Jump to content
Annons

Falconshield

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Senaste profilbesökare

2 715 profilvisningar
  1. Vet inte riktigt vad du menar med att "precisera" trummorna. Angående trummorna känns de lite mekaniska och sterila i en övrigt ganska levande produktion. Kicken har i min mening lite mycket klick och kan få lite mer saturation. Du har ju lämnat gott om platsen för sång i mitten, så den kommer nog sitta bra till slut!
  2. Jättefin mix. Fantastisk vokalist! Väldigt levande och dynamiskt arrangemang. Hade nog duckat lite low mids här och där, typ på ackeguran till vänster, men den är ju släppt och klar. Låter jättebra! Smooth 🤌
  3. Bra tips i tråden här. Jag har ett ytterligare: lyssna på väldigt låg volym. Jag tycker det är lättare att höra kompression när du knappt hör vad det är du komprimerar. För om du verkligen vill lära dig kompression så behöver du lära dig höra det, och det tar tid. Finns inga snabba fixar är jag rädd.
  4. Jag gissar att man kan göra lite som man vill här eftersom de kommer att normalisera lyssningen oavsett. Men rätta mig om jag har fel... Och, jag undrar om någon på Studio skulle kunna bemöda sig med att skicka en kort bekräftelse till dem som skickat bidrag? Så man vet att allt kommit fram och är i sin ordning 🙏
  5. Skön låt, mixen hänger ihop och inget som sticker ut negativt i min mening. Får lite stones-vibbar!
  6. Älskar inte introt. För mycket low-mids i min mening. Vill du ha mer Meshuggah-känsla så hade du kunnat spåra ur med reverb och delays där, för att sen plötsligt strypa det när du kommer in det tunga partiet. Gitarrtonen är brutal. Påminner lite om Meshuggah som sagt, särskilt när du spelar lite längre ner i på halsen... hur ser din signalkedja ut, typ?
  7. Aah det är röstning ja. Då är det nog bäst att inte utsätta andra för ens mix i förtid 😅
  8. Boom! Då var mitt bidrag inskickat. Fråga: Vill ni hålla bidragen lite "hemliga" tills bedömningen är klar eller kan man lägga upp bidrag här, exempelvis?
  9. Kul experiment. Stems låter utomordentligt bra! Kommer nog försöka knåda ihop en mix på denna. Angående reglerna...om jag gör samplingar av något instrument(lr röst), och sen använder den för att göra en synth...är det tillåtet? 😅
  10. Tveksamt, systemstatusen ser perfekt ut i Bios, den går svalt(34 grader) idle o jag har absolut inga problem med att belasta CPUn med spel etc. Datorn går alltid tyst och fint. Dock så har jag upptäckt en intressant liten funktion, nämligen "MMCSS to ASIO". Detta var en funktion man kan slå på från Fireface USB-settings(lite krypitskt placerat under "About"-fliken). Detta har tydligen något att göra med att skydda audio threads från dropouts vid hög CPU-load(från annat håll) och något som förändrades sedan Cubase 6.xxx. Efter att ha aktiverat detta så har jag kunnat göra långa inspelningar utan dropouts. Dock får jag fortfarande dropouts om jag exempelvis har Chrome öppet. Slutsats - det är bättre nu men inte helt 100% o jag har ärligt talat inte tid att gräva mer i detta! Tack så väldigt mycket till er alla som hjälpt till med tips och råd!
  11. Jaha...nu när jag kom till jobbet så får jag absolut ingen kontakt alls med Babyfacet. Jag provar olika USB-portar, jag startar om, installerar om drivrutinerna...när jag pluggar in interfacet får jag bara upp "okänd enhet" och drivrutiner verkar inte hjälpa. Jag kan inte ens starta Totalmix-klienten...vad fan är det som händer? 🤪 Edit: Jag koppldae ur hela interfacet o testade på en annan dator för att utesluta kortet. Där fungerade det till synes ok(jag gjorde inga inspelningar, men datorn fick iaf kontakt med interfacet). Sen tog jag tillbaka det till min studioburk där jag återigen fick kontakt med interfacet(???) Problemen kvarstår och jag står lika rådvill som tidigare 🙁 @MX3 - Jag kollade genom videon och körde LatencyMon(igen). Nu spelade visserligen inte ljudet genom Babyfacet, men jag fick följande meddelande: Reported CPU speed: 3392 MHz Measured CPU speed: 1 MHz (approx.) Note: reported execution times may be calculated based on a fixed reported CPU speed. Disable variable speed settings like Intel Speed Step and AMD Cool N Quiet in the BIOS setup for more accurate results. WARNING: the CPU speed that was measured is only a fraction of the CPU speed reported. Your CPUs may be throttled back due to variable speed settings and thermal issues. It is suggested that you run a utility which reports your actual CPU frequency and temperature. Så det är ju onekligen något som är knasigt där. Jag har dock ingen aning om vad, för jag har kollat genom BIOS ett par vändor o kan inte se att där ligger nån frekvensdämpare, inte heller i Windows så vitt jag vet. Edit: Jag fick igång Babyfacet igen(ingen aning om varför det plötsligt funkade) och körde en till vända med LatencyMon. När jag analyserar med LatencyMon går det nästan inte att ens köra playback i Cubase...jag får CPU-spikar hela tiden. När jag stänger av analysen funkar det bättre. @Bullerbyn - Moderbordet är ett Gigabyte Z87X-D3H och en Intel i5 3,4Ghz(quadcore) CPU.
  12. En vettig synpunkt. Mina drivrutiner är dock uppdaterade även på den fronten. Dessutom...när jag använder mitt Babyface-kort så får jag inte dropouts när jag multitaskar(utan istället till synes slumpmässigt)...bara när jag använde UR22-kortet...såååå... jag har ännu inte hittat något tydligt mönster som pekar mot orsaken till detta.
  13. RME Babyface. Nu gjorde jag faktiskt så att jag gick till musikaffären och lånade ett Steinberg UR22 mk2 för att se om problemet går att utesluta med annat kort. Resultatet blev följande: I ett helt nytt projekt med bara en audio-fil som spelar in, där jag inte ägnar mig åt något annat på datorn, så gjorde jag en 30+ minuters inspelning utan någon Audio Dropout. Dock får jag dropouts och avbrott i inspelningen om jag försöker mig på att starta exempelvis Chrome. Nu är det ju så att man kanske sällan multitaskar medans man spelar in, men jag har inte fått den här typen av dropouts tidigare för sånt, o det borde väl eg inte hända. Så slutsats: Bättre men inte helt 100% Ps: Inte helt övertygad av UR22'an som både ger mig interference i monitorerna och beter sig allmänt underligt/sämre latency.
×
×
  • Skapa ny...