Jump to content
Annons

toniced

Medlem
  • Antal inlägg

    283
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    6

Inlägg av toniced

  1. 12 hours ago, Richie76 said:

    Skulle verkligen uppskattas slejnard. Vet att s-ljuden behöver åtgärdas men tycker det annars låter typ ok i lurar men i bilen låter det inte alls lika bra tyvärr men vet inte vad som ställer till det. Har tyvärr inga studiomonitorer😢

    Intressant med radiohead referensen Fidden, la faktiskt en gitarr på refrängen där jag tyckte själv att det var lite radiohead över just den🙂

    Ja lite Radiohead är det om låten 👍🏻

  2. 25 minutes ago, Jonatan Lundin said:

    Vad bra att det blev bättre! Vore kanon om du @toniced kunde peka ut var i låten du stör dig på fillsen (vilka fills). Tack på förhand.

    Hej jonatan. 
    Sorry för den dåliga stavningen i mitt senaste inlägg. Dagens teknik är svårbemästrad 😀
     

    ja tycker (detta är givetvis personligt tycke) att alla fills i låten är ”fel” för låtens stil. Trummornas markering med fillsen är för mycket och borde enbart vara av typen öppen High hat eller stängd. Låten liksom stannar upp när det är enorma kontraster i trummorna, då man förväntar sig efter ett full att låten ska in i en växel till. 
    det är svårt att förklara i skrift och jag hoppas du förstår vad jag menar. 
     

    inledningen har ett fill mitt i introt och ett till innan sång börjar och då är det tydligt markering för att något nytt ska hända med instrumenten, men låten liksom bara är och inte förändrar mycket. De fills du kör passar bättre till, innan ett solo, brygga, eller paus  

    0.54 och 0.55 är ett ställe som du kan definitivt markera med öppen high hat istället för pukor. Dra ner på pukorna och håll dig till mindre markeringar i stället för fillls genom hela låten förutom övergång till vers, refräng.
     

    hoppas det är till hjälp. Det vore intressant att höra låten igen om du gör ändringarna.

    Ha det fint och rock on 🤘🏼 

     

    • Gilla 1
  3. 17 hours ago, Kinlion said:

    Mmmm..finns många snygga delar i denna låten som är snyggt invävda i varandra, och den är mycket bra avvägd i sina stycken. Bra att lyckas göra en popsång på över 4minuter utan att få transport feeling någonstans i låten. Bra jobbat 👍🙂

    Tack för att du tog dig tid att lyssna. 
    Det är härligt att du tycker låten är bra. 
    vill du höra mer av Rekyhl finns vi på digitala medier. 

    Tack än en gång för din tid 👍🏻

     

    • Gilla 1
  4. On 3/3/2024 at 8:30 PM, Richie76 said:

    Och stjärnor som blänker vitt.. med efterföljande synth, brygga och refräng är så sjukt snyggt! Hoppas folk fattar hur bra detta är👏

    Härlig att du tycker det är en bra låt. Hoppas fler tycker samma 🤩

  5. 5 hours ago, glenna said:

    Tack toniced, för bra feedback!
    Trummor är mitt huvudinstrument och jag skulle önska att jag hade möjligheter att ha ett analogt set uppmickat, men har inte riktigt plats. Tyvärr så slarvar/fuskar jag ofta med just trumljudet, brukar lägga mest jobb på kaggen.

     

    Kolla upp SSD. De låter naturliga och förmodligen passar de bättre med din musikstil. https://stevenslatedrums.com/ssd5/
     

  6. On 2/27/2024 at 6:42 PM, HagmanMusic said:

    Hej alla!
    Jag har påbörjat med en egen låt men jag har fått idétorka så nu vettja inte riktigt vad jag ska göra hahah, vill köra mot kygos stil 👍 Feedback uppskattas otroligt mycket!
     

     

    Detta är inte min musikstil. Men låten är bra. Det jag tycker är att det är för mycket upprepning med F i orden. Men som sagt kan jag inte så mycket om den typen av genre.

     

    • Gilla 1
  7. On 2/27/2024 at 1:46 PM, glenna said:

    Jag har tyvärr ingen sångröst men skulle uppskatta ev. kommentarer om ljud och arr mm.

    Jag tycker låten är bra. Bra sång och bra prestation med instrumenten.

    Det som drar ner låten är tyvärr ljudet i de elektroniska trummorna. Det finns mycket bättre ljud som hade passat låten bättre, mer dynamiska.

    Alla instrument kör på och det finns inte mycket variation. så hela låten blir liksom "mycket av allt"

    Annars är låten bra, men jobba på dynamiken med instrumenten och kika på andra drummljud.

     

  8. On 2/27/2024 at 6:16 PM, Johan K Ö said:

    Jag skrev denna till min farfars begravning i somras...som en hyllning till den fina barndom/ungdom han var med om att ge mig i Falkenberg. Vi älskade att fiska ihop...och han skjutsade mig till tåget när jag flyttade till Stockholm 1992. Redo för Spotify eller vad bör jag skruva på?

    Låten är helt ok. Dock så tycker jag inte sången är för mycket in your face med tak på hur du sjunger den. Det hade nog varit bra om du inte använder  för mycket kompressor och lägger på ett reverb så du lägger sängen längre bak i ljudbilden. 

    Alla instrument är superhårt komprimerade och det låter platt. Jobba på att balansera kompressorn så instrumenten blir mer dynamiska och andas lite, så tror jag låten och mixen kommer bli mycket bättre.

    Ha det fint.

     

     

  9. On 2/25/2024 at 2:45 PM, Pär Nord said:

    Varför ska låtar va så jävla långa? Typ över 2minuter36 sekunder (som är den fastslaget idela längden bestämd av HiSK*1989) efter tjugo sekunder vet jag om den är bra men när jag ser att den ska hålla på I ÖVER FYRA MINUTER så gör jag något viktigare. Men dagens musikkonsument vet inte att den är bra så hen swajpar fram en annan låt och håller på så där ända tilla nån influencer eller megatiktoker sätter stopp för det genom att grötmyndigt (som en gammal bluesgitarrist typ) TALA OM för swajparen vad som gäller. Då först lyssnar hen till en hel låt i närapå FEM MINUTER. Men har swajpat i fem timmar utan att förstå riktigt varför (för att hen kan såklart). Här är en låt som i original är 1minut14sekunder och får sagt allt jag ville ha sagt. Sen blev den 2m36s för en inställd spelning utan att tillföra ett skit. Jag tycker den passar DJ Trumph. KOM MED FÖRSLAG HUR DEN KAN KORTAS ÄNNU MER.

    * Hitindustrins StandardiseringsKommision (uppköpt och nedlagd av Max Martin)

    Låten är lite för kort. Vore bra om du la till ett mellanspel som bryter av rytmen då det blir lite för linjärt. det händer inte så mycket och saknar variation. Annars tycker jag den har ett härligt skitigt sound. Men sången skulle behöva framhävas lite mer.

    Gött jobbat 👍

     

  10. On 2/23/2024 at 7:01 PM, Richie76 said:

    Hallåj på er!

    Har äntligen mer eller mindre gjort klart den första låten på ca 20 år då😅 Har noll koll på kompressorer och eq och sånt utan har gått lite på känsla och höftat😀 Kom gärna med synpunkter på vadsom om ni har lust. Ha en trevlig helg på er🍺

     

    Helskön låt Richie. Tycker skarpt om den, bra känsla i sången och fina idéer. Det hörs att du har lite koll på Kompressor och EQ. Hade jag fått stens på den skulle jag vilja se om jag kan piffa till den med en ny mix och en master 🙂

    Kör på bara. du har mycket bra talang.

    10 av 10 med låtskriveriet

    7 av 10 på preformance

    3 av 10 på mix

  11. 22 hours ago, Richie76 said:

    Hur lyckas du få så sjukt hög volym/output eller vad man säger, på låten? Den är ju en bra bit över Spotifys  när man växlar över😅

    Spotify har -14db LUFS om man använder deras "volymutjämning" (Ljudnivånormalisering). Eftersom inte låten är på Spotify så hamnar den på ca: -8db LUFS. Betydligt högre volym.

    Med det sagt så är alla spår "maxade" och balanserade med compressor och limiter på bus innan de når masterregeln. Då är det lättare att trycka upp DB:n några steg till utan att det "distar".

    Lite svårt att förklara med enstakade ord. Hoppas du fattar vad jag menar?

  12. 23 hours ago, Richie76 said:

    Älskar detta! Sjukt bra! Synthar och gitarrer är extremt snygga. Enda som jag reagerar på mindre perfekt är aahet efter stick/solo som skulle kunna bli lite mer proffsigt med körer eller liknande i mitt tycke. Full pott på denna annars👌

    Hej Richie. Kul att du tycker om låten och Rekyhl. Jag håller med dig att slutet med Aahhh kören inte är optimal.

    Jag kommer mixa om allt och kika på det du nämnt. Tror det kommer lösa sig, då jag egentligen inte suttit ner och slutmixat , utan gör en så noga mix jag kan efter alla pålägg.

    Härligt att du tig tid att lyssna samt kommentera 👍

  13. 22 hours ago, Flizzaff said:

    Mycket bra. jag lyssnar med taffligt ljud i min laptop men det drar inte ned kvalitèn så mycket. Bas hörs ej i laptoppen. Jag är en sån där betygsättare och det blir en femma av fem möjliga.

    Det "Kentar" lite men vad gör det?

    Tack Flizzaff för dina betyg, det är ett bra sätt att veta vad du tycker 👍. Basen ska spelas om och ny mix kommer igen, med förhoppning att allt blir "bättre" mixat.

    Tack 🙂

     

  14. On 2/21/2024 at 6:22 PM, Jonatan Lundin said:

    Bra låt; skön feeling! Någon sa modern Kent; håller med.

    Det enda jag har och komma med är att jag inte hör basen så tydligt, men kaggen hörs kanske för mycket runt 2-3 kHz? (lyssnar med ett par standardhörlurar - Jabra via mobilen). Relationen mellan kaggen och basen kanske är något att kolla på.

    Kaggen låter oxå lite träig - jag gillar när kaggen låter lite mer åt det köttiga hållet - som att slå en träklubba i en nötstek. Men detta är ju tycke o smak.

    Hej Jonatan.

    Tack för dina tips. Jag kommer lägga ut en ny mix och förhoppningsvis kommer den vara mer balancerad.

    Jag får vila öronen en vecka och inte lyssna på låten innan jag gör en ny mix.

    Tacka och kul att du tycker låten är bra 🙂

×
×
  • Skapa ny...