Jump to content
Annons

chsandstrom

Medlem
  • Antal inlägg

    87
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Letar efter en synth. Men grejen är att jag knappt vet vad jag egentligen söker. Jag gillar att leka med nya ljud men känner att jag måste begränsa mig i några krav. Söker möjlighet för ambienta grejer, sound design, filmmusik, atmosfär och pads och dylikt. Jag tycker Waldorf Quantum 8 ser perfekt ut men priset tilltalar inte riktigt mig... Så har jag sneglat på Korg Minilogue som ett hyfsat prisvärt alternativ. Skulle jag va extra kräsen i mitt sökande vore fina pads, stråkar och piano fint komplement men känner till att instrument med sådana ljud av högupplöst kvalité kostar massor. Jag vill helst ha en ny fet leksak för under 10k eller bli oerhört motiverad av varför jag skulle köpa det jag rekommenderas. Gillar alternativa ljud, skapa ljudlandskap och atmosfär. Etnoinstrument och sånt fallet mig i smaken. Att manipulera och förändra ljuden vore skoj. Annars får den gärna vara polyfonisk, kanske med en sequencer. Tacksam för svar även om det kanske är ett smått luddigt inlägg...
  2. Första länken kostar. Jag är pirat, fanns inte att tanka ner. Den andra länken har jag sett och lyssnat på igår, och det är inget särskilt med de ljuden. Vore häftigast att hitta instrumentet IRL och sampla ljudet.
  3. Jag är ute efter tibetanska instrument, framför allt Dungchen trumpeten. Vart kan jag få på någon som antingen kan spela detta för mig att sampla, eller vart man kan köpa? Tacksam för svar...
  4. Jag vill veta vilken av dessa två som är bäst helt enkelt... Bose som är så omtalad att vara så bäst... eller K-Array som är förmodligen bäst.. inte enbart för prisskillnaden. http://www.jam.se/produkt/A44321/ och http://www.ilt.nu/karray-kb1-system-12-midhigh-column-digital-mixer-p-6056-c-474.aspx Tips och annat vore bra. Tack på förhand.
  5. När jag inte spelar upp ljud så vibrerar mätarn i monitorn på strax runt -30 dB, det är alltså inte helt stilla, så någonting stör ljudet. När jag kör in den röda delen av RCA så peakar det inte, men det gör det när jag har i den vita. Vad fan är det frågan om? När skiten fungerat förut?
  6. Har ingenting med RCA kablarna att göra, peakar lika mycket för det. Och har sänkt ljudet så lågt det går från källan. Kan inte justera något i datorn, om det inte är något dum inställning i datorn eller wavelab som orsakar det. Eller så är det fel på ljudkortet, men hur det kan bli fel på ett ljudkort som bara legat det vet jag inte.
  7. RCA (Scart-ljudet) från Playstation 3. Tänkte prova spela in skit därifrån i Wavelab, gjort det förr. Nu har jag bytt RCA kablar och ska prova så det inte är fel med dem. Jag vet inte vad felet är, för tidigare har det bara varit att plugga in o köra.
  8. När inget ljud spelas upp så rör sig monitorn trots allt. Kan någon blicka hit och belysa lite kunskap kring detta löjeväckande problem. TACK!
  9. Vill gärna ha ett svar så fort det är möjligt. Orkar inte vänta på något jävla skit som verkar onekligen helt oförklarligt. Sänker volymen på ljudkortet, då hör jag bara volymen ändras i hörlurarna men inte på monitorn. Sänker volymen från källan till minsta, ingenting händer. Sänker volymen på datorn och ingenting händer. Vad är felet? Har spelat in på Windows 7 och wavelab förut.
  10. Behöver hjälp, använder detta ljudkort, http://images.thomann.de/pics/prod/191768.jpg Pluggar in RCA kablar, men ljudet slår i taket och peakar. Sänker volym i datorn och från källan, ingenting händer. Ska spela in i Wavelab och har Windows7. Vad är felet? Hur kan jag justera volymen så det inte händer något? Har pillat i källan, i datorn och på ljudkortet. Vad kan det bero på? Tack.
  11. Kan du gå igenom det där åt mig på ett annat sätt, vet inte riktigt om jag hänger med. Men om vi säger så här, jag skapade den här tråden för en tid sedan; https://www.studio.se/index.php/topic/96500-behover-hjalp-med-emu-0404-ljudkort/page__p__1412384?do=findComment&comment=1412384 Där ser du ett problem som jag förklarade, tekniskt relaterat till det ljudkortet som nämns. Om du läser lite där, så har jag en fråga; kan jag använda det ljudkortet och få ut så bra ljudkvalité som möjligt, på det viset du förklarar? Jag har också fått reda på att optiska kablar ger ett visst brus, och nu säger du även detsamma åt RCA. Berätta gärna för mig vilka kablar jag kan använda, länk, bild kanske? Tack så himla mycket för responsen för övrigt! 🙂
  12. Behöver hjälp. Gör det någon större skillnad att spela in ljud via ett ljudkort med digital ingång (optisk) eller använda analogt (rca)? Är det värt att satsa på digital inspelning för bästa kvalité, framför allt om jag tänkt skicka inspelningarna till en mastringstekniker senare? Och vilket ljudkort kan någon rekommendera i en bra prisklass? (1000-2000kr)
  13. Jag vill bli rekommenderad ett externt ljudkort som klarar av både analog och digital inspelning, samt har mikrofoningång, gärna med så låg latency som möjligt. Gärna snarast vill jag veta detta! TACK!
  14. Vad menas med full duplex? Vet du hur skillnaden är att spela in analogt (line in/out) till skillnad från att spela in digitalt?
  15. Bästa recensionen jag läst om den här produkten: http://www.amazon.com/Edirol-UA-25-USB-Audio-Interface/product-reviews/B0002ZCILM Kan någon presentera för och nackdelar med denna? Vad finns det för alternativ i en prisklass 1000-2000 kr?
×
×
  • Skapa ny...