Jump to content
Annons

Wicced

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Wicced

  • Födelsedag 1988-07-24

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala
  • Intressen
    Musik, teknik, bilar, foto, vetenskap m.m.
  1. Inte för att vara negativ, men jag måste säga att jag tycker att det är lite synd att det är så mycket att välja mellan. Hade varit svårare och roligare om man bara fick en fil att plocka från tycker jag. Nu är det så mycket så det blir liksom ingen "match". Menmen, det ska väl gå ändå. 😆 Tonart och tempo hade jag gillat att få också.
  2. Riktigt kul! Jag har precis börjat med inspelning/musikproduktion/osv igen så kreativiteten är på topp, kommer bli skitkul att leka med det här. 😉
  3. Wicced

    Hemskt Trauma.

    Woh, tuff brud. Men å andra sidan, om det nu var så "illa" så kanske man kan förstå henne. Jag hade nog gjort samma val som du ändå.
  4. Hej, och tack för ditt svar. Är det alltså ingen bra idé att hänga upp det ljudabsorberande tyget på väggarna? Jag hittade en deal från JAM(musikaffär) som var 7*3m ljudabsorberande backdroptyg för 1250 kr, känns ganska prisvärt, och då kan jag köra praktiskt taget halva rummet(ena långsidan och ena kortsidan, som nu fast mer helt enkelt. Sen skulle jag kunna hänga upp någon absorbent bakom mig över sängen såklart, men är inte det främst för lyssning? Jag kommer som sagt mixa till 95% i lurar. Anledningen till detta är att jag inte har några monitorer just nu och mina laptophögtalare knappast är värda att mixa i, samt att rummet är så dåligt. Finns det någon standard för hur tjock en absorbent ska vara?
  5. Tjena, har de senaste åren legat lågt med inspelandet(och musicerandet öht egentligen), men nu har jag blivit lite mer sugen på att börja spela in. Har skaffat mig en schysst kondmick och har ett ljudkort på väg med bussgods så jag ska kunna spela in lite smågrejer o så till en början iaf, sen blir det säkert mer vad det lider. Problemet jag, och ni andra här i tråden, har är ju rummet och jag funderar på att lösa akustiken i mitt rum med att hänga upp ett tjockt, ljudabsorberande tyg på väggarna. Finns det något bra ljuddämpande, svart enkelt tyg som inte kostar 2000 kr löpmetern? Jag har gjort en liten ritning över mitt rum, och de linjer som är i rött är då där jag tänkte ha tyget, vad tycker ni om det? (Min förhoppning är att det även ska ta bort lite ljud som kommer från fönstret och om det funkar bra så kanske jag gör något för det andra fönstret också.) Rummet är ungefär 4x3.15 meter stort Om det nu blir så så kommer nästa problem, jag får inte borra i väggarna, men vi har en smidig taklist som gör att vi kan hänga upp saker med speciella krokar. Listen ser ut såhär: Några idéer på hur jag kan göra för att fästa tyget? Göra hål, fixa öljetter och köpa enkla krokar att hänga upp tyget i kanske? Lyssningen och mixningen kommer främst ske i hörlurar i början så det är främst inspelningsakustiken som är viktigast just nu. Jag vill inte möblera om eftersom jag hyr i 2a hand och hyr möblerna också. Tacksam för tips! Mvh/ Mikael Andersson
  6. Wicced

    Mått på rackskena?

    Tjena, sitter och Cadar en liten studiomöbel och kan inte hitta några rackkomponenter att importera, så jag antar att jag får cadda dom också. Det jag är ute efter måtten på rackskenan. Tänkte höra om det är någon som har tillgång till ett rack och kan mäta lite snabbt åt mig? Mitt är i replokalen tyvärr. Mått jag hittat själv(mm): A=44,45 B= C= D=ca 33 E=ca 20 F= G= H= Jättetacksam för hjälp!
×
×
  • Skapa ny...