Jump to content
Annons

jimutt

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för hjälpen! Ska fortsätta krångla lite med Asio4All och får jag inte till det så får jag köpa ett vettigt ljudkort med både in- utgångar som får sköta allt.
  2. Jag har testat ASIO4ALL men av någon anledning har jag väldigt svårt att få det att fungera bra med Sonar X3 som jag numer använder. Antingen hittar jag inte ljudenheterna i Sonar eller så kraschar ASIO4ALL när jag ska försöka ändra inställningarna. Tidigare funkade ASIO4ALL-drivrutinerna rätt bra för mig när jag körde windows 8 och Cubase 5. Men nu får jag det inte att funka som jag vill. Så jag brukar vara tvungen att köra WASAPI-rutiner för att få det att funka hyfsat. När det gäller datorn jag använder så kör jag med följande grejer: OS: Windows 8.1 64bit Moderkot: Asus Sabertooth P67 CPU: I5 2500k (vilket bör vara mer än tillräckligt) RAM: 8 Gb (brukar aldrig använda mer än 50% i vanliga fall) Grafikkort: GTX770 Men som sagt, ASIO4ALL bör ju fungera. Men har ägnat många timmar åt att jäklas med det utan att få det att fungera bra. Trots att det funkade förut.
  3. Hej! Jag har en liten nybörjarfundering. Jag har en TubeMP project series USB preamp kopplad till datorn. Det jag undrar över är hur signalhanteringen från preampen sköts. Den är ju visserligen inkopplad via USB men jag antar att det fortfarande är ljudkortet som sköter om processeringen? Eller? För har nämligen lite latency-problem ibland och funderar på om det skulle kunna lösa sig via att köpa ett nytt ljudkort (kör just nu på ett integrerat eftersom mitt gamla kort gått sönder) som stödjer "riktiga" asio-drivrutiner.
  4. Ja, okej. Tack så mycket för alla tips. Problemet är att jag tyvärr har alla ljudgrejorna i mitt rum där även en jäkla massa andra grejor finns. Men får försöka flytta runt det som går att flytta och se hur jag uppnår det bästa ljudet. 😉 Väntar nog i så fall med något nytt köp av högtalare iaf.
  5. Hej! Som studerande ungdom så har man, som ni säkert redan vet, inte alltid tillgång till särskilt mycket pengar vilket resulterar i att man inte alltid kan köpa det man vill ha i ljudväg. För närvarande använder jag denna utrustningen: Förstärkare: Yamaha RX-397 Högtalare: Dynavoice Magic F6 skivspelare: Yamaha DVD-s661 (spelar dock oftast musiken från datorn) Min fråga är nu vad jag bör satsa på för att förbättra min ljudutrustning? Har för närvarande ingen subwoofer t.ex. Men bör jag satsa på det, bättre högtalare eller vad tycker ni? Uppskattar alla förslag, framför allt konkreta sådana. Vid köp av ny utrustning vill jag dock inte betala mer än 3500 för högtalare om det skulle vara aktuellt.
  6. Undrar om jag kan hitta ett sådant test som det skrivs om på länken någon stans? 🙂 Tillhör ju också "dagens ungdom" och jag tvivlar på att jag skulle föredra 128 kbps framför okomprimerat. Men som flera tidigare har skrivit så lyssnar majoriteten av dagens ungdomar på all musik genom mobilhögtalare eller de skitlurar som brukar följa med mobiler/mp3-spelare. Och vill de ha något bättre så går de ofta efter utseendet och det slutar i många fall med att de står med ett par Skullcandy lurar eller liknande vars ljud inte är mycket bättre än mobilhögtalarens. 😛 Så resultaten av undersökning är väl föga förvånande.
  7. Funderade lite över arvsanlag och liknande då det gäller tinnitus. Är det någon som har några siffor eller bra koll på hur mycket arvsanlagen påverkar då det gäller risken att drabbas av tinnitus? Det finns ju t.ex personer (lite äldre sådana) som varit verksam i armen och alltid skjutit Mauser utan några som helst öronskydd men ändå inte dragit på sig tinnitus eller några värre hörselskador. Känner en sådan person som trots det har nästan perfekt hörsel idag. Lite slarvigt drog jag då slutsatsen att det måste variera ganska mycket mellan person till person hur lätt denne kan drabbas av tinnitus? Har jag helt fel eller hur är det egentligen?
  8. Har ett lågt, konstant pipande i båda öronen. Ganska hög frekvens, runt 17kHZ kanske. Hör det dock endast när det är väldigt tyst runt omkring mig. Är dock lite osäker på hur det har uppkommit. Visst, jag har spelat lite trummor utan proppar men jag är ganska säker på att jag haft pipet före det. Jag har börjat fundera på om jag inte haft det sedan jag var väldigt liten men inte märkt det förrän på senare tid. Jag kan nämligen inte minnas något speciellt tillfälle där den uppkom.
  9. Okej, tackar. 🥰 Dock är jag inte särskillt duktig på att spela gitarr så att säga. Så det får nog bli Virtual Guitarist. 😛
  10. Tjenare, Är helt ny på Cubase. Undrar om det finns något enkelt sätt att skapa realistiska gitarrackordsljud? För när jag väljer ett gitarrljud och spelar på min midikeyboard så låter det ju som om man slår på alla strängarna exakt samtidigt. Men jag skulle få det att låta realistiskt utan att behöva trycka på en tangent i taget. 😆 Hoppas ni förstår vad jag menar.
  11. Jahaja, jamen då vet jag vad du pratar om 😄.
  12. Förlåt min ointelligens. Men då det gäller just ljudinspelning med mer proffesionella grejor än jultidningsmickar så är jag ganska grön. Vad är ett DAW program? Tack för hjälpen iaf. 😉
  13. Är det ingen som vet hur lätt det är att få tag på en sådan? Vill nämligen veta om jag måste försöka hitta den på någon hemsida och beställa eller om ni tror att jag kan hitta den i vilken musikaffär som helst.
  14. Okej. Tack Borde en sådan adapter finnas på vilken musikaffär som helst? Bor uppe i lappland och ska till Piteå snart. Så har väl tänkt se om jag hittar något där.
  15. Ska fixa en 6,3 -´3,5mm adapter. Tror att jag har någon elgittarsladd liggandes här hemma med 6,3 i båda ändarna. Så då krävs endast adapter. Är det mono eller stereo jag ska ha?
×
×
  • Skapa ny...