Jump to content
Annons

pile63

Medlem
  • Antal inlägg

    230
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av pile63

  1. Pro Tools first fungerar inte med andra plugins än dom du kan köpa i den nya affären i Pro Tools. Alltså andra pluggar du har installerade innan kommer inte att fungera i Pro Tools first. Vilket är rätt så irreterande. Ett bra tips att lära sig mer om Pro Tools first är att kolla in Pro Tools Expert. http://www.pro-tools-expert.com/search?q=pro%20tools%20first&f_collectionId=55021246e4b0781cf3b85ed3 Där bör du hitta alla svar.
  2. Pro Tools 12 skriver över dina filer i 11. Så du har inte Pro Tools 11 kvar längre kan man säga. Pro Tools 11 finns inte kvar i din dator längre eftersom Pro tools 12 är just en uppgradering. Hade du däremot också haft Pro tools 10 och 11 så kan man spara utrymme genom att avinstallera Pro Tools 10.
  3. Tänk på att du kan hyra per månad via Avid. En bra grej om du vill testa bara och sedan se om det är för dig. Det snacket som har gått länge nu att man inte kan komma att kopa Pro Tools är struntprat bara. Man kan fortfarande köpa loss Pro Tools. Dock kommer det bara vara ett år support med uppgraderingar. Det är sedan en valfri kostnad om man vill lägga ut det år i fortsättningen. Kolla in på Avids hemsida så blir det klarare för dig.
  4. Jag tror att Apple kommer att klara det bra. De har ingen gratis tjänst, Alla med Iphone kommer nog att ha båda ett tag och sedan gå till Apple music. Utbudet tyckar jag är samma, dock med klarare ljud och mycket bättre utseende. Kommer nog att gå över till Apple när mina tre månader gratis är slut.
  5. Tyvärr så blev det inte så roligt efter tidningen dog. Det liksom bara rann ut i sanden. Jag själv har inte varit inne mycket den sista tiden så jag är ju lite skyldig till att ha övergett forumet som lärde mig så mycket i början genom bara läsa trådar.
  6. Waves har börjat med en live show på deras sida. Bara två avsnitt än så långe och det var lång tid emellan dom. Det är under sändningen enbart som erbjudandet gäller. Så håll koll på deras hemsida bara.
  7. Nackdelen med Kontakt är att det kostar en del. Det är bra samplingar men som sagt vad det kommer med en prislapp. De medföjande instrumten är bra i Pro Tools, lägg bara på en EQ så kommer man långt med dom.
  8. Plockade upp H-Comp från Waves och Q10 nu i helgen. Fick 20% rabatt så det hela slutade på knappa 470 spänn. blir till att leka med nu i veckan.
  9. Kolla in på focusrite sida, Jag hade samma problem med mitt Scarlett ljudkort och där skall det finnas beta drivrutiner som fungerar. Laddade hem och installera. Sedan dess fungerar det utan problem. Kolla in denna sidan, det är deras Beta sida med drivrutiner, Du borde hitta det du söker där. http://beta.focusrite.com/
  10. Köpte Waves CL-76 kompressor pluggin nu på rea. 99 dollar är ett bra pris för både Blacky and Blue.
  11. Skall erkänna att jag använder mest till att leta fram melodier genom att använda "random". Man väljer ut en grundton, Sedan testar jag mig fram genom välja olika oktaver. Ibland hjälper det till och ibland blir det bara inte bra. Men för den som kanske inte är så hemma på skalor och hur det funkar är det ett bra hjälpmedel.
  12. ScaleGen är en riktigt bra app som kan göra allt med skalor och lite till. Kolla in den på: http://www.gestrument.com/scalegen/#create Den finns att köpa i en bundle på appstore med gestrument för 105kr. Enbart ScaleGen konstar runt 70kr.
  13. Kolla i manualen om hur du skall koppla mixern till datorn och vilka inställningar du kan göra. Efter ha googlat runt lite då jag är ute efter en mixer själv så hittade jag manualen i pdf. http://www.allen-heath.com/media/AP7085_2+ZED12FX_16FX_22FXUG.pdf Det finns ett kapitel om hur du kopplar mixern till pro tools. Visseligern Pro tools 9 men det borde inte vara någon större skillnad i din dator.
  14. Det kom en uppdatering igår till Auria. Den löste en mängd problem och nu ser man att det kommer uppdateringar på de flesta appar varje dag. Så ge det ett par veckor till så är nog de flesta problem lösta. IOS7 funkade bra efter de första veckorna. Sedan var det klockrent. Jag tycker redan att min padda har blivit stabilare och mer minnesnål nu sedan IOS8 kom in. Det blev en stor skillnad efter 8.02 uppdateringen kom.
  15. Om ni funderar på att uppgradera till ios8, så ligg lågt ett tag till. Audiobus verkar inte fungera med flera appar som har uppdaterats till ios8 samt att Korgs alla appar krashar. Så det här var sista gången jag gick på det tåget bara för att se vad som händer. Dock finns det lösningar på webben om man har gjort en uppdatering till ios8 och vill nedgradera igen. Sök på google om Dowgrade ios8.
  16. Vill man testa en plugg så brukar det finnas demon till de flesta pluggar. Det är också ett bra sätt att kolla om man verkligen trivs med den eller inte. Vill man då inte ha pluggen, nä köp den inte, vill man ha den. Köp den då. Antingen ny eller beg. Vad spelar det för roll? Du som användare får det du vill ha och alla blir nöjda.
  17. Man är alltid sin egen värsta fiende. Allt man gör duger inte. Jag själv lider av samma åkomma och det finns bara ett botemedel. Lägg ut saker och försök att hitta folk man kan jobba med. Till slut så löser det sig säkert.
  18. Att skaffa ett externt ljudkort håller jag med om. Då har du allt du behöver för att styra volymen på dina monitorer. Tänk på att skaffa aktiva monitorer. Alltså monitorer med inbyggd förstärkare. Kolla med din lokala musikaffär vad de kan ha att erbjuda eller sök på youtube. Det finns bra videos där men man får leta ett tag bara. Lycka till.
  19. Det blev ett par nya Monitorer nu. M-audio BX8. Hur nöjd som helst med dom. Det blev visst en liten midikeyboard till paddan med. M-Audio Keystation mini 32. underbar att spela på. Skönt med lite fler tangenter är de vanliga 25 eftersom denna ha 32.
  20. Kul att se någon som audioprogrammering. Kollade upp det för ett antal år sedan medan insåg då att det inte var något för mig. Kanske skall kolla upp det igen....:-)
  21. Fl studio är nog det bästa alternativet.
  22. Ser riktigt bra ut så här långt.
  23. Som sagt, det var nu ett tag sedan jag bytte till Pro Tools. Din site har jag haft så mycket bra användning för och det har gjort mig till en bättre mixare. Ett kanonjobb har du verkligen gjort. NIta denna tråden nu. Den är väldigt värdefull.
  24. Lägg hellre ut de extra 100 lapparna på orginal. Jag hade en från biltema och det fungerade inte bra. En massa knaster och störningar. Så jag gick och köpte en orginal istället och sedan dess inga mer problem. Kanske fick jag ett måndags ex, det vet jag inte.
×
×
  • Skapa ny...