Jump to content
Annons

homer

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

2 365 profilvisningar
  1. homer

    Reason Essentials

    Bra pris på ljudkortet Propellerhead Balance med Reason Essentials på 4Sound just nu, 1.999 kr. http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=1070045&artno=274231
  2. Det borde funka med USB om du har rätt drivrutiner installerade: http://www.miditech.de/site.php4?site_id=174. Du måste också ha igång keyboarden innan du startar Cubase, annars hittar inte Cubase klaviaturen.
  3. Du kan nog bara köra ett instrument i taget i instrumentingången, även fast det är två uttag. PAD-ingången är till för gitarrer med hög output på mikarna, alltså aktiva mikar.
  4. Keyboarden måste vara på innan du startar sequenserprogrammet, för annars hittar inte programmet keyboarden. Så fungerar det i alla fall om man har USB mellan keyboard och dator.
  5. homer

    Multi-pedal

    Boss ME-70 har förstärkarsimulering. Även högtalarsimulering via hörlursutgången. När man har en plugg i hörlursutgången så aktiveras högtalarsimuleringen även på förstärkarutgången (eller -gångarna).
  6. Vissa gamla Boss-pedaler före 1997 hade ACA-adapter som gav 12 volt till skillnad mot den vanliga PSA-adaptern som ger 9 volt. Det står vid kontakten vilken adapter det ska vara. Det ska dock fungera med 9 volt adapter när man kopplar ihop flera pedaler med gemensam adapter. Här kan du läsa mer om detta: http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/articles/bossadapt.htm
  7. Hej. Ja, i Cubase Essential 5 (och 4) funkar det i alla fall.
  8. Hej. Jo, högtalarna ska kopplas in i analog outs. Får du något ljud om du provar med hörlurar i ljudkortet? Skumt att du får utslag på VU-mätarna men inget ljud i högtalarna. http://line6.com/podstudioux2/specifications.html
  9. Åh, perfekt! Precis vad jag har funderat på. Tänkte väl att det skulle gå att få till det så i CB Essential 4. 😄
  10. Musikbörsen kan ha uppgraderingen på lager. Annars kan man registrera sig och beställa på soundstore.se och välja vilken butik som man vill hämta den i.
  11. Den här kanske? http://www.kjaerhusaudio.com/classic-compressor.php 🥰
  12. Aah, det fungerar att göra så här! Trevligt! Nu kan jag submixa i Reason och bara använda Cubase för audio och slutmix. Lite omväg men men jag slipper köpa ny klaviatur i alla fall... 😄. CME gör bra klaviaturer men är ju inte direkt kända för sina drivrutiner 😆 .
  13. Ah, det klarnar. Jag fortsätter att utforska programmen. Tack för era svar! 🙂
  14. Många sätt finns det... Tack för alla svar. Det är det att jag är ganska kass på klaviatur och börjar gärna med gitarren. När jag öppnar Reason i rewire så får jag felmeddelande att "control surface didn't set up properly in Reason" ungefär. Så då kan jag bara välja Reasonsyntarna genom Cubase. Kanske beror det på drivisarna till klaviaturen, CME UF 5? Annars gillar jag verkligen sequencern i Reason. Får helt enkelt bli bättre på klaviatur, haha.
  15. Tack för svaren! Det är alltså (som vanligt... 😏 ) bara att prova sig fram tills man hittar arbetssättet som passar en själv. Låter bra med färdiga projekt att utgå ifrån, då sparar man ju en hel del tid. När jag har Reason i Rewire så kan jag inte spela in med midi-keyborden i Reasons sequencer men att rita in tonerna går bra, och att importera midifiler. Men om jag vill spela in med keyborden så måste det ju göras i Cubase. Det finns väl inget sätt att kringå detta?
×
×
  • Skapa ny...