Jump to content
Annons

Popskydd

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Höör

Min musik online

  1. Uppladdningssidan tar bort filen efter 30-dagar så det är därför varken länk eller spelare fungerar.
  2. Jag tror också att en Macbook pro kan passa dina behov och t.ex Cubase fungerar bra på Mac. Jag använde själv pc innan, men sen jag köpte min Mac så vill jag nästan aldrig mer röra vid en pc. Tycker personligen att Mac är mycket stabilare och designen är mycket snyggare också 😛
  3. Det är svårt att ge något bra förslag utan att veta datorns specifikationer. Men jag hade inte varit beredd att betala mer än runt 5000:- om änns det. Men allt hänger så klart på datorns innehåll. Priset på datorer (eller egentligen större delen av all elektronik) sjunker oerhört snabbt beroende på den snabba utveckligen. Jag minns att jag köpte en laptop för 11-tusen för några år sedan. Ett år senare var den nere på 7,5-tusen. Men om du kan berätta specs:en på datorn så blir det lättare att ge dig ett mer precist svar.
  4. Kan det vara så att du råkat få med http:// två gånger? Det är lätt hänt när man kopierar länken från webbläsaren och klistrar in mediaadress-rutan eftersom där redan står http://.
  5. Reflektionsfilter är ordet du letar efter. Här har du ett exempel och lite information om det. SE Reflection Filter
  6. Hej! Jag har lagt upp låtskissen igen. Du kan lyssna/ladda ner den här: Låtskiss
  7. Attans! Första gången jag använt spelaren. Kanske gjorde något fel. Hur som helst så går den att lyssna på här: Låtskissen
  8. Hej! Jag har spelat in ett låtskiss (består i nuläget endast av ett pianostycke) som jag har blivit väldigt förtjust i. Jag vill inte att detta ska bli ännu ett projekt som lämnas som endast en låtskiss utan vill gärna försöka utveckla detta till en hel låt. Vad är det då jag efterfrågar? Jo, jag behöver hjälp med att skriva texten till låtskissen. Textskrivande har alltid varit en av mina stora svagheter men jag håller på att jobba på det. Dock känner jag att denna låtskissen är lite ovanför min nivå i nuläget, textmässigt talat. Jag ser gärna att den som hjälper mig med texten också kan spela in en demoversion av sången eftersom min sångröst endast hör hemma i duschen. Det är därför jag håller mig bakom spakarna. 😄 Men jag hjälper gärna till med låtskrivandet genom att bolla olika idéer osv. Vad får man då för besväret? Jag kan inte erbjuda någon ekonomisk kompensation då jag endast gör detta för rent nöje. Dock får textförfattaren givetvis full cred om låten framförs live eller framförs på något annat sätt. Låten finns att lyssna på här: http://www11.speedyshare.com/files/25851837/download/Låtskiss%20piano.mp3 För er som inte kan lyssna via spelaren finns låten här: Låtskiss Hoppas det finns någon där ute som kan hjälpa mig Även om just du inte kan/vill hjäloa mig med låttexten, kommentera gärna på låtskissen ändå. Alla frågor är välkommna. /Johan Edit: Glömde skriva det, men jag ser helst att låttexten blir på engelska men det är inget krav.
  9. Lite mer info hade varit uppskattat. Jag har också skickat över en låt så spana gärna in den.
  10. Jag har haft ett liknande problem, dock använder jag logic. Jag stänger sällan min dator utan har den i någon form av vänteläge. Efter en längre tid utan omstart hade jag problem att öppna mina NI-pluggar. Logic stängde helt enkelt ner sig. Jag löste problemet genom att enbart starta om min dator. Kanske kan vara något liknande som hänt dig? Annars är det nog en ominstallation av NI-pluggarna som gäller tyvärr.
  11. Precis vad jag tänkt 😄 Jag brukar också lyssna på basen i lurar. Det blir oftast också i bilen och lite olika ljudanläggningar jag har i huset.
  12. Nu har jag varit iväg och lyssnat på lite olika monitorer. Jag började att lyssna på KRK Rokit 5, tyckte de var helt ok för det låga priset. Det tryckte ut ett ganska fylligt ljud men var lite grötiga i basen. Nästa monitor var Genelec 6010 med Sub. Jag tyckte det blev mer tryck i basen än KRK (beror givetvis på användandet av sub) och det gjorde att systemet fick ett fylligt sound. Dock var diskanten ingen höjdare enligt min mening, den saknade skärpan i ljudet vilket gjorde att det blev tråkigt att lyssna. Genelec 8020B stod på tur. Måste säga att jag blev imponerad av dessa monitorer. Gav ifrån sig riktigt bra ljud, men efter att lyssnat på 6010 med sub kändes det att någonting saknades. För att få ut det bästa av 8020B tycker jag man behöver komplettera med en sub. Tyvärr börjar pengarna springa iväg då. Slutligen lyssnade jag på Genelec 8030A. Den känns som en mer fullskalig monitor om man jämnför med de andra, men den ligger ju också högre i prisklass. Lite tunn i djupbasen, frågan är om man inte behöver gå upp ytterliggare en storlek för att helt slippa sub. Annars tyckte jag att denna monitorn gav ifrån sig ett riktigt bra ljud. Jag har inte tagit något beslut om vilken monitor jag ska välja än, men jag lutar fortfarande åt 8020B och att komplettera med sub vid ett senare tillfälle.
  13. Givetvis inte. Kan du namnge några modeller som är i ungefär samma storlek och prisklass? Gärna inte över 10k. Jag har inte hittat några andra än genelec som är tillräckligt små men jag har iofs inte letat ordentligt, fastnade ganska snabbt för genelecs små monitorer och schyssta design.
  14. Tack för tipset! Nu blev det ännu mer att fundera på. Jag lägger till 8030A på min lyssningslista.
×
×
  • Skapa ny...