Jump to content
Annons

pekadan

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jag har inte laddat ner nåt lib själv ännu. Jag har gått med, men inte hunnit bestämma mig. Jag har en del av ljuden från förut och tycker de är väldigt schyssta. Skulle väl kunna rekommendera Vintage t.ex. om man gillar trons och gamla orglar. SR brukar vara duktiga på trumljud, så de multisamplade trum-libbarna är säkert bra. Jag gillar udda instrument och kommer nog välja World Instruments om inte den överlappar de ljud jag redan har. Loop-libbar är inget för mig så de vet jag inget om. Jag skulle tipsa om att du ställer samma fråga i KVR-tråden. Det finns många IK-heads på KVR som säkert kan komma med tips. En grej angående Sampletank bara. Den nämns ofta som en smör-bröd-rompler, men det tycker jag är lite fel. Visst, många utav de medföljande ljuden har sån karaktär, men jag skulle hellre kalla dem grundljud eller kanske t.o.m. oscillatorer. Det coolaste med ST är hur enkelt det är att modda ljuden med synth-enheten och alla schyssta inbyggda effekter. Även det tråkigaste grundljudet kan få fantastiskt liv och karaktär med några enkla handgrepp i ST. Med många andra VST-instrument måste man applicera externa effekter för att göra samma sak. Stretch-funktionen i ST är också suveränt användbar tycker jag!
  2. IK & Esoundz.com kör en "group buy"-kampanj på SRs nya Xpansion Tank 2-bibliotek för Sampletank. Det går skitbra så här långt och snart har 1500 pers gått med. Vid 1500 deltagare slänger IK in 4 bibliotek för priset av 1. Alldeles väldigt prisvärt skulle jag vilja säga. Med denna GB får man också en Sampletank-version (XT) som kan spela alla ljuden. Här är länk till IKs GB-sida: http://www.ikmultimedia.com/Main.html?xtgroupbuy/index.php Esoundz.com (= SR) ger ännu mer för pengarna (har utlovat ett extra bonus-bibliotek): http://www.esoundz.com/details.php?ProductID=4293 För att få veta mer rent allmänt om kampanjen, biblioteken, Sampletank, etc, läs följande tråd på KVR: http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=283729 Kom igen o joina vetja! 😄
  3. Nix, du tänker fel. Tanken är att samla *alla* T-Racks-pluggar, bara i lämpligast ordning! 😉 Du kommer verkligen inte ångra dig om du tar med opto-kompressorn i köpsvängen. Jag köpte hela paketet för en tid sen och det är utan tvekan den plug jag använder mest. Pultec-EQn gillar jag jättemycket också f.ö, men visst, "Metering Suite" med t.ex. "Perceived Loudness meter" är väldigt användbar! Bara börja samla! 😮
  4. Jag använder själv SampleTank och SampleTron utan problem. SampleMoog borde funka likadant. Om det låter när du använder det virtuella klaviaturet, bör output-routing till kanaler i sequencer-programmet vara ok. Hur är det med MIDI-input? Det är en multitimbral plugg så man måste vara säker att man har ett MIDI-track med output till SampleMoog och att MIDI-kanalen för spåret stämmer med det man ställt in för instrumentet i SampleMoog. Knepigare än så bör det inte vara. Annars återstår väl bara att det är nån modulering från controllern som spökar (typ att moduleringshjulet styr en filter-parameter, typ freq cutoff, och att hjulet står på noll så att man inte hör något ljud).
  5. Opto-kompressorn är helt suverän! http://www.ikmultimedia.com/t-racks/moreinfo/moreinfo4.php Jag älskar att komprimera - trummor speciellt - med Cytomic "The Glue", följt av IKs Opto. http://www.cytomic.com/Beta/The_Glue_Beta_Info.html
  6. pekadan

    VST synth

    Jag har inte testat Analog Factory, men har lekt en hel del Arturias emulerande V-synthar. Jag gillar dem skarpt! Törs inte uttala mig om Analog Factory, men gillar du soundet av gamla goa analog-synthar kunde det säkert vara rätt för dig. I samma genre borde du också kolla upp dessa: Korg Legacy Collection - Analog Edition (Korg MonoPoly - wow wow wow!!!) GMedias synthar såsom Minimonsta, impOscar och M-Tron (lite skrapiga och svajiga Mellotron-ljud är suveräna i rock-musik!!).
  7. Hehe, den banken blir nog aldrig *klar* - mer en grej under ständig utveckling. När jag ska använda Firebird i ett nytt projekt (= alla projekt) försöker jag programmera fram nåt nytt passande ljud. Innan jag kommit fram till ungefär det ljud jag letade efter, har jag oftast hunnit spara 5 nya coola presets som lät för bra för att slänga. F.ö. är Firebirds orginal-presets för "mäktiga" och trance-aktiga för mig som pysslar med alternativ pop/rock, men det är hur enkelt som helst att ratta fram nya unika ljud för leads, pads och effekter. Ser fram emot att testa Tone2:s nästa supersynth Gladiator som ska komma i December. Den kommer också ha en ny och innovativ ljudsyntes med intressanta morph-features. Kolla här: Tone2 Gladiator (Inser att jag låter som en fan-boi, och lite är jag väl det det. Iaf av Firebird som synth. Företaget Tone2 har jag inte nån åsikt om egentligen - har aldrig behövt nån support eller så). Vad gäller mina Firebird-presets har jag sparat dem på Cubase 4 Mediabay-format, men jag exporterar gärna några av mina favoriter till fxp och skickar till dig om du vill. Skicka mig ett PM. Förresten, lyssna gärna på "The Encounter" på min MySpace-sida: The Encounter Alla lite spöklika "baklänges-ljud" (som t.ex. runt 0:35-0:40) är Firebird.
  8. Va tråkigt att höra om ditt Firebird-strul. Själv har jag inte haft minsta problem, det har funkat bra från första versionen (och nyligen uppgraderade jag till +-versionen som oxå funkar klockrent)... detta i Cubase. Tydligen spelar det roll vilken host man använder och det är ju lite snopet. Schysst att Marcus Feil är aktiv i supporten, men trist och lite konstigt att han inte klarade lösa dina problem snabbt och utan tjafs.
  9. pekadan

    Tone2 Firebird

    Tips! För de av er som inte redan känner till den här oerhört häftiga synthen, kolla in! Firebird har funnits på maknaden ganska länge redan, men släpptes nyligen i en ny '+'-version. Tone2 Firebird Användar-recensioner här: Firebird @ KVR Jag tycker själv att den här synthen är oerhört inspirerande. Den är intuitiv och lättjobbad och man rattar fort fram jättehäftiga och ovanliga ljud. Den använder en annorlunda form av ljudsyntes (Harmonic Content Morphing, HCM) som gör den till ett bra komplement till de subtraktiva-, additiva-, fm/pm-synthar och/eller samplers man ev. redan har. Dessutom är priset helt ok! Ladda hem demon och testa vetja. Jag fick otrolig mersmak själv och bara någon timme efter jag hade köpt den hade jag redan skapat en egen ganska maffig ljudbank. 😄
  10. pekadan

    Absynth4 i Cubase4

    Har du laddat hem och installerat absolut senaste versionen av Absynth4? Har för mig det ska följa med en dll som heter nåt i stil med absynth4_stereo och det är den du ska använda. Ett generellt tips med NIs pluggar (har jag lärt mig på NIs forum) är att starta dem i stand-alone mode första gången och göra konfiguration och spara preferences där. Då ökar chansen att de funkar som plugins sen... Har själv haft mycket strul med både Absynth4 och Kontakt2. Men senaste versionerna har funkat ok för mig i Cubase Studio 4. Eh, nåja, Kontakt kraschar med jämna mellanrum, men numera går den att starta iaf. Nån uppgradering till Kontakt3 blir det banne mig inte för mig förrän NI släppt minst 2 uppdateringar till 3:an!
  11. Mitt tips är att investera i Kontakt-samplern (nu version 3) från NI. Då har du ett fantastiskt utbud av helt suveräna samplingsbibliotek sen! (Det är stödet för script som gör Kontakt till den mest intressanta sample-spelaren). Kolla in www.northernsounds.com t.ex. Där kör Bela D en "group buy" just nu. Deras produkter är fantastiskt bra! Andra företag/produkter jag skulle kolla in: Sampletekk, för samplade pianon av olika slag. Precisionsound, för alla möjliga coola och ovanliga instrument. Scarbee, bäst av alla på E-pianon och deras Black Bass är grym! (Snart kommer Red Bass oxå...). Pettinhouse, som snart släpper DirectGuitar 2! DirectBass är grym! Vintaudio, schyssta uprights och gitarrer. KirkHunter, orkesterinstrument. Om du är intresserad av virtuella gitarrer, så är Musiclabs RealGuitar och RealStrat ett måste. De är lite utöver det vanliga! Ja och förresten: IKs Amplitube2 och Ampeg SVX är helt underbara effekter!
  12. 😲 Jo, helt sant! Fast prata om gamla synthar kan man ju alltid göra. Jag är dock inte alltför sugen på att lyssna för att kolla in om de hade schyssta synthljud eller ej... 😛 Jodå, klart du ska lyssna. "Jag vet att du vill..." 😛
  13. Aha, Anders Uddberg kände jag inte till. Surfade lite på namnet och det fanns en del att läsa om de band han spelade i på 80-talet. Det verkar som han var inblandad i ganska många olika projekt (även Noice t.ex). En himla duktig och populär kille som det verkar. Gick bort redan -84. Usch va tragiskt! Såg några bilder på Anders Uddberg på nätet från nåt gig med Noice. Där spelar han nån stor Yamaha-feting av nåt slag (inte en MS-x0) och i bakgrunden ser man en PPG.
  14. Häromdagen hörde jag ett par låtar från Freestyle-skivan Fantasi från 1981. (Det väckte gamla minnen... 😳 ). Det slog mig - förmodligen för första gången - att det ju är otroligt sköna synth-ljud i de här gamla pop-låtarna. Herregud, 1981! Det var väl på den tiden de gamla tunga total-analoga kolosserna fortfarande regerade i synth-världen? Är det nån som vet vad det faktiskt var för synthar Sandelin och Ekman använde sig av då det begav sig?
  15. För gitarr, kolla in Musiclab RealGuitar och RealStrat. RealStrat i kombination med IK Amplitube 2 är en höjdare! Enklare och billigare alternativ (utan loopar och patterns) är t.ex. ManyGuitar från Manytone. För bas kan du t.ex. kolla in ManyBass från Manytone. Manytones produkter är förbaskat bra för priset tycker jag! Om du har NI Kontakt 2 (eller kan tänka dig investera i den) så finns det många fantastiskt fina sampleset för både gitarr o bas: Pettinhouse DirectGuitar och DirectBass, Chris Hein Guitars, Vintaudio Electric Guitars, Chocolateaudio Mock Bass, Scarbee BlackBass, Chris Hein Warwick Bass, för att nämna några.
×
×
  • Skapa ny...