Jump to content
Annons

staffanthorsell

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Det jag undrar över är HUR man får råd med en musikstudio? Eller har jag missat nån detalj här?
  2. Den här är gratis och jag gillar den som fan. http://www.dontcrack.com/freeware/downloads.php/id/5382/software/TAL-Filter/
  3. Dansbandsmusik får mig att tänka på: Hockeyfrilla, Roland DX7, Massor av reverb på allt, Fräniga LP covers, Tubsocker och högvattenbyxor. Det ska man gilla? Naa tror inte det va
  4. Shit, det blir lite väl dyrt det här 😄
  5. Hur menar du att SSL är rejält överskattat? Rekomenderar du tex någon annan channel strip (plugg)? Dbx'en verkar grym! Låter den bra eller?
  6. Oj är det så pass, du vet inte hur mkt den slukar? Skulle vara spännande att veta hur många fatso units med tex 5x kortet / 10x kortet tex?
  7. Jag tänkte att man kanske kunde få ut mer kraft om man inte körde via uad kort? Och därav kunna utnyttja mer pluggar, dom senaste mac pro burkarna har väl tillräckligt med power.
  8. Hej, Jag har kikat lite på waves SSL 4000. Eftersom fatso är så överjävligt fet så ska jag även inköpa ett UAD kort. Det jag ville veta är om någon vet ungefär hur många channel strips man kan köra på den senaste mac pro'n med 4 resp 8 kärnor?
  9. En appledator med logic är absolut INTE värdelöst. 🙁 Frågan är om terratec och apple är bästa kompisar? Ladda hem terratecs senaste drivrutiner och kolla att inte buffersizen är för lågt inställd i logic.
  10. Jag tror alla jobbar olika, men vanligast tror jag är att producenten bara sätter grundideen och låter sångaren jobba självständigt. Det tycker jag är interessantast iallafall. Jag har varit med om både och, dvs 1. skickat en instr. och fått tillbaka ett färdigt vocal arr. 2. Spelat in och skrivit text/melodier med sångaren. Personligen tycker jag alt. 1 är klart latast eftersom man inte ens behöver närvara vid inspelningen 🥰 När man anmäler sitt verk till "stim" så fyller man bara i en sketen blanket. Där kan man fylla i vem som gjort vad med underskrifter från alla parter osv. Hurvida fördelningen är på stimm pengar kommer jag inte ihåg exakt men jag har för mig att en sångare har ett + i kanten om deras röst är med på inspelningen. Har sångaren dessutom skrivit texten så är det bara ett + till. Men man kan även göra en överenskommelse att man delar på stimm . Eller tex att man köper loss vocalen helt om man nu ska vara girig.
  11. Antingen flyger du in en sångerska från tex USA stressar henne till att skriva text på 5 minuter för att sedan spela in. Eller så utnyttjar du "internet" och skickar din instrumental till sångerskan som sätter inspelningen i hemmastudion i lugn och ro.
×
×
  • Skapa ny...