Jump to content
Annons

jämmeråelände

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av jämmeråelände

  1. Instrument: Elgitarr, Lite bas Inspelningsmöjligheter: Har liten hemmastudio med en toneport ux2, cubaze med ez drummer, bra AFK mic, Aleses monitorer. 2 akustiska, 2 elgitarrer och en bas. Övrigt: Vill spela metalcore, hardcore, thrash core, thrash metal, death metal eller någonting liknande tungt. Ålskar att spela tung musik för man får så mycket energi av den! Provlyssna: Har massa gamla låtar som jag inte tycker håller måttet. har lagt ut dom men det är inte den typen av musik jag vill spela. Bor i orminge som ligger nära Nacka i Stockholm. Väldigt sugen på att hitta band/bandmedlemar!
  2. Nej inte än. Dock provade jag det till cubase på min pc och det fungerade finfint så det verkar vara något mjukvara problem som uppstått.
  3. Hejsan alla här på forumet! Har ett riktigt irriterande problem som jag inte fattar vart det kom ifrån. Använder ett Cme Uf 70 midi klaviatur till logic 8 och har fungerat alldeles finfint tills idag. Nu när man spelar och använder något av logics inbyggda ljud, t ex ett piano, blir det som att man trycker på 5-6 tangenter samtidigt när man bara trycker på en tangent. Om jag trycker ner en random tangent så är som som att den hitar noten ibland men ibland hittar den inte och då låter det som om nån lägger sig ner på klaviaturet så den spelar massa toner på samma gång. Riktigt jobbigt då det inte går att spela någonting överhuvud taget! Nån som kan ha någon aning om vad det handlar om eller som haft liknande problem? Är det logic eller klaviaturet som inte fungerar som det ska? Mycket tacksam för svar! ///Mattias
  4. Kikade lite i manualen men jag ska nog hålla mig till video tutorials. Förstår dom bättre. Oj BPM counter lät som ungefär det jag letade efter. Vart kan jag hitta den? Hittade inte på den. Vad synd att "tap tempo" funktionen saknas. Den var verkligen användbar!
  5. Hejsan. Detta blir min första post på detta forum. Verkar var ett bra ställe för mig som nybörjare!=) Nu till problemet. Har precis bytt till logic studio 8 för jag köpte mig en mac och har hört att detta program skall vara enkelt och smidigt. Har gått bra fram tills nu då jag försöker hitta vart man bestämmer tempo klicket på låten. Den är inställd på 120 och det går enkelt att skriva ett nytt tempo manuellt. Men då blir tempot oftast inte exakt som jag vill ha det. I cubase fanns en underbar funktion som hette beat calculator där man klickan fram tempot med musen väldigt simpelt och fick exakt det tempot (bpm) låten skulle ha. Har försökt leta rätt på det i programmet men hittar ej någonting motsvarande samt har sökt här på forumet men verkar inte stå någonting om detta. Är det nån som vet om det finns till logic eller om man gör på något annat sätt? Tacksam för svar!=)
×
×
  • Skapa ny...