Jump to content

Drängen

Medlem
 • Content Count

  269
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutralt

About Drängen

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 11/30/1985

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sandviken
 1. Haha! Kom och tänka på en bekant, som skulle hjälpa ett lokalt band att spela in. Det visade sig att det endast var en av gitarronanisterna som kunna låtarna. Och dessa hade han i sin skalle. Så bandet använde studiotiden till att repa. Deras respektive var med och någon av dom hade till och med barn med sig! Hahaha!
 2. Kanon tack för tipset! Vart kan man få tag i dacronabsorbenter? Om det skulle visa sig att ventilationsstammen läcker ljud, dår det att bygga in den då?
 3. Efter en massa om och men, har jag äntligen fått mitt egna lilla krypin! Flytta ut alla studioprylar ur lägenheten och in i lokalen. Drömmen om en egen liten projektstudio/replokal, så man slipper driva sina stackars grannar till vansinne. Idag när jag var där och tog lite mått upptäckte jag att det läcker förbannat mycket ljud från replokalen vägg i vägg. Och jag uppfattade det som att det var ventilationen som släppte igenom. Lokalerna är knappast byggda med luftspalt osv. Är det någon som sitter med lite tips och idéer om hur detta kan byggas bort?
 4. Njaa jag vet faktiskt inte riktigt hur hela grejen med Spotify funkar, då jag inte har något där själv =) Jag tänkte mer på att skapa ringar på vattnet. Se till att folk hittar din musik och delar länkar osv. Maximera din närvaro på nätet. Vara aktiv och se till att folk se att du finns. Saker och ting sker sällan över en natt. Tålamod och ett jävlaranamma så ska du se att det blir lite medvind! Hade inte Studio en artikelserie om detta för ett tag sedan?
 5. Tråkigt att höra. Var själv i en svacka för ett tag sedan men tog mig ur den. Att nå ut till anda än familj och vänner är ju ett problem jag tror alla har, som inte redan är på gång. Man måste nog lära sig använda nätet på rätt sätt. Spotify, youtube, Facebook och allt där till. Ut och spela? Menar du ut på vägarna? Tyckte det var en fantastisk låt och det vora synd om du la ner.
 6. Håller med dig fullt ut gällande arbetsflöde. Nu är ju Elektron lite eftersläntrare, i kvartal 4 kommer Overbridge, så arbetsflödet kan man hoppas bli bättre då. Och att dom inte släppt det tidigare kan man bara tycka är idioti. Det är (som sagt) 2014 och folk gör musik i datorn. Skärpning Elektron (!!).. Men hands on är det förbannat bökigt. Nu har jag haft min i ca en vecka och börjar bli lite varm i kläderna. Hade en Virus TI2 Polar för ca ett år sedan, och ska jag vara ärlig ångrar jag att jag sålde den. Men det är ju några tusenlappar till på en sådan.
 7. Haha Självklart!! Ja det är dåligt med klipp framförallt med Keys. Finns bra mycket mer med Alanog Four, och det är ju samma maskin i princip. Du kanske hittar något med den? I övrigt tycker jag som de flesta recensioner: Värdelös display. Allvarligt talat Elektron min miniräknare har bättre display. Lite bökig att lära sig. Tomrummet mellan tangenter och bordet, otroligt konstig design. Jag tappade bort min iphone under tangenterna igår (svart bord, svart synth och svart telefon). och den är mitt i prick tycker jag.
 8. Kliade lite väl mycket i fingrarna efter en lekstund med Analog Four, så då fick det bli en Keys...
 9. Fick hem en Seymour Duncan SM-2b till min firebird för någon vecka sedan. Får dra ur fingret ur röven och montera pjäsen någon dag.
 10. Tack för ett fantastiskt svar! Haha nu kom jag och tänka på när jag spelade live för första gången. Gick i mellanstadiet och gick på en 5 veckors rockskola som Unga örnar anordnat. Vi fick rotera och prova på alla instrument. trummor, gitarr, bas och piano. Sedan skulle vi välja ett instrument att lära oss och det skulle bildas band i grupper. varje band fick en låt som dom skulle lära sig för att sedan framföra på stora torget i byn. Våran låt var Smoke on the water. Mitt instrument blev bas men med en vecka kvar till spelning, hoppar trummisen av. Jag fick då byta till trummor. Hade inte den blekaste om vad jag höll på med, men jag lärde mig snurra med trumstocken så som alla coola glam trummisar gjorde. Det var nog 10 pers på torget men det kändes som 10 000! Jävlar vilken känsla! Vi drog igång och spela och vi var rockstjärnor i några minuter! Skivkontrakt nästa! För något år sedan hittade min pappa en gammal videokamera han skulle slänga, Det satt ett band i så vi tog ut det och kolla. Då var det filmat från den spelningen och det var hysteriskt kul att kolla på!! Jag hade ju inte den blekaste om vad jag höll på med bakom trummorna. Spelade nå galet fel och knappast i takt. Men kul var det! Du kan mycket möjligt ha rätt, jag blev lite lättad när jag läste ditt inlägg så det är nog åt rätt håll! hehe Det kanske är så att jag ska omstrukturera min vardag och avsätta 2 timmar på kvällen till att öva på gitarren. Skit i datorn och teven. Sedan ägna en fredag efter jobbet eller lördag till att fila låtar. Gamla som nya.
 11. Det kan ju vara så att man stångar sig blodig och sätter ribban baserad andras resultat. oavsett om man vill eller inte. Men vem jämför inte sig själv med någon annan? Ja metal vill jag spela.. Men med de som jag träffar med 6 månaders mellanrum är det "industrirock" som gäller. Där är jag placerad på synth. Gitarr och bas om det skulle behövas. Sedan har man ju försökt lekt fram några Max Martin låtar med blandade resultat Tack för ett inspirerande svar.
 12. Det skulle jag kunna göra när jag kommer hem. Har spenderat helgen hos min särbo och dotter så jag ska gå igenom projekten när jag kommer hem.
 13. Sköt att det är så! Man kanske skulle haft sig en självförtroende boost.
 14. Jag har spelat gitarr/bas i band. Inget super seriös men vi var ett gäng grabbar som träffades och lira. Sedan rann det ut i sanden av olika anledningar. Har även fått förfrågningar om att spela och tackat ja till dom. Ett av banden har jag skickat låtskisser och fått bra respons. Men inte hört något mer. vi har en tendens att prata med varandra med 6 månaders mellanrum ungefär. Det andra bandet skulle jag spela bas. Dom repar hyfsat regelbundet och skriver låtar. Men jag skulle få hoppa in när låtarna var klar. Nu spelar sångaren bas för annars har han inget att göra. Vilket var det dummaste uppläget jag hört. Vore ju en fördel ifall basisten var med och spela. så han kan låtarna när det väl kommer till krita. Annars lär ju jag ta upp massa reptid med att lära mig låtarna. Sångaren kan ju skriva text undertiden.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.