Jump to content
Annons

PatoSamuelsson

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då PatoSamuelsson senast vann var 19 november 2017

PatoSamuelsson hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

4 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Här kommer en låt från mitt drömpopprojekt! https://soundcloud.com/pinguinmusic/violet-sky
  2. Ja den går till spotify. Här kommer en länk till Soundcloud!
  3. Jag skulle vilja tipsa om en jul-EP som jag och en kamrat satt ihop. Vi har tagit fem klassiska julsånger och gjort poparrangemang av dom. Hoppas den sprider en ny form av julstämning! Emil & Patricios magiska julorkester – Jul som haver barnen kär Jag önskar er alla en fröjdefull jul!
  4. Jag letar efter ett USB-ljudkort, gärna med 8 eller fler inputs, och gärna med 8 eller fler outputs. Det allra viktigaste är att det har två preamps som låter så bra som möjligt för den peng jag vill lägga ut. Det ljudkortet jag har nu är ett M-Audio USB mobile pre, och jag tycker att de preamparna låter för sjaskigt. Jag tänker mig någonting i prisklassen 3500 - 5000. Jag har länge funderat på en MOTU UltraLite-mk3 Hybrid men börjat fundera på hur mycket man egentligen betalar för alla nedrans effekter och sånt som finns i, som jag ändå inte tänkt använda särskilt mycket. Ett annat jag kollat på är ESI ESU 1808,som är lite billigare, men då funderar jag på om anledningen till det är att den inte har samma digitala mixningsmöjligheter i, eller om den kanske bara är lite sämre. Om någon vill bidra med fler alternativ så blir jag väldigt glad, motivera gärna varför jag ska välja ett visst kort. Om någon testat ett eller båda korten jag nämnt så får ni gärna ge mig lite för och nackdelar med just det kortet! Jag sitter på en dator med dual core på typ 2,7 gHz styck och 4 gig RAM, Windows 7 64bit, och cubase 5 som daw. TACK PÅ FÖRHAND!
  5. Windows XP. Vet inte riktigt vilken version av SX3 det är, spelar det stor roll tror du?
  6. PatoSamuelsson

    Cubase problem

    Hallå! Under de år jag suttit med mitt Cubase SX3 har jag inte stött på några större problem, trots att jag suttit vid en dator som inte alls är särskilt anpassad för musikinspelning, men jag har iallafall kunnat ha ett gäng audiospår och ett antal midi-instrument. Den senaste tiden har jag dock spelat in mer än vanligt, har spelat in nio låtar till en skiva och blev nyligen klar med all inspelning. När jag sätter mig för att börja mixa så märker jag att mina effektplugins beter sig konstigt. De fungerar precis som de ska, men man ser inte vad man gör! Alltså, man kan ställa alla parametrar på rattarna i tex en EQ, men man ser inte filtren som man brukar. I en kompressor så ser man inte linjerna som visar tröskel- och ratiovärden etc. etc. När man suttit en liten stund börjar också ljudfilerna bete sig konstigt. Det kan hända att ett gitarrspår börjar spela refrängen mitt i versen till exempel. Nu undrar jag om någon har någon aning vad detta kan bero på, om det är min dator som sett sina bästa dagar, eller om något är på tok med ljudkort, eller bara någon inställning som kan ha hamnat snett. Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...