Jump to content
Annons

Bedlam

Medlem
  • Antal inlägg

    93
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Bedlam

  1. Ja dom blev ju rätt så olika. Kan nog tycka att det är keyboarden samt olikheten i sångarna som gör den största skillnaden.
  2. Nu finns vi på Facebook också ifall det är nån som är intresserad... https://www.facebook.com/thebedlamvault
  3. Tack för intresset. Vi får väl se vad som händer i framtiden, Rock on!
  4. Som Dalmobossen skrev så har vi ett antal låtar på gång. Dom ploppar upp så småningom. Tack för alla omdömen.
  5. Ett riktigt roligt sätt att jobba på om man inte är med i nåt band men ändå vill skapa musik med andra människor.
  6. Om du är intresserad av teknik och har råd tycker jag att du ska köpa den. Lycka går faktiskt att köpa för pengar 😉. Många svar förutsätter att du har dålig akustik, vilket vi inte vet någonting om, men det kan också var en grej att fundera över för att ev. få till dom inspelningar du strävar efter. Lycka till. //Bedlam
  7. Ett litet målartips! Som det ser ut på bilderna så använder du för lite färg... En grundregel är att om det går "trögt" att måla och om man måste trycka hårt för att få färg på väggen så använder man för lite färg. Då är det dags att ta mera, det ska inte vara jobbigt att rolla en vägg. Bedlam.
  8. Har nu fått VDSL. Bifogar en bild så får ni se hur skillnaden blev för mig. Är hemskt glad för nedladdning som i princip är uppe i 30 mbit. Är dock lite besviken på uppladdning där jag bara kom halvvägs. Men den totala upplevelsen är jag väldigt nöjd med. Det känns mycket rappare i surfning osv... Och eftersom det i princip inte kostar mera så kan jag varmt rekommendera alla med ADSL att byta om möjlighet finns. //Bedlam.
  9. Och så här ser dom ut... http://www.thomann.de/se/tama_08_star_cast_halter.htm Bedlam.
  10. Detta låter intressant... När kommer beskrivningen? Har för övrigt beställt VDSL nu, som togs upp för ett tag sen i denna tråd. Återkommer med "mätdata" när bytet är klart om det finns intresse. Detta kan ta ett tag eftersom jag sa upp ett abonnemang hos en annan leverantör. //Bedlam.
  11. Det verkar onekligen som att man måste bli smartkund. Jag fattar inte riktigt vad det innebär dock. Är borta på jobb nu, men ska börja rota i internet när jag kommer hem. Så om ni håller ut så kan jag bli försökskanin, för är det nåt jag vill ha så är det snabbare Upload. Jag har också 24 nu, men jag ligger nog kring 20 skulle jag tro. Antagligen har jag närmare till närmsta station. Detta kommer från Telias sida: "Du har möjlighet att teckna Telia Bredband 30 om du bor upp till 2,4 km från en telestation. Och har du inte mer än 1,5 km till en station som har uppgraderats med vdsl-teknik får du ett ännu bättre bredband till samma pris." Bedlam.
  12. "SkitTelia" 😉 har börjat uppgradera sitt ADSL till "VDSL" (tror jag det heter) så nu kanske det blir lite roligare för oss som bor på vischan också. Framförallt med snabbare Upload-hastighet. http://www.telia.se/privat/bredband/via-telejacket/ Kör i vind... Bedlam.
  13. Du är väl medveten om att Cat6 i teorin är 10 ggr snabbare än Cat5. Kan ju vara att tänka på om kablen skall hänga med att par år. Bara en tanke... Bedlam.
  14. Sök på "Glyn Johns method" på Youtube så hittar du mycket matnyttigt. //Bedlam.
  15. En enkel tumregel i måleribranschen är att: "Allt som känns, syns!". Det vill säga att alla ev. ojämnheter som du känner med fingrar/handen kommer att synas efter du målat. Bedlam.
  16. Dessa är helt ok i denna prisklass, med reservation för överhängsmikrofonerna som enligt många låter kasst (har dock inte testat dom själv). http://jam.se/ljudljus/mikrofontillb/A26276/ //Bedlam.
  17. Grunda innan du spacklar, annars sitter det dåligt. Sedan måste det minst två varv färg där du spacklat annars blir det matta fläckar. Om du bara ids måla två varv så måla över spackelytorna ett lager innan du målar det sista (andra) varvet. Ditt bord kommer att bli grymt! //Bedlam.
  18. I mitt fall handlar det om studiobelysning i filmsammanhang. Jag uttryckte mig kanske otydligt. Men ett litet exempel. Varje studiolampa är på 650 watt, vilket innebär max 3 lampor (om 10 ampere) per fas. Nu kör jag 16 ampere så jag har inga problem längre, speciellt inte sen jag delade upp uttagen som jag gjort. Nu är det hemsk enkelt att räkna på hur många watt man belastar resp. fas med. Ha det gött. Bedlam.
  19. En liten grej om eluttag. Jag satte mina eluttag i grupper om 3st. Fas 1, Fas 2, Fas 3. Mest för att hålla ordning på hur många watt man belastar varje fas med. Håller på med studiobelysning, så nu går det inga säkringar längre. Kan kanske vara användbart inom (musik)studiosammanhang också. Keep up the good work! Bedlam.
  20. Upplevde du stor skillnad? Och hur högt i tak ä det? B.
  21. Här har du ett användbart dokument (om uppladdningen funkar). Bedlam. XLR lödning.pdf
  22. Någon får gärna rätta mig om jag har fel, men en dynamisk mick behöver ingen fantommatning. Bedlam.
×
×
  • Skapa ny...