Jump to content
Annons

chrwa262

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. chrwa262

    Stämma VSTi?

    Hej! Jag håller på atta göra cover på en där jag använder B4 och Loungelizard. Jag använder Cubase och har placerat orginal låten i ett audiotrack som jag använder som bas. Jag upptäckte då att orginalet och Loungelizard är efter samma to men att orgeln klingar falskt. Förmodligen är A=440Hz för Loungelizard och A=440+ för B4. Båda VSTi:na är ju synteser så min fråga är nu om det går att 'stämma om' det ena instrumentet eller om jag måste göra en mixdown och sedan ändra grundtonen på ljudfilen? Tacksam för svar Lasse
  2. chrwa262

    Impulssvar

    Hej alla! Jag håller på och ska spela in impulssvar från min förstärkare men min erfarenhet är så gott som obefintlig. Kan nån komma med lite tips eller vet var jag kan få tag på info om det skulle jag bli lycklig igen. Tackar på för hand!
  3. Jag har inga kunskaper i ämnet utan bara mer frågor. När jag spelar in trummor (spelar in o spelar in, jag fuskar o kör BFD) är det väldigt irriterande "efterslängar" på framförallt pukorna men också på baskaggen. Jag använder både eq o kompressor och får det ljud jag vill(mer eller mindre) men lyckas aldrig bli av med efterslängen. Kort sagt vill jag att ljudet ska bli mer solidt!?! Mycket tacksam för svar!!!! PS. Om nån vet hur man kan lyckas ratta fram världens fetaste baskagge så skadar det inte om jag får lite tips!
  4. chrwa262

    Joanna Newsom

    Hon är riktigt bra! Skivan heter The milkeyed mender och jag tror det är hennes debut. Finns på ginza!
  5. då var jag alltså dumihuvet...
  6. chrwa262

    Svettig POD XT!?!

    Jag spelar in gitarr(variax 700) genom en pod xt som är kopplad direkt till ingången på mitt ljudkort(audiophile 2496) och så fort jag krämar på med lite rivjärnsdist sså får jag ett svettigt muller med som jag inte är särskilt intresserad av. Om jag pluggar in mina lurar direkt i poden hör jag inte "svetten". Gör jag nåt fel eller är jag bara dumihuvet?!?!
×
×
  • Skapa ny...