Jump to content
Annons

max92

Medlem
  • Antal inlägg

    111
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

6 Neutralt
  1. För mkt reverb tkr jag. Iaf för mycket pre delay. Dra ner det och komprimera lite skulle jag säga. Missljudet låter verkligen märkligt. Vart har du satt gränsen i ditt inspelningsprogram? 0.0 dB eller strax under? Alltid en god idé att ligga runt -0.3 typ då alla DA inte klarar 0.0 dB. De här låter dock inte riktigt så.
  2. max92

    .

    Riktigt bra låtmaterial, och jag tycker du har kommit långt i mixen! Att lära sig ordentligt hur EQ och kompressor fungerar brukar jag ge som första tips. Nästa tips är att välja en låt vars sound du har som ideal. Den här låten lägger du sedan in på ett spår i din mix och sen kan du sola det spåret och jämföra med hur din mix låter. Låten du lägger in lär förvisso vara mastrad, men det gör inte så mycket. Tillexempel kan man snabbt märka att "Aha! Det som gör den där mixen speciell är att virveltrumman ligger lite panorerad åt vänster, men reverbet åt höger" eller att t ex basen är lite distad i diskanten eller något annat. Ett annat tips (nu lyssnade jag inte efter det specifikt utan det är mer generellt) är att använda filter. Har leadsynthen något väsentligt under 200 Hz? Inte? Ta bort det då! Det kommer göra att ljudbilden blir renare. Dyr utrustning i all ära men en person som kan mixa bra kan göra en riktigt bra mix på en laptop med garageband, medan en person som inte kan mixa antagligen inte kommer göra en bra mix i en miljonstudio. Om man däremot sätter en person som verkligen kan mixa i den där miljonstudion kan det bli ett ordentligt steg upp från garageband scenariot, men det är inte heller säkert då allt handlar om hur man vill att det ska låta. Det finns liksom inget rätt eller fel där. Keep on going säger jag! Det handlar om rutin och självsäkerhet och det kommer med tiden om du jobbar på.
  3. Har aldrig testat superior drummer. Tog mig dock tiden att spela in en kort ganska slafsig demo av hur det låter: https://sound[TA BORT DETTa]cloud.com/pro424/2box-addictive-drums/s-u78jj (kopiera länken, den knasade när jag bara la dit den så ta bort det som står) Fullt tillräckligt för mig som sagt. Visst är det inte samma sak som att spela på ett riktigt trumsetet, men jag skulle ha svårt att skilja den inspelningen från en inspelning av ett akustiskt set. Framförallt i mix.
  4. Om du ska köpa en hihat så köp inte den du länkade till utan försök hitta en lite mer kvalitativ begagnad. Den du länker till kommer inte göra dig gladare tror jag. Du må få hela spektrat av en hihat men den kommer låta ganska plonkigt. Jag själv har spelat trummor i 13 och för ett år sedan gick jag från akustiska till elektroniska trummor. Jag kör nu ett 2box DrumIt5 där jag har samplat ljud från addictive drums och en cymbal har jag samplat själv innan jag sålde mitt akustiska trumset. Det är ju inte samma grej såklart men fördelarna väger över nackdelarna. Inspelning av ett akustiskt trumset är en vetenskap. Jag har fått någorlunda resultat, men det här är betydligt enklare. För mig är det också praktiskt att kunna repa med bandet på betydligt lägre ljudvolym. Jag har även börjat utnyttja midi ut för att styra mer än bara trumljud med trummorna, men det är en annan diskussion. Precis som du säger är hihat och cymbaler det som är känsligast. Jag tycker att jag kommer hyfsat långt med mina 2box med ljud från addictive drums och egensamplat. Kan lägga upp en demo nu i helgen eller nästa helg. Om du ska skaffa en hihat med syftet att ersätta samplade hihats, se till att skaffa en som är någorlunda i klass med de samplade du vill slå. Begagnade Zildjian K eller A, eller Sabian AA, AAX, HH, HHX mfl. Finns såklart massor av andra märken också. Poängen är att en "nybörjar-hihat" inte kommer vara i klass med de samplade. Men allt beror ju på hur petig man är och vad man är ute efter såklart.
  5. Ja precis. Va lite det jag menade även om det kanske inte kom fram - att TS borde välja det jag nämnde från de inkluderade pluggarna och lära sig dom och utöka arsenalen när det som redan finns inte räcker till.
  6. Det här må låta som ett tråkigt svar men utifrån det jag läst nu så känns det som att du inte har jättebra koll på synthar, samplers osv och därifrån utgår jag även från att du inte har jättebra koll på mixning och mixverktyg såsom kompressorer och eq. Pluggarna eller hårdvarusyntharna kommer inte göra musiken bättre om man inte först kan grunderna inom musikproduktion, och eftersom du planerar göra musik mest med datorn låter det somföreslår jag att du börjar med att välja EN analogliknande synhtplugin, EN sampler, EN EQ och EN kompressor och börjar kolla på kontrollerna och lära dig dom. Har du väl fått lite koll på vad dessa gör kommer produktionen i datorn bli väldigt mycket enklare och sen skaffar du fler plugins när du börjar känna att saknar något. Man behöver inte alls en jäkla massa dyra plugins för att göra en hit, däremot kommer den hiten låta annorlunda med andra plugins, men inte nödvändigtvis bättre.
  7. Native Instruments är inte ett aktiebolag utan det är privatägt, men jag ska inte lägga mig i hela den här diskussionen. Istället känner jag igen mig i den situation att hitta prisvärda plugins. Jag laddar inte ner något från TPB eller dylikt (förutom TV-serier), utan har istället valt att köpa en del när det har vart erbjudanden osv. Jag måste dock säga att inkluderade pluggarna i en DAW (jag kör Ableton och Reason, men Logic borde va likt) brukar räcka långt för mig! Vill du ha riktigt bra billiga/gratis synthar ska du kolla in: http://kunz.corrupt.ch/?Home Mer eller mindre alla prylar där är grymma! Korg har pluggar av några gamla synthar (MS-20, PolySix, MonoPoly och nån mer) som är riktigt bra och inte kostar skjortan. En rolig/klassisk effekt är denna: http://www.genuineso...howproduct&b=26 Inte jättelånga delaytider, men låter riktigt bra! Ableton 9 som släpps detta kvartal (är det sagt) inkluderar väldigt mycket schysta ljudbibliotek (stråk, blås, synthar, piano, trummor osv). Jag tycker att Ableton är en väldigt trevlig och underskattad DAW för all typ av musik, men det är å andra sidan en en väldigt nyanserad fråga.
  8. Beror ju på tycker jag. Jag har samplat av Addictive Drums och lagt in i modulen. Hör ärligt talat absolut ingen skillnad, för de bygger på samma princip. På vilket sätt skulle samplingar i Addictive Drums skilja sig från samplingar i 2Box modulen? Mina avsamplingar innehåller 24 ljud per trumma, spridda från velocity 1 till 127, vilket räcker välidigt långt.
  9. Kör 2Box sen oktober och är riktigt nöjd. Har kört akustiskt i drygt 10 år och bestämde mig nu för att sänka volymen i replokalen och valet föll på 2Box före en del dyrare Roland set. En viktig skillnad är att 2Box kör samplade ljud (så man kan lägga in egna samplingar) medan Roland (och Yamaha såvitt jag vet) kör med simuleringstekniker som åtminstone jag anser inte kommer i närheten av the real deal!
  10. Ubetoo lägger till sin logga på omslagsbilden i exempelvis spotify. Gör att dom går bort direkt för mig iaf.
  11. Tips är att vänta tills nästa vecka iaf då det ryktas om att apple ska släppa nya grejjor då!
  12. Men just detta erbjuder ju bandcamp? Du kan ju till och med välja en egen webaddress! Eller vad missar jag?
  13. Bandcamp såklart! Såhär ser min sida ut t ex: http://pro424.bandcamp.com/ (köp gärna 😉 )
  14. jo då den där har man läst flertalet gånger 😉 men då kanske jag ska börja med att mäta rummet då.
  15. Hej, Rakt på sak: Vi har en replokal/studio i källarn. Väggarna är klädda i ljudisolerande material, MEN rummet är i övrigt inte akustikbehandlat. Vid inspelning funkar det ok, men när vi repar blir allt ljud väldigt bullrigt och basigt. Hur ska vi behandla rummet? Basfällor i hörnen? Mvh Max
×
×
  • Skapa ny...