Jump to content
Annons

zeblar

Medlem
  • Antal inlägg

    189
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om zeblar

  • Födelsedag 1978-07-23

Om mig

  1. Supersmart Björn! Jag drar och köper fog imorgon :-)
  2. Har tyvärr inga mer bilder direkt... Det är tyvärr lite svårt nu när den är på plats... Den väger ungefär 80kg så flytta den upp och ner är svårt. Men det är 2 lager 16 mm MDF skiva och bakom sitter ett lager 45 mm klimatskiva. Den har jag bild på kan jag lägga upp om du vill? Reglarna är vanliga 2 tum 4. Skruv, mutter och bricka inköpt på tools :-)
  3. Tack för ditt stöd Martin! Ja borde läggas mer pengar på forskning kring tystare material av vägar / bilar. Får väll hoppas att elbilen gör stora framsteg :-) (dock försöker vissa puchon tjäna pengar på att ljudsätta elbilarna har jag hört) Helt korrekt att det nog är högre buller nu på hösten / vintern jämfört med sommarn. Tyvärr är det på vintern jag är ledig och använder min lägenhet för att jobba med musik.
  4. På kanterna har jag ingenting, ligger klossan mot smygen (nåväl nästan klossan, sågkillen ville inte snesåga kanterna så det är någon millimeters glipa). Bakom skivan ligger mot fönstret ligger det isolering.
  5. Fönstersmygen är vinklad några grader innåt så skivan kilas fast av sig själv. Dock tänker jag montera nått svängbart stopp i vägen ovanför om katastrofen skulle vara framme att skivan får för sig att tippa loss...
  6. Nej väggarna är murat tegel. Just nu känns det som att skivorna pluss isoleringen filtrerade bort mycket ljud! Imorgon när trafiken börjat tätna så kanske jag störs mer vi får se..
  7. Så här blev det, bakom finns ett lager med stenull 45 mm. Blev mycket tystare, nu låter trafiken på vägen utanför mer som ett vindbrus.
  8. Projektet är igång. Bilder kommer upp snart :-)
  9. Jag kommer ha den uppe på kvällar när det ändå är mörkt ute för att slippa bli störd av bilbuller när jag gör musik.
  10. Har nu testat blockera kanalen, hjälpte som sagt inte mycket. Swosh ljudet från bilar hörs rätt genom rutorna. Blir nog till att beställa MDF skivor och bygga pluggen. Tråkigt som sagt med ljuset och ventileringen men den skall vara löstagbar. Vad tror ni att pluggen kommer väga om den är byggd som Björn tipsade med 2 st MDF skivor på cirka 2007x1380? Borde nog väga en 40 kg minst per skiva?
  11. Jo spaltventilen har jag provat täppa igen med tyg och det gjorde ingen större skillnad tyvärr :-( Kan ju ifs prova täta med bättre material, till exempel modellera. Jag är alltså ute efter att få en behaglig innomhusmiljö och minska trafikljud från vägen utanför. Inte ljudisolera 100% för studiokvalite.
  12. wellness music: Tusen tack för svar! Fina ritningar och jättesmart tanke med kombinerat barbord! Jag skall skruva loss och kolla smygen imorgon när det är lite ljusare. Hur tänkte du med lamellglaset? En stängd lösning eller två glas som överlappar och går att dra isär?
  13. Här är en liten skiss på hur jag tänkte mig "locket" ungefär: Locket skall dels vila på fönsterplattan, dels hållas fast av press. Ytterskivan kommer vara lite större så att det täpper igen den sista springan genom att pressa mot väggen.
  14. Här är lite bilder som visar hur fönstret ser ut:
  15. laban1: Var och testa lurar idag och kom fram till att det inte är ett alternativ. Får i sånna fall bli riktiga hörselskydd pluss inear-pluggar om det verkligen skall hjälpa. Guitar Nilsson:f Jag har funderat på detta. Egentligen skulle jag lika gärna bygga luckor istället för ljusinsläppet skull. Men skulle nog isolera lite sämre. Jag bor på första våning... Ett bullerplank utanför hade nog hjälpt mycket. Finns längre bort på grannkåken men inget här :-(
×
×
  • Skapa ny...