Jump to content
Annons

Jonterocks

Medlem
  • Antal inlägg

    95
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Jonterocks

  1. du kan själv välja delar på inet.se så bygger de ihop den till dig (för ca 800kr dock)
  2. Jag kan bekräfta att "Rast"-hyllorna är perfekt mått till rackenheter. Tyskhandlarn har också rackskenor i perfekt längd till dessa.
  3. Bygg två små "bord" själv. Kapa det i lagom mått så du kan få plats med halvracksenheter eller liknande. Om du nu skulle vilja ha det.
  4. Tjena, Jag tycker du ska använda 17kvm-rummet till både inspelning och kontrollrum. 7kvm är INTE mkt, använd det som "iso-rum" istället. Där kan du tex micka upp en gitarrstärkare eller liknande. Varför inte ett sångbås? (Om du vill ha relativt torrt sångljud). Angående ljudisolering ut hade det nog varit bäst att riva ner gipset, göra väggarna tjockare genom att dra dit en omgång reglar till (mellan de som sitter där). Sen trycka upp dubbla gipsskivor omlott. (kolla bilden)
  5. Har du "tweakat" inställningarna i pluggen? Meka runt lite där så förstår du nog hur det fungerar. Har du satt drumtriggern som midi-input till midi-spåret?
  6. Prova Line 6 grejor. Spider tror jag den heter. Full av äcklig kall getingdist. Vad gäller dist i övrigt: Less is more!
  7. Yo! Kolla under "File -> Key Commands" I mappen "Mixer" finns det något som heter "Meters: Reset". Tilldela en tangent du själv tycker passar ditt arbetsflöde och intuitiva känsla.
  8. Jag kan testa för skojs skull. Lägg upp alla spår till en låt i en zip-fil. Så får vi se vad som händer =)
  9. Jonterocks

    Angels Down

    Tjabba! Skulle vilja tipsa om ett band vid namn "Angels Down". Jag lirar själv bas i det bandet. Vi spelar rock/sleaze och låter ungefär som Hardcore Superstar, Guns N Roses, Van Halen, Mötley Crüe med flera. Det blir en härlig blandning av allt så att säga! www.myspace.com/angelsdowntheband www.facebook.com/angelsdowntheband www.soundcloud.com/angelsdowntheband Vi lirar på B&B i halmstad ikväll så om ni är i närheten är ni hjärtligt välkomna!
  10. Haha! Jag hade samma problem. Tokletade på thomann. Thomann har en väldig massa grejor bara man vet vad man ska skriva i sökfältet. Kan man luska ut vad grejen heter på tyska har man en stor fördel. Letade febrilt efter en stereoskena. Skrev "K&M" och vips stod det nåt på tyska som lät bra, haha.
  11. Mysigt! Offtopic: Roffe, ger du gitarrlektioner vid Linnéuniversitetet?
  12. Jag brukar sätta det bäst i stort sett första tagningen. Sen börjar jag tänka för mycket på vad jag gör. Repa in skräpet så det sitter i ryggen. Tryck rec, blunda och spela/sjung.
  13. Hej! Såhär har jag det. IKEA-hylla och rackvinklar från tyskland. Perfekta mått. Smidigt som tusan! (billigt också) Lite rörigt just nu då jag är mitt uppe i att bygga dit utdragbara hyllplan för gitarrpedaler och lite sånt. Hej!
  14. Musik och Ljuddesign? =) Sampleraten 44100 Hz registrerar förändringar i ljudvågen 44100ggr per sekund. Högre samplerate = högre upplösning. Samma med bitdjup: Hur många olika "trappsteg" ska ettorna och nollorna kunna vara på/förflytta sig emellan? Vissa ljudkällor skapar övertoner högre än 20000 Hz och det är därför bra om man har lite "headroom" så alla övertoner kommer med på ett snyggt sätt. Det är också bra med högre samplerate för att minska risken för aliasing.
  15. http://sv.wikipedia.org/wiki/Parallelltonart Pratar vi om två olika saker?
  16. Var har du lärt dig det? G-moll är inte parallelltonart till G-dur. Parallelltonart till G-dur är E-moll och parallelltonart till G-moll är Bb-dur. Hej!
  17. Vad för bas? Elbas? Bastrumman? Basfrekvenserna i mixen? Jag kan rekommendera en aning distorsion på elbasen för att få den att höras mer i mixen. Höj också EQn lite där du hör att strängattacken befinner sig i spektrat. Filtrera bort "onödiga frekvenser" med ett "notch"-filter för att få en "luftigare" och med definerad ljudbild på basen (eller ja, på hela mixen också för den delen). Men vad är det för bas och var finns grundinformationen (frekvensmässigt)?. Du kanske vill ha en topp vi 100Hz? Skål!
  18. I t ex cubase kan man rita ljudvågorna i stort sett hur man vill. Kanske nåt?
  19. Jag önskade "The Gaslight Anthem - Blue Jeans and White T-Shirts" =)
  20. Hej hej! Jag kan tyvärr inte svara på om grejerna du länkar till är bra men tänkte nämna att jag säljer ett firewirekort. Texas Instruments chipset (som de flesta rekomenderar). Hej! Länk till min annons här på forumet: https://www.studio.se/index.php/topic/90332-prissankt-firewirekort-pcie-f-261-med-ti-chipset/
  21. Hej hej! 1. http://sv.wikipedia.org/wiki/Mastering 2. Du ska göra det som du tycker låter bra! Men lägg gärna fokus på att städa upp onödig information bland basfrekvenserna. Eller inte... du kanske vill ha just den ljudbilden. Gör en sökning här i forumet och experimentera sedan med det du lärt dig/läst om. 3. Se om du hittar en effekt i Cubase som heter eko. Det kan dock vara "Delay" du är ute efter. Du kan ju också skapa ett eko själv genom att kopiera ljudet och lägga kopian så långt efter orginalljudet som du tycker låter bra. Finns jättemånga trådar om just de frågor du ställer. Sök! 🙂
  22. Funkar det om folket lyssnar i mono eller måste det vara stereo?
  23. Tjabba! Jag köpte nyss ett Focusrite Saffire Pro 40 ljudkort. Finns ett gäng utgångar som du kan meka med hur du vill (i den medföljande mjukvaran). Kolla in den rackaren! Har dock inte hunnit testa den så mycket men hittils har den fungerat smärtfritt. Den där zoomen du länkade till sist har bara en hörlursutgång och två st monoutgångar (höger o vänster). De där 8 XLR/Combo/Tele är ingångar där du ska stoppa in kablarna från mikrofonerna/dina instrument. Alltså inga utgångar. Skål!
×
×
  • Skapa ny...