Jump to content
Annons

Esaias

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Den viktigaste skillnaden om man ser till just ljudkortsdelen (många ljudkort innehåller även mic-preampar m.m.) är hur väl de lyckas omvandla den analoga signalen till en digital signal, utan att tappa något på vägen. Edit: och allt det Claes sa. 🙂
  2. Jag kan se att just det hålet på baksidan ser betydligt skevare ut än samtliga andra, men ser ingen spricka.
  3. Det där förstår jag inte riktigt heller? Komponentbenen? Vilket hål? 🙂
  4. Misstänker att jag hittat felkällan, en av de tre ledarna som är lödade till det synliga kretskortet spretar litegrann där den är lödad och ser allmänt skröplig ut. När jag nu pressade ihop den lite och flyttade lite på den, för att den inte skulle får kontakt med ngt annat, funkade preampen hela två på och avstängningar innan den lade ner. Vilket får mig att tänka att denna ledare har något med problemet att göra.
  5. Claes: Sagt och gjort, dessvärre smällde även 100ma T , denna gång utan att apparaten ens blinkade till före. Testade med 2 par.
  6. Aha, tackar för väldigt intressant information Claes! Men för mig verkar det lite märkligt att detta problem skulle uppstå plötsligt och med sådan kraft, efter några år av problemfri funktion? Å andra sidan så upphör aldrig den moderna teknikens logik, vad beträffar hur den plötsligt kan bestämma sig för att krångla och sedan lika plötsligt bestämmer sig för att sluta krångla utan några åtgärder, att förvåna mig. Men är det någon jag litar på så är det dig så jag kanske helt enkelt ska pallra iväg till Kjell o Co och köpa några 100 ma T säkringar?
  7. Okej, ska se efter. Tack!
  8. Ursäkta en idiot, men vad är en kondensator och hur ser jag att en sådan är sönder? mvh
  9. Esaias

    Var laga en preamp?

    Bakgrundsfakta: För 5 år sedan köpte jag en mic-preamp av märket true systems, modell P-Solo. För ett år sedan slutade den plötsligt helt och hållet att fungera, men eftersom jag inte spelat in i min hemstudio förrän nu har jag inte brytt mig om att försöka laga den. Testade att byta säkringar i den, vilket resulterade i att den fungerade perfekt igen. Någon timme, innan den åter slutade fungera. Bytte säkringar ännu en gång, vilka brast efter några minuter. Upprepade proceduren en sista gång - samma sak. Uppenbarligen verkar det vara något fuffens inuti den som gör att den kortsluter. Nu till frågan: vart lämnar man en mic-preamp för lagning? Jag gissar att musikaffärer generellt inte har koll på hur man lagar elektronik. Vem lagar elektronik idag? Nypris var 7500 så det hade känts surt att inte laga ett fel som troligtvis inte är alltför komplicerat. Tacksam för alla förslag!
  10. Du kanske vill ha en macbook pro av andra skäl än för musikproduktion, t.ex. för att de är vackrast och skönast, men om du nu inte skall använda datorn för audioinspelning i realtid så ser jag egentligen ingen anledning att köra på Mac vad gäller funktionsdugligheten som studio - då får du nog betydligt mycket mer bang for the buck med exempelvis en pc-laptop. Det som Mac är bättre på än de allra flesta pc-datorer när det kommer till musikproduktion är ju just att de kan hantera ljudinspelning i realtid utan nämnvärda bekymmer medan de när det kommer till ren processorkraft är åtminstone dubbelt så dyra för samma prestanda. Eftersom du mest kommer belasta cpun så borde du alltså välja en laptop med en bra processor för ett bra pris och då blir det nog tveklöst en pc. Ett tips är exempelvis dell-studio 15 med core i7 (4 kärnig till skillnad från den dyraste macbookmodellen som bara är 2 kärnig), 7200 rpms hårddisk, 15 tums hd-skärm, hyfsad design och grafikkort med 1 gb minne för under 10 000. Då går dock firewirekort bort, eftersom firewirekretsarna i alla laptops förutom Apples och Frosts suger. SSD tror jag inte ger dig så mycket glädje i förhållande till priset eftersom du inte skall spela in multitrack audio.
  11. Jag är i färd med att bygga ett "sånghörn" enligt den princip som beskrivs på kontrollrummet.com. Jag undrar dock ifall samma principer gäller för ett hörn där man spelar in akustisk gitarr eller om det finns något man bör tänka på isf, förutom att det ev. behöver vara lite mer rymligt. Enligt de rätt ytliga kunskaper jag besitter inom akustik borde det ju vara samma principer för bägge användingsområden, men kanske har jag missat något?
  12. Jag har alltid köpt den mjukvara jag använder, med få undantag då jag testat mjukvara för att se om jag gillar den eller inte före ett eventuellt köp. Framförallt för att jag vill vara hederlig men även för att jag har en idé om att originalmjukvara är stabilare och säkrare. Är det verkligen så att originalmjukvara generellt sett är stabilare? Det är ett argument för original, utöver den moraliska aspekten, som man ofta hör men vad är anledningen till att crackad mjukvara skulle vara ostabilare? En crackad version är väl precis samma program, utöver att licenshindret kringgåtts?
  13. Alright, vi får hoppas att det kommer funka då! Har hört mycket gott om Fireface UC.
  14. Skall du använda datorn med ett firewire-interface skall du iaf låta bli att köpa Dell studio. Det kommer med stor sannolikhet inte funka bra, och i värsta fall inte funka alls. Beställde också en dell-studio 15 för några månader sedan men makulerade beställningen efter lite efterforskningar och köpte en macbook pro istället. 😎 Edit: Såg på en annan tråd att du valt studio 15 pga firewire så jag fyller på med lite mer info. Anledningen att kompabiliteten med firewire är dålig är att det sitter billiga ricoh-chipset i firewirekretsarna. Vad jag har förstått är de enda säkra korten för kombalitet mellan en laptop och ett firewirekort Macbook Pro och specialtillverkade musikmaskiner (t.ex. Frost). En del på andra forum har rapporterat att det har funkat med HP:s workstationserie men då är man uppe i samma pris som Frost och Apple.
×
×
  • Skapa ny...