Jump to content
Annons

Impöster

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

  1. Hej allihoppa! jag sitter i tankar att köpa ny mick då jag tycker att min JJlabs bmc2 levererar ett allt för platt och kallt ljud för både sång och akustisk gitarr. Jag är lite sugen på ett paket med Studio projects B1 kondensator mickrofon och en Studio projects VTB 1 preamp för ca 2200kr. Men då undrar jag om jag behöver en preamp eller om det ens funkar efter som jag har inbyggd preamp i mitt ljudkort (esi duafire) den preampen i ljudkortet är väl inte mycket att hurra över kanske men tror ni det skulle göra skillnad med den nya preampen innan? och hur kopplar jag då? (om det äns går) för det borde väl bli preamp till preamp? är helt nybörjare på detta med preamps, och studioverksamhet i övrigt för dendelen oxå 😆
  2. Brummet börjar när poden ansluts. det är inga problem att kopla tex en mic eller något annat i högtalaren och sjunga direkt. det fins en fläkt i poden.. jag inbillar mig att brummet har ungefär samma frekvens som fläkten. kan det påverka?
  3. Hejsan! jag har stött på problem i repan.. vi har en tid kört med en behringer pod med 4 ingångar och lite inbygda effekter, vi har kört denna med 2st passiva högtalare och det har funkat utan problem. Nu har vi inför en spelning fått låna 2st Aktiva högtalare, även dom behringer. men när vi kopplar i hopp allt så brummar det väldigt högt i anläggningen, precis som en jordslinga, trots att alla kontakter sitter i samma vägguttag, vi här även testat med alla kontakter i samma skarvdosa utan resultat. vi har testat olika audio kablar, både nya och gamla. alla dock obalanserade? om det har någon betydelse? tänkte det var bäst att fråga om folk haft likande erfarenheter innan man åker o köper nya kablar som kanske inte äns hjälper, Jag har inga modell namn i huvudet men jag antar att dettta är ett generellt problem som inte är kopplat till märken, bör tilläggas även att det inte brummar när vi kör högtalarna i det vanliga mixerbordet. som vi dock inte får låna 🙂 om någon vet vad vi ska testa här näst så är vi evigt tacksamma!
  4. okej. jag drar ett kvarts varv med sols nu så får vi testa igen i morgon och göra om prodeducen tills det är spikrakt så medelar jag hur det går! tycker det är knepigt att det blir massa missljud. hårdarare att trycka ner strängarna eller rassel kunde jag ha tagit men detta var oväntat.
  5. kanske att den har blivit lite böjd av att byta från .09 strängar till .11? men då är det altså till att jobba med dragstången för att få halsen rak. sedan justera till en bra stränghöjd och intonera? bör detta avhjälpa problemet tro..? vet du vad det beror på? är detta något vanligt förekommande?
  6. ok nu är den sån att om jag håller ner E strängen på 1a och sista bandet så är det kanske 1mm till mitten bandet från strängen medans det på banden närmast de nedtryckna nästan ligger emot. är målet här att de ska ha samma avstånt hela vägen för att den ska vara så "rak" som möjligt?
  7. Det är just när jag låter fingret ligga kvar detta uppstår. det är på 3e band på E strängen. min teknik har fungerat bra de senaste 15åren så jag har svårt att tänka mig att det är mig det beror på, "Skämt åsido så måste du justera halsen och även stränghöjden" Detta tror jag mer på efter som det är i samband med stränghöjds justering detta uppståt. men vad orsakar detta? jag kan inte se att strängen tar i någon stans.. mycket skumt. ska jag testa att sänka eller höja?
  8. Hej! jag gar en Epihpone les paul standard som efter kombinerat strängbyte och ändrad stränghöjd har fått ett jobbigt misssljud när man spelar ett G på tjocka E strängen, när jag slår på strängen vid tex kvint ackord (Distat) och sedan släpper ackordet men har fingrarna kvar på strängarna för att muta, så får jag lixom en o frivillig flageolett. när man tex kör 4/4 så låter det som att jag tar en flageolett mellan varje anslag, mycket störande. vet någon hur jag löser detta? har det med stränghöjden eller strängarna att göra? det är d'dario 11 gauge tror jag. om ingen förstår vad jag menar så kan jag spela in ett ljudklipp och lägga upp.
  9. okej det ska jag undersöka! dett ända som såg bränt ut vid första undersökningen var just en kondensator. besällde 2st nya för jag antar att det är lika bra att byta bägge när man ändå är i gång. tack för tipset!
  10. Hej denna du tipsar om är ju på 6.3 inte 63? beskriv för en newbie hur en sluttrissa ser ut så ska jag undersöka saken 🙂 nästa gång jag är i verkstan ska jag försöka ta en bild på kretskortet
  11. Hej allihoppa! för några år sedan torterade jag en gitarrstärkare av modellen Roland DAC-80D till döds genom att koppla in eltrummor i den.. resultatet blev ett enormt knaster följt av en vit rökpuff och att det började lukta bränt något så in i.... nu några år senare med lite mera kött på benen fick jag för mig att obucera liket för att se vad som kan ha hänt, och det verkar som att det är en kondensator som är bränd, det sitter 2st bredvid varandra och på den som är hel av dom står det: Vent 85'C 63v 2200microfarad, har kikat lite på Elfa men det är ju en hel djungel av konensatorer så jag vet inte riktigt vad jag ska söka efter. måttet på den jag har är 22mm diameter och 38mm hög (cylinderformad) med 2 st "tåtar" i botten som sitter med 11mm mellanrum. Finns det något teknisk person som kan guida mig till rätt reservdel så är jag evigt tacksam. att löda den på plats blir nog inga problem efter som jag enkelt fick bort den gamla.
  12. Detta löste problemet! tack så mycket. En liten följd fråga, när man ställer in höjd på micarna och justerar de induviduella skruvarna för varje sträng. är det då standard att alla strängar ska ha samma volym? eller vill man ha svagt fallande.. att detta är en smaksak förstår jag med vad brukar man utgå ifrån?
  13. Tackar! det ska jag testa, det var det jag misstänkte. micarna ligger båda 2 ca 3-4mm från strängarna när jag trycker ner på lägsta bandet.. det ska väl vara ok? käns som att jag kommer gå i med plektrumet annars
  14. Hej! har idag fått min SD SH-4 JB mic ifrån en tysk musik affär. Jag har fått hjälp att instalera den av min far som är en jävel på att löda men inte har minsta kunskaper om musikinstrument. Ljudet är precis det jag söker och jorden funkar kanon. inga knäpp när man tar på strängarna, MEN! Det är en jävulsk volym skillnad på den nya micen och den orginal micen som sitter kvar vid halsen (epiphone les paul standard) så pass att orginal micen peakar medans den nya inte hörs alls om man inte har på en massa gain och då blir orginal micen obruk bar. så jag undrar om jag kan ha kopplat fel. vill inte testa för mycket alternativ med risk för att skada något inna jag kollat med proffsen 😏 här är kopplings shemat. det jag misstänker kan vara fel är det med den röda och vita som ni ser... ska dom på någotsätt lödas i hop? just nu ligger dom bara löst för det var så jag tolkade bilden? Allt sitter som på bilden och fungerar i övrigt. http://www.seymourduncan.com/support/wirin...tic=2h_2v_2t_3w ytterst tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...