Jump to content
Annons

JonesH

Medlem
  • Antal inlägg

    290
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

  1. Trista svar du fick. Att den som ska mixa inte vill sitta och göra om ett redigeringsjobb, som jag tycker att Autotune kan ses som, är inget märkligt alls för mig. Det är som att filmmixaren inte också sitter och redigerar lite tramp. Skicka filerna till mig så ska jag öppna och exportera dem. Se mailadress på www.oproduktion.se
  2. Pro Tools Aggregate är en sammanslagen enhet som PT skapar vid installationen (första starten), och som består av de inbyggda in- och utgångarna som sedan 10.7 syns som separata enheter. Men du kan lägga till andra ljudkort till den, eller skapa fler sammanslagna enheter med flera ljudkort själv.
  3. Vad händer om du trycker på "Default" nere till vänster? Det låter som att det saknas paths för att PT ska fatta på vilka logiska ingångar de fysiska ingångarna ska komma. Kan du skicka en skärmdump?
  4. Det funkar ju, så vida inte pluggen reagerar olika som AudioSuite/RTAS eller du använt nån automation. I så fall är det bättre att bussa ut spåren till nya spår, ställa de nya spåren i rec och spela in materialet. Då får du ju alla dina klipp, all din bearbetning och all din mixning fast "fryst" till varje spår. Gjort på några minuter. Jag skrev mer detaljerat om hur man gör det i Musikermagasinet 11 2011, om du vill leta upp det mer i detalj kan du maila info@hansenforlag.se och beställa numret som PDF.
  5. JonesH

    RTAS PT11

    Vad är det för plugg du ska ha in?
  6. Du kan köra Pro Tools på Windows. Du kan inte ladda VST-pluggar direkt, då behöver du köra via MetaPlug, VEP eller Reaper (ReWire). Med tanke på att Pro Tools 11 löst kostar omkring 5600 på Thomann så är det väl en schysst deal att få det billigare och med ett ljudkort. Men de har kört den dealen länge.
  7. Pro Tools 11-licensen, hur du än får tag på den, verkar vad jag kan se bestå av ett bundle med en PT10 och en PT11-licens. Däremot om du uppgraderar kommer nog Avid att be dig ge upp ("surrender") din gamla licens för att uppgradera till PT11-licens (som då alltså också ger dig en PT10-licens).
  8. Ah, du menar att du vill att de ska skicka först och sen får du en faktura att betala? Tja så fungerar det ju förstås inte med VK, det är sant. Du får göra en banköverföring först och sen får du kvitto på det och en momsräkning från speditören. Så det är ju inga problem att ta upp i firma.
  9. Nej, det bör den inte göra – du ska kunna köra Pro Tools 10 samtidigt som PT11. Fast för att vara teknisk försvinner nog precis den PT10-licens du har idag, och ersätts av ett PT11 bundle med licens för både PT10 och PT11, som sitter ihop (så att du inte kan köra dem på två separata iLoks).
  10. Händer inte hos mig i alla fall, men det lät superirriterande. Angående att bounca spår så finns en steg-för-steglösning i senaste Musikermagasinet. Där utgår det i och för sig ifrån att man kör Pro Tools 11, men konceptet funkar bra i PT10 där man får välja Bounce to Disk och ändra bouncekälla till den aktuella buss som kanalen går ut till.
  11. Det går jättebra att automatisera före regel från PT10 med Clip Gain. I tidigare versioner är det en trim-plugg (eller trim i en EQ eller annan plugg) som löser problemet. PDC har som sagt funnits länge i HD och varit en "sales point" för HD innan de släppte på det även till nativa användare. En del saker finns, andra finns inte. En del saker går att jobba sig runt och en del inte. Exempelvis vore det jobbigt att ljudbearbeta film och TV i program som inte har Preview+Write To All för automation, men det betyder inte nödvändigtvis att de andra programmen suger...
  12. Jag är dock lätt besviken på att uppgraderingskostnaden för oss som kör Complete Production Toolkit är så pass högt (999$). Vi blir alltså korsuppgraderade över till en HD-licens vilka alltid har dyrare uppgraderingskostnader, men utöver det vill Avid ha extra mycket just för uppgraderingen vilket jag tycker är tråkigt. Vi har ju redan betalat för funktionerna; om vi nu ska behålla dem och få tillgång till PT11 måste vi betala en rejäl slant.
  13. Det här skrevs det ju om när PT10 lanserades, då sa Avid i princip samma sak: PT10 HD är den sista programvara som man ger support på i kombination med de gamla burkarna, men att man inte skulle medvetet stänga av dem eller så. Skönt att höra att det fortfarande är inställningen!
  14. Hej, Det ljudkortet är gjort för Pro Tools SE/Pro Tools 9/Pro Tools 10 och kan inte köras med Pro Tools LE 8. Installera Pro Tools SE som du fick med så ska det säkert funka.
×
×
  • Skapa ny...