Jump to content
Annons

Badertheinvader

Medlem
  • Antal inlägg

    384
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Badertheinvader

  1. Räcker och räcker. Jag skulle säga att det räcker gott och väl. De bästa produktionerna jag vet om är inspelade i rum på 6-10 kvm. Det är såklart min egen smak. Sen tycker jag själv att det är fräckt med stora inspelningsrum men sällan ekonomiskt hållbart. Tänk bara på att bygga kontrollrummet först och sen inspelningsrummet, inte i tidsaspekt utan i vilket rum man kommer in i först. Varför? Jo för att annars när någon ska pissa så går han igenom inspelningsrummet eller om någon kommer sen så kanske han sabbar en tagning med mera.
  2. Hade hellre tagit rummet efter loungen som kontrollrum och skita i att ta bort väggarna och istället bygga igen det med dörrar. Sedan ta det tänkta kontrollrummet som ett isobås/sångbås nummer 2 eller bara som förråd. Det är aldrig fel med förrådsutrymme. Till kartonger, case:ar, mikrofoner mm mm.
  3. Hej! Jag har sadlat om lite grand. Som några av er kanske har uppmärksammat så säljer jag nu min studio i Göteborg (länk: 100kvm studio i Göteborg säljes). Det är nämligen så att jag har börjat jobba på en PA-firma som heter nöjesgruppen. Där jag jobbar jag som säljare, servicetekniker, ljud och ljus-tekniker samt projektledare. Jag har dessutom på sistone börjat lura på en tjänst. En tjänst som jag smyglanserar här nu. Man kan hitta information om tjänsten på http://www.bermudaproductions.com. Det går ut på att vara en support för alla studiotekniker och musikproducenter där ute. En support som kan svara på praktiska frågor, hur man kopplar ihop diverse enheter, vilken storlek på monitorer man bör ha mm mm. Då kan man undra: varför ska man lita på dig? Jo mig ska man lita på av många anledningar. Jag har stor erfarenhet av att använda en rad olika produkter och koppla ihop dem. Jag känner till mer eller mindre alla typer av kontakter och don och var man får tag i dem. Jag har varit tillräckligt intresserad, tillräckligt länge för att själv göra bedömningen att jag kan ge bra svar. Skulle min kunskap vara otillräcklig så kommer jag ta reda på svaret, allt för att kunden ska få en så bra upplevelse som möjligt. Testa vet jag. Berätta gärna vad ni tycker om idén. PSST! Om man skriver kod: studioforum i mailet så kan man testa tjänsten första gången för halva priset.
  4. Enkelt att testa. Lägg in ett spår i audacity 24bit 44.1 och exportera det 24bit 44.1 och sedan lägg in det i FL studio. Efter detta lägger du in samma spår direkt in i FL Studio och så fasvänder du det ena, om det är helt knäpp tyst så sker det ingen förändring, låter det något så har det skett en förändring.
  5. Du går in i ljud och midi-inställningar och skapar en sammanslagen enhet så kan du länka ihop hur många ljudkort du vill 🙂
  6. Ladda upp ett ljudexempel så man kan höra knastret 🙂
  7. Köp denna så säljer du eleven rack:en för 2500kr till ev. mig. http://www.blocket.se/uppsala/Eleven_rack___Pro_tools_11_58954301.htm?ca=15&w=3
  8. Skulle du kunna skriva vad det är för bord och gärna ta lite bilder. Bör ha don för inserterna också. Är det ett split eller ett inline?
  9. Tack! Bra grejer som jag funderat över med konkreta svar!
  10. Fnulf Fnulf Fnulf... Jag upphör aldrig förvånas över dina mixar. Ett sound som Sverige inte leverar! Jag kan väl känna att trummorna var lite stökiga i överhänget och att sången inte limmade med alla andra instrument på alla ställen men över lag: Ett sound jag personligen älskar, bra jobbat! mvh
  11. Detta är en låt jag skrivit, spelat alla instrument på, producerat, spelat in, mixat och masterat dock så är det inte jag som sköter sången på låten. Det är en låt om Diabets Typ 1, alla pengar låten drar in går till diabetesforskning. Diab One – Toppen Av Ett Isberg
  12. Dynaudio, goa grejer! Jag har hört att Siemens gör bra preampar men kaffebryggarna har jag inte hört något om^^
  13. Jag gjorde detta nyligen. Ta det projektet du redan har med den omixade låten sedan gör du som jakobP sa så väljer du allt förutom "content" och sen add på allt. Sen är det bara att flytta över kick till kick osv och ta bort de gamla spåren. Kan vara så att du måste routa om lite, det behövde jag. Jag upplevde att detta gick väldigt smidigt och det gick väldigt fort. Eller så (som jag också gjort) så exporterar du alla ljudfiler, kopierar det projektet som är klart, byter namn på det, tar bort ljudfilerna och lägger in de nya på rätt plats
  14. Badertheinvader

    LCR

    Det kan nog mycket väl stämma
  15. Badertheinvader

    LCR

    Det kan vara viktigt att få in "gamla mixerbord"-aspekten. Det händer att man hör "jag kör lcr för att han* gör det" Sen säger "han" i en intervju att han kör lcr för att på hans mixerbord finns det inga andra alternativ. *kommer inte ihåg namnet men känd som satan är han Själv kör jag lcr om det är metal eftersom jag upplever att jag får mer separation på det viset, med undantag av pukor och körsång/bakgrundsskrik. Är det lite mer luftig musik med fler instrument så går jag loss med panoreringen.
  16. Vad jag vet är det inga trafos i sigma (rätta mig om jag har fel någon), då kan jag hålla med om att det finns roligare alternativ. Men att säga "SSL-cleant" känns fel, summerar du genom t.ex ett ssl 4000 så kan jag lova att du har färgning, bra sådan dessutom.
  17. Det finns en tråd på gearslutz som handlar om neve:en du pratar om där har man gjort en blindtest där de dock inte summerar, de kör igenom LR bara och ett spår utan. Vissa tyckte att det inte vara någon skillnad alls, jag tyckte det var supertydligt och är själv ett fan av analoga prylar. Leta upp den tråden så får du höra själv, svart på vitt.
  18. jag har ett motu midi express 128. Sjukt stabilt, det är det bästa midiinterfacet jag testat och jag har testat mycket i olika prisklasser. Har inte varit så nöjd med något som jag är med det. Rekommenderar det varmt!
  19. Tycker faktiskt att de flesta bidragen första deltävlingen var rätt bra. Högre nivå än förra året. Tycker jag, TYCKER jag.
  20. Jag hade köpt ett par monitorer om budgeten tillåter, inte för att de kanske är så jävla bra utan för att det dels kan vara skönt att byta lyssning men framförallt för att det kan bli jävligt tråkigt att sitta i lurar hela tiden.
  21. Extremt mycket musik, troligtvis en majoritet av all kommersiell musik skrivs av andra människor än som framför musiken. Är inte det samma sak?
  22. Bara att ta fram vinkelslipen! Dock viktigt att skära längre än sprickan då den kan vara sprucken inuti, detta för att förhindra att den inte fortsätter spricka.
×
×
  • Skapa ny...