Jump to content
Annons

Kristofer Dahl

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Kristofer Dahl

  • Födelsedag 1981-09-12

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Jag skulle nog tappa ut signalen till en separat bus, och sedan lägga på en EQ först på den busen (och sedan lägga på dist) ok tackar, det ska jag prova på nästa projekt. Nu måste jag bara försöka få lite kreativ inspiration. ☺️
  2. Tackar! Mkt intressant tips om att dista botten på gitarren, har aldrig testat detta! 🙂
  3. Hoppas detta blev på rätt ställe då det inte verkade gå att länka youtube till "låtar och filer". I min nya låt har jag försökt ändra mitt vanliga tillvägagångsätt - och helt skippat "fix it in the mix" tänket. Jag la alltså mkt mer tid på att testa mixen innan jag började spela in låten. Dvs att jag spelade in slaskgitarr + bas + trrumprogrammering. Gillade jag inte mixen så ändrade jag grundljud och spelade in igen. Jag tar tacksamt emot kritik på hur jag kan förbättra min teknik till nästa inspelning. Känns tex som att bas och gitarr på något sätt kunde varit mer tajta med varandra i mittenregistret.
  4. Tack!! Kul att denna tråd fick en revival förresten, fortfarande lite torrt på samarbetsfronten för min del...så jag håller tummarna för att någon hör av sig!
  5. Grymt kul att höra! Det var tänkt att det skulle bli en Rammstein-aktig låt, men vi gick istället ännu mer mot disko hållet (typ). Skulle själv gärna göra mer såna låtar - älskar sånt som är stilöverskridande. Tycker att det finns så mycket duktigt folk som stirrar sig blinda på att skriva och producera på ett "korrekt" sätt, man försöker passa in i en viss stil. Oftast har dock de band som folk strävar mot själva varit riktigt banbrytande stilmässigt - så fenomenet är lite underligt. Oj sorry nu vart det visst lite off topic och fullt med syftningsfel 😱
  6. Ajabaja man får aldrig sluta öva disciplinerat... 😉 Nej allvarligt du borde kolla in lick of the day nu för vi har äntligen fått in lite nytt material där! Parkern är fortfarande mitt favoritinstrument, och jag har dregglat över en Parker fly mojo rätt länge...hoppas kunna skaffa en sådan någon gång.
  7. ...Fast jag ser nu att du har varit med längre än jag. :-)

  8. Legenden är här! Välkommen!

  9. Ville meddela att jag kommit en bit på vägen med denna - hoppas kunna återkomma med något värt att visa upp. Återigen vill jag säga att jag tycker det är en brutal låtstomme du fått ihop - svänger tokbra och är repetitiv på ett härligt sätt som inte blir tråkigt (en del av stoner konceptet om jag fattat det rätt).
  10. Tack!! 🙂 Om jag hittade rätt på myspace så var det inte så tokigt det du gör heller! 🙂
  11. Tjena - jag är på jakt efter samarbetspartner[s ?]. Har följt Studio Forum som tyst åskådare ett bra tag och det är inget snack om att det finns både trevligt folk och mycket kompetens här. Senaste samarbetsprojekt: http://www.myspace.com/kmcmetalmusic Egna låtar: http://www.myspace.com/kristoferdahl Jag spelar gitarr, sjunger och har hemmastudio med separat sång/förstärkarbås. Jag lyssnar på och spelar även helt andra musikstilar än exemplen ovan så låt inte hårdrocksoundet avskräcka. Jag har även pysslat med marknadsföring på Internet, och har idéer om hur detta skulle kunna komma till användning för musikprojekt. Jag har inga som helst förutfattade meningar om hur ett samarbete bör vara - så hör av dig om du brinner för det du håller på med oavsett musikaliska preferenser (etc), så startar vi något stort! PMa eller maila på k(at)gmc.my /Kristofer
  12. Jo Mac pro är ju definitivt ett alternativ (om än lite saftigare) - allt annat känns dock bra med de nya imacsarna, så det är trist om det faller på detta. Hursomhelst mycket bra att veta att du knnat köra samplingsljud med usdb 2.0 - kanske ska satsa på detta ändå.
  13. Tack för input Zyan - bouncar tråden ifall fler skulle vilja kommentera!
  14. Kristofer Dahl

    Köpa imac!

    Goddagens - har följande dilemma: Vill gå över till imac/logic från pc/cubase. Jag kommer pyssla med musik- och videoredigering. Jag skulle helst vilja vänta tills imacen kommer med usb3.0 eller motsvarande - för jag inbillar mig att det då bara är att plugga in en extra hårddisk så behöver man inte längre oroa sig över det 2TB "lagringstak" som finns i imacen. 2TB fyller man ju upp rätt snabbt med video- och musikredgering - och att hålla på och flytta filer fram och tillbaka till extern lagring vill jag slippa. (dvs att man får flytta de filer som man för stunden inte använder sig av ) Så frågan är - tycker ni jag bör vänta och se om det kommer imacs med usb3.0 snart, kanske har någon nån gissning om när det kan tänkas vara? Eller är det rent utav så att jobba med ljudprojektfiler på en extern usb3.0 disk kanske inte är nån höjdare ändå (typ segare svarstid eller något sådant). Har någon erfarenhet av detta? Det sistnämnda vore ju det bästa för då kan jag ju slå till utan att oroa mig om vad jag går miste om..!
×
×
  • Skapa ny...