Jump to content
Annons

valrossen

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag hittade det. Det jag gjorde nu var att skapa två spår och ställa in left på ena och right på andra, och vips så funkade det :-) Tack för hjälpen!
  2. Ja jag har två ljudkällor inkopplade. Grejen är att jag vill kunna spela gitarr samtidigt som jag sjunger och har därför gitarren inkopplad på ena kanalen och micken på den andra. Dessa kanaler är alltså monokopplade till varsin ingång på ljudkortet (RCA). Hur som helst kan det mycket väl vara en inställning i Inspectorn. Jag är tyvärr rätt grön på Cubase, var där är det man ändrar detta (kan inte hitta det)? Tack!
  3. Hej, Jag har ett preamp som heter SM Pro Audio TB202 och mitt ljudkort är ett internt Audiophile 2496. Preampet har två kanaler och dessa har jag kopplat separat (Tele från preamp till RCA på ljudkort). De är alltså inkopplade på varsin in-kanal på ljudkortet (Mono). Jag har ställt in i kontrollpanelen som följer med ljudkortet att OUT ska vara "Monitor", samt ändrat PAN så att jag hör ljud i båda öronen. Eftersom jag kopplat mono ska jag givetvis spela in i mono i Cubase, vilket jag också gör. Problemet är att det endast blir inspelat när jag spelar från den ena kanalen på preampet. När jag spelar in från den andra kanalen blir det inte inspelat (eller rättare sagt blir det inspelat extremt lågt så det knappt hörs). Skapar jag däremot ett stereospår och spelar in med denna kanal funkar det utmärkt, men som sagt vill jag spela in mono (vilket alltså bara funkar i den ena kanalen trots samma inställningar). Hur kan det komma sig att det bara funkar att spela in mono med den ena kanalen? Båda är kopplade på precis samma sätt och jag har precis samma inställningar på preampet för båda kanalerna? Tacksam för svar Henrik
  4. Tack för svar! Okej, men om jag spelar in på en monokanal, kommer då alltså ljudet höras i båda högtalarna? Vad kan det förresten bero på att jag inte kan justera t ex ljudvolymen i kontrollpanelen? Justeringar i datorn verkar inte alls påverka ljudet?
  5. Hej, Jag har precis inhandlat följande: 1st SM Pro Audio TB202 (preamp) 1st Audiophile 2496 (internt) 1st mixer (behringer xenyx 802) Jag har kopplat ihop preampet (tvåkanaligt) med ljudkortet genom att koppla två kablar (en från varje kanal) till RCA in på ljudkortet. Kablarna är tele > RCA. Sedan har jag kopplat in mixern ut från ljudkortet och hörlurar in i mixern (för att kunna lyssna). Jag har sedan kopplat in gitarren i en av kanalerna i preampet och efter mycket om och men lyckats få ljud i hörlurarna. Eftersom de två kanalerna på preampet är kopplade med varsin kabel till varsin RCA-ingång på ljudkortet hör jag endast gitarren i ena hörluren (mono), och kopplar jag in micken i den andra kanalen hör jag alltså sången i den andra hörluren. Nu har jag två problem jag skulle behöva hjälp med: 1. I Cubase, hur ska jag ändra så att Left/Right blir ihopmixat och hört i båda öronen, så att det alltså inte blir sång i det ena och gitarr i andra (jag vet att det inte blir äkta stereo)? 2. Inställningar i den kontrollpanel som följer med Audiophile-kortet påverkar inte ljudet. Inga inställningar i datorn öht påverkar inte ljudet. Vad kan detta bero på? Tacksam för svar. Mvh Henrik
×
×
  • Skapa ny...