommer ESX24 upp som ett nytt spår. Markera spåret och spela.
  6. jmysss

    logic 64bit

    64-bitar är helt onödigt när man jobbar med musik. Det som händer när du kör i 64-bitar är att det dynamsika omfånget ökar. 24-bitar är mer än nog för musik.
  7. Alla vertyg = ESC så kommer tool-menyn fram. Esc 2 ggr = tillbaka till den vanliga musen. Flextime - om du håller musen vid slutet av en region i nederkanten (där du drar/förlänger/kortar ner regioner), och trycker ner Alt får du flextool-verktyget. Ibland måste man zooma. Att få fram flex så som man får fram automation (A) så trycker man CMD+F.
  8. Om synthen som stegrar (pitchas upp) så finns på många (alla?) synthar en sektion där man asignar olika funktioner till LFOs osv. I detta fall så förklarar jag Logics ES2 (sättet man gör detta på är alltid samma, det ser bara olika ut.) Öppna upp ES2 och i routern (det "blåa" fönstret, under alla oscillatorer,waveforms osv och över LFO:erna) Klicka på dropdown-menyn uppe i vänstra hörnet i routern som är märkt "target", välj där Pitch123. Sen brevid "target" ser du en grön pil. Klicka på pilen och dra ner den till 0. Sen spela spåret eller spela en ton på keyboard. Desto högre ton du spelar desto längre "RISE". Och om "kicken" så kan du dra in en sample i Logics EXS24 och lägga ut kicken på alla tangenter i samplern. Börja du på C1 kommer C#1 va upp pitchad lite och D1 va upppitchad lite mer osvosv. Sen ere bara rita ut i piano-roll hur många pitchade kickar man vill ha. snabbare o snabbare. Sök på youtube ESX24 Sampling typ.
  9. Hej, jag mixar gärna din/er låt/demo - gratis. Detta för att skrapa ihop fler referenser och erfarenheter av olika generes. Normalt så producerar och mixar jag rnb/pop (rihanna typ), dance, pop, rock - inspelningar (levande musik) & digitalt. Jag har även mixat en del olika generes, där jag inte producerat, så som rock, country och pop. Jag gör som sagt detta gratis och sen så tycker jag det är schysst då det finns många där ute som sitter på låtar och demos men inte har råd att mixa grejerna. Så låter det intressant är det bara skicka ett pm här på forumet. PM:ar du så skriv genere och var jag kan hämta filerna, alt. efter min mail. Inget kallprat som inte leder någonstans tack 😄 Då menar jag en konversation som tar flera dagar och ser ut ungefär såhär; "Kan du mixa hiphop?" "Japp" "Okej min kompis är skitgrym ska höra om han behöver" "....." hiphop är oxå välkommet 🙂 Iof så vore det trevligt att bli creddad på er myspace eller liknande om ni bestämmer er för att lägga ut mixen 🙂 Hör av er! mvh jmyS
  10. även om du kör med midi-klav eller logics lilla mjukvarukeyboard? då ligger problemet garanterat i logic 😉
  11. Hiho, var trött på att alltid rutan "Move automation too?" kom upp när man rearrar. Bockade i Dont show msg again och trode mitt val (Yes) skulle vara kvar så detta skedde per automatik i fortsättningen. Desvärre inte. Hur får jag tillbaka detta medelande vid flytt av regioner?
  12. Tack så mycket Linus! Funkar ju fin fint 🙁
  13. Tjena, gick och köpte en NanoKontrol 😆 dock fanns ingen manual i förpackningen (!?), så jag har lite problem med denna lilla plastgrej. Jag kan iaf styra volymen på en kanal i Logic via Nano dock så styr alla reglar på Nano enbart volymen på samma kanal. Kanal 1 eller den som jag markerar. Transporten fungerar inte, och vad gör dom 2 knapparna på varje "kanal" på Nano? Hur kan jag asigna 1an på Nano till kanal 1 i Logic, 2an på Nano till 2an i Logic, osv. Kan jag kontrollera syntharna som jag har i logic? Kan jag skriva automationer och "spela in dom"? Sjukt att man inte får med en jävla manual... (google + youtube gav mig inge vettig info) Tacksam för snabba svar 🙂
×
×
  • Skapa ny...