Jump to content

Noumenon

Medlem
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Noumenon

 1. Virveln gillar jag också tokskarpt. Cymbalerna är det lite bök med ja hehe. Det som har rattats med trummorna är bara inne i sd2, det enda utanför är reverb. Har en limiter på masterbussen, men den trycker bara till allt som går över 0dB, vet inte om det är de andra ljuden som gör det, basen är rätt hårt komprimerad.

  Har en ny variant av sd2-trummor, dock en annan låt. Trot även att lite av botten i virveln har strukit med, för sönderlyssnad just nu för att bedömma.

 2. Ser att du är lite överallt du också 😉

  Gillar inte den där virveln. har för lite smack/crack, är lite för dov för min smak.

  Enda jag har att gnälla på dock. 😄

  hehe, jasså, sneap-forumet då eller? 🙂

 3. Det enda jag har att anmärka skulle väll vara att det känns som att saker och ting kompressorpumpar, samt att virvel/kagge är för låga i volym. Smaksak dock 😱

 4. Fördröjningen har troligen att göra med latency-inställningarna i GuitarRig. Tror att man ändrar dessa i stand-alone-programet.

  Sedan, högtalarikonen i cubase är bara till för att få en monitorlyssning på kanalens inljud och du måste stänga av den igen om du skall höra spåret du spelade in 😉

 5. Jag tycker slutresultatet alltid blir ett ett ljud som har fasfel och låter för täskigt jämfört med två unika tagningar. Nu relaterar jag förvisso till de fallen då jag haft två unika spår och dubblat dem för att få fyra, men iaf.

 6. Vad förstår du inte? Jag talar om _metronomen_. Att få metronomen att klicka precis hur jag vill (4-delar, 8-delar, 16-delar) i olika taktarter. Vet hur enkelt det är att lägga in ett taktartsbyte, inte det jag snackar om.

  Det jag menade med mystiskt vad helt enkelt det att jag inte hittat hur man ställer in så metronomen klickar i t.ex. 16-delar. Eller hur man väljer en ljudfil som metronomklick.

 7. Nej, det är väl mest trumprogramering och ibland lite små syntslingor. Men jag gör aldrig detta i ren notform.

  Kom på en annan sak. I DP kan jag välja hur metronomen skall klicka för varje taktartsändring jag slänger in. I logic så går det mig veteligen inte att få till det, men å andra sidan har jag inte ens lyckats att få logic att klicka som 8/8 ist. för 4/4 😕

  Hur är triolhanteringen i Logic? Det är en sak som är knökig i DP. Går att få nätet att vara i trioler, men inte i trumprogrameringen, bara när man editerar där man ser en "piano roll" (namn?). Sedan vill jag kunna få en metronom att klickar 8-dels trioler i 4/4, fast det kankse inte ngn kan. Nej, jag skall ögna igenom lite manualer när jag är piggare. För trött i skallen för tillfället! 😕

  Cheerios.

  -Mattias

 8. Jopps. det är mkt därför frågan har dykt upp ang. vad jag skall köra 😏 DP är skönt och bra, men inte vidare snyggt hehe. Logic och DP har en klar fördel mot cubase, sin hantering av taktarter. Det är hopplöst för min del att inte kunna se samt ändra/flytta taktart i arrangeringsfönstret

 9. Nu råder det beslutsångest här! 😱 Jag har sedan länge kört Cubase SX när jag hade PC. Nu har jag dock dumpat min PC till fördel för min nya G5a. I skolan så körde vi logic och det var väl inte direkt trivsamt, men nu i helgen var jag över till en kompis som har logic 7 på sin mac och det var riktigt kul att arbeta i detta program. För tillfället så kör jag med Digital Performer 4.61.

  Nu till kakan (?), vad skall man välja? Skall köpa den nyaste versionen av ngn av de ovan nämda, men vilken? Jag gillar alla tre lika mkt. :S

  -Mattias

  PS. Kanske var fel forum att posta detta i, men jag hittade inget bättre. DS.

 10. Tjena!

  Vi håller på och spelar in en singeldemo och i sedvanlig ordning så programerar vi trummorna (inte råd med annat just nu). På förra demon fick vi lite kritik pga att trummorna var _för_ tighta.

  Har hört lite om humanize och så, men hur 17 gör jag det i sx3?

  förslag?

  -mattias

 11. Hittade dock en fiffig grej. Output, går att välja kanal (kanal, gruppkanal etc).

  Mkt smidigt.

  Fast ja, det tar ju ändå en jävulsk tid. 3min/spår. 2 spår * 3min * 6 låtar = trött skalle.

 12. Tjena.

  Håller på med ett demoprojekt där vi använder Guitar rig för gitarrerna (och bas), problemet är dock att jag har 3 instanser av GR och efter det så går det åt h-e om jag skall lägga på lite fint reverb etc och mixa ordentligt.

  Så, till det jag vill, jag vill bounca varje gitarrspår och basspåret för sig men MED Guitar rig, hur gör man detta? Jag vet hur man bouncar ett spår till en wavefil, men då hoppas ev. effekter/eq etc över.

  Det gäller f.ö. SX2

  Tacksamt för svar och förslag.

  BTW. FX Freeze hjälper mig inte alls, den bypassar bara pluggarna om man spelar låten (även om freeze är på från 1:a till sista takt). Så när projektet öppnas så haverar datorn (föreställt er att det tar ca 10-15min för att _öppna_ ett projekt).

  -Mattias

 13. Skön melodi på gitarr/synt! 🙂

  Lite klent trumljud tycker jag.

  Synd att det inte var lite mer progg i stil med Änglagård.

  Känns lite mkt "power" (om du ursäktar uttrycket) för min egen smak.

  Men det var lungt godkänt!

 14. Ok skratta inte..

  Kan ju vara ngt så dumt som att det blir resonans där du har datorn, att den står emot ngt tex. Jag funderade en massa över det när jag flyttade, upplevde att burken lät som attans. Visade sig att den stod mot en tom hutsch (sp?), flyttade den 1cm så blev det lungt igen. 😲

 15. Hur kommer det sig att ma på många studiobilder ser att sångmicken är "upp och ner"?

  Vad för upptagningsskillnad är det?

  EDIT: Tydliggjorde rubrik från "Sång..." /olsberg

  EDIT 2: Slog samma trådar /Soundborn

×
×
 • Create New...