Jump to content
Annons

nankerphelge

Medlem
  • Antal inlägg

    185
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av nankerphelge

  1. Har väl inte så mycket med gitarrteknik att göra men passa på att lära dig noter om du ändå använder GP. Tabulatur funkar jättebra till gitarr och liknande stränginstrument, men ska man skriva musik till andra instrument, ex blås eller sång, eller spela musik som någon skrivit så är det oftast noter som gäller. Noter eller gehör. Personligen tycker jag man ska spela på gehör då man faktiskt lyssnar på musiken istället för att läsa den, men som någon sa innan så kan man behöva ett facit ibland. Och öva utan dist! Då hör man ännu tydligare när man spelar fel. Jättetråkiga tips. Du får se det som en utmaning!
  2. http://www.facebook....Musikproduktion Förstått att han ska flytta utomlands nästa år dock... Men kolla med Fred, han är trevlig och duktig.
  3. Köp en packe flatwounds till din gitarr, då låter det sådär. Och som sagt lite slapback eko kan man ha om man vill. Var dock försiktig med att tala högt om vad du spelar när du köper dom, spelar du annat än jazz kommer försäljaren att skratta dig i ansiktet. Det är tydligen allt dom duger till. Här kan man se skillnaden på dom olika typerna.
  4. Ja, det har du ju rätt i... Då antar jag att det är okej för låtskrivare att gnälla över att dom inte får vara med! 🙂
  5. Jag håller faktiskt med Björkman, han gör bara sitt jobb. Skickar man in en låt till melodifestivalen är det som att söka vilket jobb som helst. Skulle alla som blir nekad ett jobb få vara med i uppdrag granskning skulle det komma en DVD-box om dan.
  6. Det handlar väl om business. Teknikern som sitter och pular i all evighet med ljudet för att få det så "bra" (?) som möjligt gör detta enbart för att få ihop en skaplig mängd timmar, och på så vis en skaplig summa pengar som möjliggör inköp av t ex en gammal Neve-preamp som sägs låta sådär himla fantastiskt! Det tråkiga tycker jag är att detta ljudideal du (Valle) beskriver blivit någon sorts standard och folk verkar dra sig för att lyssna på fantastisk musik bara för att ljudet är dåligt.
  7. +1 Fantastiskt skrivet! Det där citatet ska jag spara.
  8. Bob Hund går all in. http://femtjugo.se/w...jarder-2012.jpg
  9. Märk väl att trummisar vinklar virveln olika, Buddy Rich ställer sin så den påminner om en marschvirvel som hänger. Trummisar idag ställer den ju som en skidbacke, funkar inte med marschgrepp då. Samma blir det om man vänder på det, testa spela med "vanligt" grepp på en marschvirvel.
  10. Soundcloud tycker jag är bäst, men som sagt så är youtube större. Skillnaden tror jag ligger i att man på soundcloud kommer i kontakt med andra musiker och får bra respons på sina låtar medans man på youtube hittas av vanliga lekmän som faktiskt letar efter ny musik dom kan lyssna till. Lyckligtvis så hindrar ingen dig från att lägga upp din musik på båda! 🙂 Ett tips är att gå in och kommentera andras låtar, samtidigt som man sprider sin egen musik får man ju också ta del av andras mästerverk.
  11. +1 mitt tips är att spela på ett nytt instrument, t ex kazoo som någon nämnde tidigare (det är enkelt att lära sig och kostar nästan inget). att börja om helt från början kan hjälpa då jag tror man får tillbaka någon sorts lekfullhet som man hade när man började spela sitt första instrument, fast denna gången har man teorin att luta sig på. latja runt ett tag och gå tillbaka till pianot, förhoppningsvis har du kvar "lekfullheten". annars är det bara att fortsätta spela, "en dag kanske..."
  12. vill du spela hårdrocksgitarr, jazzgitarr eller bruksgitarr? http://www.gitarrack...na-ackord1.html lär dig dessa! variera att spela lite mellan plektrumkomp och fingerplock. kolla upp t ex blackbird av beatles. dom enda böckerna jag tagit användning av när jag började spela gitarr var ackordsböcker (och det kan man ju hitta på internet idag), mer än så behöver man egentligen inte. ang noter och att det skulle vara en onödig kunskap måste jag påpeka att tabulatur bara är ett annat sätt att teckna ner sin musik, "noter för dummies" ungefär 🙂 beror helt på hur ambitiös du är och var du ska spela, oavsett vad så tycker jag du ska börja med att ta ut låtar på gehör - ta lite hjälp av ackordsanalyser ibland. men du säger att du producerat musik länge så du har säkert redan bra gehör. lär dig det du tycker känns relevant. lycka till!
  13. Inga klappar till gitarr-nilsson. Man får inte luras på julen!
  14. Amerikanska gitarrer är riktigt bra, det är mexikanska också. Väg prestige kontra plånbok mot varandra och se vilken som kan lida mest och du vet vad du har att göra! Personligen hade jag köpt en japansk. Tycker dom håller bättre kvalité än amerikanska, speciellt om man tänker på hur mycket billigare dom är. Har för mig asien hade monopol på Jazzmaster- och Jaguar-modellerna en tid också, så dom borde ju veta vad dom sysslar med!
  15. Dom gissar väl precis samma? 😉 Samma som jag gissar, tele till vänster och 335 till höger.
  16. Jag tycker det kan vara roligt att låna fragment, som en sorts musikalisk (och litterär!) flört med sina influenser. Men när det handlar om rent plagiat så tycker jag mest det är löjligt. Som t.ex. Maggios "Måndagsbarn": (Denna tycker jag är ren stöld då hela låten, enligt mig, bygger på hooken i introt.) http://www.youtube.com/watch?v=70WofB2UdnM Satt en kväll och spelade med en kompis en gång, och han visade en grej han skrivit på gitarren. Han blev mäkta imponerad när jag "improviserade" en hel text! Visade honom sedan att han hade plockat gitarrplocket, ända in på tonartern, ifrån "Only women bleed" med Alice Cooper, som han enligt egen utsago aldrig hade hört. Läskigt.
  17. En sånhär skulle du kunna skruva fast med en single coil mick. Ganska säker på att jag sett såna på GMF, men lyckades inte hitta det nu. Inte svår att bygga annars. Du kan också göra en Alvin Lee och fräsa ur ett hål mellan dina humbuckers och gör plats åt en single coil, best of both worlds 😉
  18. Var tvungen att titta lite närmre på detta, och det är redan släppt!
  19. Antar att det är så, vissa effekter kräver väl mer utav datorn och tanken är väl att man egentligen ska spela in allt och SEN mixa. Low latency mode stänger väl av allt som tar extra kraft så datorn kan fokusera på inspelningen. Har faktiskt ingen aning om vad problemet är och hur det går till, men jag vet att det funkar när man trycker på den knappen! 🙂
  20. Tryck på knappen längst till vänster: Funkar det då?
  21. nankerphelge

    Banjo?!

    köp du dig en 5 strängad. Då kan du ta av en sträng och spela 4 strängad om du vill. Banjo brukar stämmas i öppet g, den är enkel. Tänk dig att det är en gitarr som låter lite annorlunda bara. Högerhanden är det svåra med banjo. Plektrum vs tumme tycker inte jag spelar någon roll, oavsett vad du väljer så kommer det låta banjo i slutändan.
  22. Tråkigt att hon varit så nergången senaste tiden, pressen kommer väl förstora upp knarket och skandalerna istället för musiken. http://www.youtube.com/watch?v=JlPBfGYA8SE
×
×
  • Skapa ny...