Jump to content

Petereon

Medlem
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Petereon

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 1. Stora fördelen med audacity är väl att den är gratis. Har för mig att den har vissa begränsningar. Hur står den sig mot tex Reaper och Cubase Essential 4?
 2. Reaper låter ju spännande, och prisvärt (tänker i första hand på 60$-licensen). Vad säger du om Reaper kontra tex Cubase Essential 4?
 3. Gissar att miljön jag jobbar i är PC-miljö. Tror jag kommer få klara mig hyffsat mkt på egen hand. Var å snackade med Jam idag och de rekomenderade Cubase Essential 4 (1500kr). Med tanke på utrustning och vad jag spelar, rock, pop & jazz. Och i första hand vill spela in sång och synth/piano, och i andra hand lägga på effekter, "virtuella instrument" osv. Vad sägs?
 4. PC! (Laptop, intel pentium M 2GHz, 1 GB RAM)
 5. Skulle behöva hjälp med val av inspelningsprogram för tillverkning av låtar hemma. Till en början vill jag göra enkla kompositioner med synth och sång. Utrustningen är en alesis-QSsynth, nio2-4 ljudkort, laptop, mic (som ska köpas in) och mic-preamp. Jag söker något som är lättandvändbart. Några tips?!
 6. Med stereo menar jag stereoanläggning, vanlig klassisk med cd, reciever osv! Alltså inte monitorer av det slag som studios byggs upp med (om jag förstått det rätt) =) Jag använder en dell-laptop (inspiron 6000)
 7. För mig blir inte kuddmaterialet så avgörande, mer avgörande är hur luren sitter på huvudet. Men alla har ju olika behov!
 8. Håller med om klarheten, de fångar även upp hela registret på ett bra sätt. De är dessutom otroligt sköna att ha på huvudet, och snygga. Jämfört med ATH-50:n så kanske de inte är lika rättvisa, men ska fundera lite mer på det!
 9. Tack för tipsen! Var och lyssnade på bl.a. Audio Technica ATH-M50, AKG K 240 MK II, beyerdynamics 770 pro + ett par andra lurar jag glömt namnet på. Min första reaktion var att AKG:n satt otroligt lätt och skönt på huvet, vilket inte är oviktigt pga mitt stora huvud. Efter ha blivit påverkad av personal, en till spekulant och tidspress bestämde jag mig för att ställa ATH-50(mångas favorit)mot AKG:n. Jag fick lyssna länge innan jag upplevde någon skillnad, fast slutsatsen blev ändå att ATH:n klarade av en tyngre ljudbild bättre. ATH:n hade nog en bättre "balanserad" ljudbild. AKG:n "sprack" en aning när det krämades på med mkt diskant. AKG:n fick däremot med varje nyans av ljud i hela registret. En brasklapp är att det är lätt att bli påverkad av vad andra tycker, vilket är både bra (för andra har tänkt på saker man inte har tänkt på) och dåligt(för det är sin egen ljudupplevelse som är viktigast). Jag var och är fortfarande förkyld så tänkte ta en ny lyssningsomgång när jag är frisk, och även lyssna med olika synthljud som du föreslår. Återkommer sen!
 10. Tjena! Är nu på jakt efter ett par hörlurar i prisklassen ca 1500 kr. Utrustning: Klaviatur (Alesis QS7.1), externt ljudkort (NioNovation2/4), laptop ooch stereo. Användningsområde: Spelning hemma i min lilla lägenhet i Stockholm där jag bor själv. (Så lurarna behöver inte vara slutna) Ska man förresten handla i butik eller är det billigare på nätet? Har varit inne å kikat på 4sound, jam och billebro. Hörlurar i prisklassen har ju diskuterats tidigare på forumet, men kanske inte exakt för mitt ändamål. Känns som att detta är en djungel och är tacksam för alla tips!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.