Jump to content
Annons

kinglouie

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om kinglouie

  • Födelsedag 1972-05-23

Om mig

  1. Det är det som jag tycker är konstigt . Jag har testat hela registret. Även när jag klickar med musen på padsen så får jag inget ljud. Det känns som att jag missar något grundläggande, kan bara inte komma på vad?
  2. Synten a1 och basen vb-1 är inga problem, men jag begriper inte varför det inte fungerar med trumprogrammet. Finns det någon vänlig själ som har en aning om vad jag gör för fel? Manualen har jag också läst men tyvärr utan att bli klokare. Har sökt men inte hittat info...
  3. Varför ska du släppa skivan på sommaren? Sen tycker jag som någon skrev tidigare att det inte är mängden låtar utan kvalitén på dem som ska vara avgörande. Det bästa är helt klart att ta in referenslyssnare för att bilda sig en uppfattning om materialets hållbarhet.
  4. De olika basic-böckerna av Paul White kan rekommenderas. De är kurslitteratur på musikproduktionslinjen på Växjö universitet. Det finns Basic Mastering, Basic Microphones, Basic Mixing, Basic Midi mfl. En annan bok som skall vara väldigt inspirerande att läsa om producentrollen är "Behind the glass" av Howard Massey där en en hel hög med internationella topproducenter delar med sig av sin erfarenhet. Hoppas att du hittar något intressant bland ovanstående.
  5. Skriv en presentation som du själv skulle bli intresserad av. Och inte för lång, var konkret, ordbajsa inte för mycket. Försök oxå att hitta en vinkel som känns unik, en som inte alla andra skrivet tusen ggr tidigare. Lycka Till! 😱
  6. För att bränna till .wav format så ska du bränna en data-cd och inte en ljud-cd. Bränner du till en ljud-cd, och ända vill ha dem i .wav format så får du rippa cd'n som en vanlig ljudskiva. 😉
  7. Jag har LE-versionen av Cubase, och där finns inget stöd för drag n' drop. Det jag gjorde var att dra ut midifilen och lägga den på skrivbordet, och sedan importera den från cubase. Lite omständigare, men det funkar fint...
  8. om covern tillför något, om den lyfter originalet så tycker jag det är befogat att göra en cover, t.ex. Hendrix version av Dylans "All Along the Watchtower", annars tycker jag att man skall skita i det. det måste finnas ett tydligt syfte annars blir det bara platt och pinsamt.
  9. I avtalet står det bl.a. att "Kanal 5 får fritt bestämma om det skall framgå vem som har laddat upp Inspelningen" vilket jag tolkar som ett intrång i den ideella delen av låtskrivarens upphovsrätt, nämligen den som säger att du har rätt till att ditt namn skall förknippas med verket i offentliga sammanhang. Vidare står det: "Genom att ladda upp en Inspelning ger du Kanal 5 en i tiden obegränsad, icke exklusiv, licens att framställa exemplar av och att tillgängliggöra för allmänheter hela eller delar av din Inspelning, oavsett mediabärare eller territorium. Kanal 5 har även rätt att använda Inspelningen i marknadsföring med anknytning till HITMAKERS. Vidare äger Kanal 5 även rätt att göra ändringar i Inspelningen och att upplåta eller vidareöverlåta rättigheter enligt detta avtal till tredje part. Dessa rättigheter upplåtes utan krav på ersättning från Kanal 5." Det är ganska mycket du som låtskrivare måste offra för att de skall kunna tjänta stålar på sina dokusopor, ähum jag menar såpor...
  10. Just nu är jag ute efter stråkar till mina poplåtar, men även intresserad av "smör och bröd"ljud, som man kan ha till hand när man komponerar. Har kollat lite på reason, men det känns mest som det är kul för de som tycker om att skruva fram artificiella ljud. Jag gissar att det är en sampler jag skall ha, och då kanske det är Kontakt 2, som är min grej? Var tvungen att reda ut det där med Kompakt-samplern i EWQLSOSE, tack för informationen!
  11. Ok, vad använder du för program som du tycker är bra då?
  12. Hej! Har kollat på EWQL SO Silver som verkar vara i min prisklass, och den levereras med Kompakt. Eftersom jag inte har någon tidigare erfarenhet av samplers så undrar jag om Kompakt tar de vanligaste formaten som finns idag på samplingsskivor etc, eller måste man slå till med Kontakt 2 eller Reason, fast jag egentligen inte gillar "att skruva" fram olika ljud?
  13. Jag är inte idiot. har sökt på google men hittar inget lämpligt. HAr du kollat http://www.mi7libraries.com/main/samples/ där finns det en hel del vet ja. Det visserligen en slant, men det kan det kanske vara värt?
  14. Intressant iaktagelse! Är det inte också så att populärmusik(Alla Genrér) ända sedan början i femtitalet inte riktigt har tagits på allvar i kulturkretsar. Film, teater, litteratur med mera har en sk "finare" klang, det anses vara finare kultur, alltså finkultur. Om du jämför de (oförlåtligt korta, nästintill slarviga) musikrecensionerna i sds, med de helsidor som Aghed breder ut sig på, så blir det hela mer påtagligt. Det är (fortfarande) inte lika accepterat med populärkultur som med den där andra finare varianten.
×
×
  • Skapa ny...