Jump to content
Annons

Simon Andersson

Medlem
  • Antal inlägg

    298
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Simon Andersson senast vann var 13 juni 2012

Simon Andersson hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

17 Bra

1 följare

  1. Ah, tack för svar. Eftersom du kör med thunderbolt och upplever strul också så beror det (förmodligen) inte på att jag kör firewire, som skulle kunna varit ett problem med Apples egna små måste-köpa-special-adapter till allt. Det är nog som du säger - Mjukvarukrock. Nåja, jag klarar mig iofs utan "line in", men rätt ska va rätt 🙂
  2. Tja. Vete sjutton vilken avdelning denna ska in på, provar här. Gjorde om lite i studion och skaffade senaste Logic Pro X. Passade även på att blåsa hela datorn (maxad iMac) och "starta om" helt och hållet. Blev därför Yosemite istället för Lion som jag hade innan. Blev också senaste versionen av MixControl, eftersom jag använder ett Focusrite Liquid Saffire 56. Som sagt, allt är så färskt att det nästan gör ont i kroppen. Men funkar det? Nä. Problemet: Får ingen signal via "Line in" på ljudkortet. "Instrument" funkar och kan spela in i Logic via den. Kan spela upp ljud från tex iTunes, YouTube osv, men "Line in" funkar inte. Tar stopp direkt, dvs redan innan Logic startas får jag ingen signal. Har provat fler kanaler, men det är bara "Instrument" som vill funka. Vad beror detta på? Krock med operativsystemet? Missar jag någonting i MixControl? Vore väldigt tacksam för hjälp! PS, har även en Presonus Monitor station inkopplad till ljudkortet via SPDIF (om det kan ha nån betydelse i det högst förvirrande MixControl). Innan all uppgradering körde jag Pro Tools med samma hårdvaror, funkade bra.
  3. Om du fick välja EN preamp/limpa att använda resten av livet, vilken? Om du fick välja EN kompressor att använda resten av livet, vilken? Om liknande tråd redan finns, länka dit.
  4. Tack ska du ha, herr Nilsson. No worries, det kommer så småningom en hel platta med goa grejer 🙂
  5. CHAE - Det blir nog en gitarrist. Annars får han inga brudar 🙂 Ken - Tackar! Får man feeling för det är det väl inte otänkbart. Skicka över nåt när det är dax så kollar jag på det.
  6. Tack CHAE! Sololjudet är bara någon befintlig preset. Det är ju inte sådär det kommer låta på plattan (som vi jobbar på för fullt, dock en kortare paus för tillfället då jag blev pappa för 2 mån sen). Detta är bara mest på skoj, testade en solovända 🙂 Om jag kommer ihåg rätt är det EZMix2 på kompgurorna.
  7. Tack ska ni ha, gubbar! Kul att höra 🙂 Använder knappt Eleven längre... Nästan uteslutande, inkl detta klipp, Guitar Rig.
  8. Tjenis. Jobbade lite på en ny låt igår, tog fram kameran och filmade ett improviserat solo. Syftet med detta är precis ingenting, men det kanske är nån som gillar't ändå 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=kRL9YclB5BQ
  9. Tack Anders! Läste nånstans att den inte skulle ha stöd för senare versioner än 9 eller 10, då pratar vi PT LE (eller vad det nu heter när det inte är HD). Men det lär väl fungera då?
  10. Hej på er. Funkar Command|8 till Pro Tools 10 (och 11), eller gäller denna bara för äldre versioner? Försökt hitta infon, men utan resultat. Tacksam för snabbt svar!
  11. Då har poletten trillat ner 🙂 Tack!
  12. Ah, stort tack för svaret! Så, för att köra PT HD på en iMac (som inte har plats för PCIe-kort) behöver jag tex en Omni, PT HD och... ?
  13. Ok, inte riktigt svaret på min fråga va? Ska kolla länken sen. Den kanske är bra.
×
×
  • Skapa ny...