Jump to content

tamb

Medlem
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About tamb

 • Rank
  Med i gänget
 1. Protesterna kanske har med att göra att alla vet att om man ska bli bra på det man gör så måste man jobba mycket. Gäller alla yrken, speciellt musiker men även läkare. Och vem vill gå till den läkaren som prioriterade det goda livet och aldrig lärde sig alla ingrepp ordentligt?
 2. Tack jag ska testa att förskjuta lite och se vad som händer. Har tidigare bara spelat in sång och git var för sig. Det här problemet borde ju alltid uppstå om man spelar in allt på samma gång.
 3. Sitter och spelar in gitarr och sång samtidigt på två spår med två olika mickar. En Röde rör-mick genom en Joemeek kanalstripp för sång och en småmembranig Shure KSM 137 genom GA Pre 73 för gitarr. Var för sig låter det fint men ihop så blir det något metalliskt. Det kommer ju in mycket sång i gitarrmicken och när man spelar upp bägge låter sången som inspelad i en burk. Finns det något synkproblem/faskrångel som man bör känna till om man gör så här? Kan det repareras i efterhand?
 4. Ja sången är fantastisk för genren. En fröjd att höra på. Låter lite som en äldre Steve Earle. Fixa gitarren så blir det här bra! Jag tycker låten skulle kunna ha helt akustiska gitarrer. Skulle passa din röst. Kan du inte testa att lägga om dom med en ackegura och samma mick som du spelar in sången med?
 5. Utan att kunna något egentligen om branchen så tycker jag du noga ska kolla upp vad skivbolaget har för kontakter och möjligheter att promota er ute i världen. Om PR och spelningar är det ni får ut av dealen så ska ni nog ta reda på i förväg att de kan göra sin del av avtalet på ett bra sätt.
 6. Ok vad blev det? Provade en Neumann TLM103 och en sE Z5600a II. Gillade faktiskt den senare bäst och funderade länge. I stället köpte jag en begagnad Röde Classic II till ett riktigt bra pris. Lite chansning kanske. Har bara testat en gång och är nöjd än så länge. Får skriva mer senare hur den funkar.
 7. Coolt! Nu lärde man sig något nytt. Ska nog till att spela in trummor själv någon gång i höst nu efter att jag skaffat 16 kanaler. Ska bara uppdatera mickförrådet lite först. Det är ju kul med prylar
 8. Vad är Glyn Johns-teknik? En på virveln, en på kagge och två OH?
 9. Wow! Många bra tips. Man kanske ska försöka låna hem några från musikaffären. KSM32, TLM103 och Blue bottle låter alla intressanta...
 10. Tack för tipsen! Har också kollat på Neumann 103. Blue-mickarna ser ju också trevliga ut? Hur är det med rörmickar? Någon soundskillnad eller något man ska akta sig för? Bland gitarrstärkare skulle jag aldrig kunna tänka mig att spela live med något annat än rörstärkare pga ljudskillnaden på scenen mot transistor. För inspelning tycker jag dock inte det är någon direkt skillnad i slutresultatet. Är det liknande med sångmickar?
 11. Tjena nu tänkte jag fixa till den svagast länken i min inspelningskedja. Har ett hyfsat dämpat rum med ett hyggligt sånghörn. Sjunger för närvarande i en Studio Projects B1. Har två preamps. En Golden Age Pre 73 och en JoeMeek VC1. Behöver en mick som i huvudsak skall användas till sång. Själv har jag en ganska tät klang i rösten som dock inte är jättestark och ligger i mittenfrekvens för mansröster. Lite raspigt blir det ibland. Spelar mest singer/songwriter, country och pop. Inte så starkt sjungen sång med andra ord. Vill ha ett nära och varmt sound. Tycker inte om när det blir för kliniskt och bright. Kan tänka mig att lägga runt 5000 eller lite mer om det behövs och spelar ingen roll om det är nytt eller begagnat. Tips tas tacksamt emot!
 12. Stort tack Joachime! Du har sparat mig mycket tid i helgen.
 13. Ska spela in en folkmusikgrupp i helgen på ca 12 kanaler. Om man använder sig av takes i logic så tagningarna bara staplas på varandra. Finns det då något sätt att byta tagning på alla spår samtidigt? Blir mycket klickande om man måste byta tagning på spår för spår varje gång man vill lyssna på olika tagningar.
 14. Behöver nog lite hjälp ändå... Jag ställer in ADA8000 som master och då lyckas jag spela in ljud. Av någon anledning blir 1:an på ADA8000 spår 11 i logic men det spelar ingen roll. Mitt Focusrite ställer automatiskt in på 44.1k när den är slave, är det max? Får inte ut något ljud i monitorerna men misstänker att det är för att jag bara har en optisk kabel. Hur är optimala inställningarna i Logic för att det ska funka smidigt?
 15. Tack för tipsen. Slog till på en begagnad Ultragain till bra pris. Får se om jag lyckas få ihop allt till nästa helg.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.