Jump to content
Annons

Andreas Furumo

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om Andreas Furumo

  • Födelsedag 1983-08-04

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Väldigt bra och "smooth" ljud. Detta är målet! :-)
  2. BTW, målet är att hamna i samma kvalité som TobyGames @ YouTube:
  3. Ok, blev lite klokare. :-) Bara att köra ett högpassfilter gjorde mycket för ljudet! Tack så mycket för hjälpen, får leka lite för att se om ljudet kan bli ännu bättre!
  4. Tack! Provade köra ett högpassfilter i Audacity (ca. 300 Hz) och det blev en ordentlig skillnad! Provade även EQ, men förstod mig inte på den, skulle du kunna förklara? Och vad menar du med en boost från 1.5Khz till 5 Khz?
  5. Hej! Jag har en Audio Technica AT2020 USB mikrofon och den funkar skitbra, bra ljud, enkel att använda. Och jag ska börja voiceover på kommande videos och jag har testat att spela in, men min röst blir så tjock och fyllig. Kom i kontakt med en kille på YouTube som har samma mikrofon och han har samma "problem", men det fixade han i Garageband med en podcast-preset. Nu sitter jag på en PC, så jag har inte tillgång till Garageband. Skulle nån vänlig själ här på forumet kunna hjälpa mig så min röst blir "mindre" och "smal", hehe. Har provat Audacity, men är inte alls insatt i ljudredigering. Tack på förhand!
  6. Ja, vi kommer endast använda mikrofonen till V/O till videos, ej sång eller dylikt. Men det skulle vara toppen och höra ett ljudklipp inspelat med den här mikrofonen så man kan få ett humm om kvalitén.
  7. JJLabs BMC-USB var inte med i listan.
  8. Andreas Furumo

    JJlabs BMC-USB

    Hej, Först och främst vill jag bara säga att jag är helt vilsen när det gäller mikrofoner och annat. Ska snart starta en sajt där vi ska ha videorecensioner, och då ska vi ha V/O till dessa videos. Då måste vi ha utrustning till att spela in V/O och då är det en bra mikrofon (utan brus) som vi behöver. Har kollat lite på JJlabs BMC-USB som man bara pluggar in i datorn. Men jag hittar ingen information överhuvudtaget om mikrofonen, om man får ljud i båda kanalerna (L & R), om den spelar in i 48 khz, osv. Är det nån här på forumet som har denna mikrofon som skulle kunna bidra med ett audio sample? Vi ska endast använda mikrofonen till att spela in V/O, och vi skulle först vilja höra ett smakprov på hur det kan låta. Ett annat alternativ jag har kollat är mikrofon-preamp. Man kopplar micken till ampen, men sen då? Kopplar man ampen till datorn? Hur fungerar det? Som det ser ut nu, så verkar JJlabs BMC-USB det billigaste alternativet. Men preamp låter kanske som ett bättre alternativ, ljudmässigt? Det är endast V/O vi ska spela in. Snälla, hjälp mig!
×
×
  • Skapa ny...