Jump to content
Annons

trubadur1234

Medlem
  • Antal inlägg

    117
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av trubadur1234

  1. Hej! Har MDR-100ABN Sony Bluetooth hörlurar..problemet är att datorn inte längre känner igen hörlurarna..den vill inte ansluta...ngn som har ngt tips....har Intel o uppdaterat Bluetooth drivrutinerna. Dessutom en Asus router...stationär dator o bärbar dator anslutna via kabel till routern + 2 Samsung mobiler anslutna via Wifi!
  2. Förtydligande.....reverbet ligger ju på line out.....var finns avstängningsknappen för det individuella spåret? Borde ju finnas....
  3. Ngn som vet varför det inte går att stänga av reverbet i individuella instrumentspår i Halion 3? Om jag importerar ett äldre .arr gjort i Halion 2 går det inte att stänga av reverbet för ett individuellt spår...om jag importerar ett nytt midispår funkar det! Tacksam för svar!!
  4. Svar nej...det är lite mer komplicerat...har varit inne på Steinberg o kollat...det är tydligen så att när man skall installera Halion 3 så skall man avinstallera Halion1/2...orsak: de använder samma .dll.....Cubase kan inte skilja på programmen....men det är egendomligt eftersom om man uppdaterar från Halion 2 till Halion 5 så finns Halion 2 i Halion 5! Har nu via mail kontakt med Steinberg om detta....problemet är ju om man vill behålla olika instrument från Halion 2 så går det inte...programmen kan inte jobba tillsammans eftersom de har samma .dll. Lite knepigt!!
  5. trubadur1234

    Halion3

    Hej! Jag har skaffat Halion 3 och försöker få det att funka inne i Cubase 8 som ett VST Instrument likväl som Superior Drummer och Halion 2. Men Halion 3 dyker inte upp i Cubase....däremot går det att köra standalone. Ngn som vet hur man får in Halion 3 inne i Cubase 8 så att det kommer in vid varje midispår. Där har jag ju mina andra VSTinstrument dock inte Halion 3. Tacksam för tips!!
  6. Hej! Ngn som har en susning om hur man får tag i win 10 drivers till denna apparat. Har funkat till win xp och win 7 men till win 10 verkar det inte finnas ngn driver. Synd på en sådan bra apparat...fint ljud..behändig att ha med sig ute på spelningar...men man vill ju kunna koppla upp den mot datorn och överföra ljudfilerna!
  7. Hade samma problem...plockade bort AVG virusprogrammmet och då löste det sig...inte vet jag om det var det felet...men fick audioblips som störde exporten och CPU overload!
  8. Ja det är lite märkligt...avinstallerade AVG antivirus och efter det uppstod inga hack...kanske är det så att antivirusprogrammet störde...vid körning av Cubase såg jag då och då att det uppstod "peakar" i pårogrammet..som att ngt störde!
  9. Hej! Datorn har gått perfekt i 2 år...men sen i går uppstår hack i audio när jag kör Cubase 8.5. Win 10 64..Intel i3 2120 proc..500 gb hårddisk sata..8 gb RAM..Cubase 8.5..plug-ins Superior Drummer..SampleTank..Halion..vid Real Time export uppstår CPU overloaded..VST performance ligger på 20-25%....VST bridge tar upp 5% i aktivitetshanteraren..aldrig haft detta förut! Har AVG virusprogram....kan det ha ngt att göra med detta? Dock funkade det när jag exporterade tll MP3
  10. Sen måste man ju uppdatera alla VST-pluggar i Cubase men det vet du ju..........
  11. Hej har haft samma problem.....enklast är att lägga in ezdrummer2.dll i ngr olika vst-pappar och i själva Cubase..testa VST 3....sen finns det också en mapp i Program VST-plug-ins....testa tills det funkar....
  12. trubadur1234

    SampleTank 3

    Hej! Ngn här som kan SampleTank 3. Förstår inte hur jag skall få in mina "instruments"....har läst manualen men det krävs en "valid" text för att SampleTank skall hitta instrumenten. Ngn som kan detta
  13. Hej! Undrar om ngn vet hur man spelar in från denna mixer till Cubase på olika spår! Har testat med Group 1 och Group 2 men allt ljud hamnar bara till vänster eller till höger. Dessutom följer inte det digitala reverbet med. Det är torrt ljud. Ngn som har erfarenhet av detta och kan hjälpa!!
  14. Ja det är till och från....alltid kul med en uppgradering även om man inte utnyttjar alla effekter.....kör själv 7,5 likaväl som 8..beroende vad jag vill göra..själv håller jag mest på med midi o arrar bakgrunder o det går att göra i 5, 7.5 lika väl som i 8....själva utseendet är jag inte speciellt nöjd med..sen att man måste köra Aero är ju konstigt! Men som sagt man vill ju vara med i det senast även om man inte avänder programmet i allt det har att erbjuda....
  15. Hej! Ngn som vet om man kan köra Cubase 8 utan "aero"...känns lite konstigt att man måste aktivera "aero" för att ens starta Cubase 8!! Kr nu både Cubase 7.5 och Cubase 8...känns som att jag skall fortsätta att köra7.5 eftrsom det känns bättre rent bildmässigt! Ngn som vet om CPU handskas bättre med Cubase8?
  16. Hej...om jag förstår dig rätt så vill du importera en midifil o sen använda dig av en mjukvarusynt? Är det så? I Cubase 7 får varje kanal Halion som mjukvarusynt sen får man manuelt välja den mjukvarusynt man vill ha.....själv kör jag med Superior Drummer +SampleTank......man får ställa in varje spår individuellt.....det tar lite tid!
  17. Ok bra svar...förstår nu bättre.....UR44 har ju egna inspelningsprogram eller arr som lägger sig bredvid Cubase egna arr..när man använder sig av UR 44 arr typ recording vocal då kan man spela in sången i stereo.....känns lite mysko.....nåväl allting löser sig....tack!
  18. Beträffande EMU 1820..för övrigt ett bra ljudkort....verkar svårsålt. Har ett hemma som ligger o skräpar sen 1 år...tyvärr inte värt mct..dessutom inte riktigt kompatibelt med Win 7!
  19. Hej Yoda...i mitt förra ljudkort EMU 1840 inga problem..allting spelades in i stereo...bara koppla micken till ljudkortet det funkade...vad är det för märkligt med UR44?
  20. Hej om jag spelar i om mono funkar det perfekt....men varför går det att spela in i stereo i UR 44 med UR:s eget inspelningsprogram?
  21. Hej..att bara spela in sången i UR 44 går perfekt men om jag lägger in min arrade midifil och sen försöker sjunga in då hörs det bara i en kanal..kan nån begripa varför?
  22. Hej! Har inhandlat UR 44 men stött på ett problem som jag aldrig haft förut..jag har kört EMU i flera år utan problem! När jag skall sjunga in ett audiospår i UR 44 låter det bara från ena kanalen dvs höger el vänster....det är inte i stereo o centrerat...vad är felet.....ngn som kan UR 44? Om man kopplar in en mic skall ju naturligtvis sången centreras men så inte fallet..ngr ideer! Om jag öppnar en låt inspelad i midi och sen tänker lägga på ett sångspår så hörs det bara på en sida! Vad är det Cubase har hittat på¨? Obegriplit!!
  23. Steinberghubben kommer upp när man startar Cubase....genom en nyligen kommen Winuppdatering kraschar Cubase om den är aktiverad..gå in i pref o avaktivera den....dessutom skaffa gärna ett externt ljudkort av kvalitet..det underlättar musikinspelningar!!
  24. Skall du syssla med musik skaffa ett bra ljudkort...det underlättar mct!
  25. Den bild som kommer upp när du startar Cubase men iofs den kanske inte finns med i demot.......just nu kan Cubase strejka om den är aktiverad....avaktivera i pref
×
×
  • Skapa ny...