Jump to content
Annons

überfuzz

Medlem
  • Antal inlägg

    78
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av überfuzz

  1. Är det någon av biblioteken som har trummor med vispar (brushes)? Tack! Edit, inte gratis men grymma visp trummor, admin får rensa om det är olämpligt här :
  2. Hej! Jag brukar mixa och mastra utan att riktigt lita på mina högtalare, eller hörlurar. Detta för att jag inte vet hur frekvenssvaret ser ut för mitt system (förstärkare, ljudkort, etc). Oftast använder jag referensspår på sång, gitarrer etc när jag mixar, de valda spåren utgör i första hand EQ-referens. Samma sak när jag mastrar. Nu är jag lite nyfiken på att kontrollmäta mina högtalare med förstärkare. Jag har sett att det säljs så kallade referenshögtalare för under tusenlappen; EMM6, XREF 20 etc. Vilka tycks kunna hjälpa en bit på vägen... Någon här som har erfarenhet av att kontrollmäta frekvenssvar med någon liknande mikrofon? Tack på förhand!
  3. Får lite Åke och hans värld på speed känsla när jag lyssnar på din låt.
  4. Hej och tack för svar! Jag grejade lite med trummorna i fråga igår. Det går att få en justare ballans mellan 'punch' och rassel mha av kompressor. Om jag låter kompressorn gå in med tidsförskjutning så kan jag pressa ner rassldelen av varje slag utan att förstöra soundet. Måste finlira lite så att något enskilt slag, typ i virvel-fils inte påverkas på något trist sätt.
  5. Hej Jag har ett gäng trumspår som ska mixas. I stort låter de bra, men jag upplever virveln som lite väl rasslig. Är det någon som har tips på hur man kan få ner rassel-nivån i virvelslagen? Det är två virvelspår som är ganska rena från läckage (andra trumljud). /P
  6. Observera att jag aldrig lyssnar på den här typen av musik. För mig känns det som att bas och baskagge är för smetiga i basfrekvensområdet. Sen kommer inget I mellanregistret, förens uppe i diskanten där typ allt ligger och tävlar om uppmärksamhet. Kolla om du kan EQ bas och baskagge så att de lämnar lite rum åt varandra. Vidare om du kan lyfta ner något instrument ifrån det höga registret.
  7. Tack lxolit! Ja det är ju en idé... Jag kanske borde greja mer med reverb. I nuläget är det typ reverb på stereo out-spåret. Sången är inspelad I sovrummet hemma, antar att jag skulle kunna ge den lite mer liv genom att spela in I replokalen. Vidare har jag funderat och testat lite olika körer/harmonier utan att det har höjt låten. Anledningen till att jag själv sjunger som jag gör har nog att göra med att jag har lite svårt för sångare som förställer rösten. :-)
  8. Det är ju två gitarrer som kör komp, kan man säga. En ganska ren som manglar ackord och fuzz-gitarr som lägger toner. Jag gillar hur de lirar ihop... Du har nog rätt att låten kan ha lite mer dynamic i volymen. Alltså, att man känner att den verkligen kickar igång I refrängen. Ska se ifall jag kan fixa lite med mastringen - volymen.
  9. Tack arkade! Gitarren är rätt lågt mixad, jag vill inte att den ska ta plats från Fuzz-gitarren. Ska fundera lite på det...
  10. Hej! Jag har spelat in en låt och håller på med mixning och mastring. Nu skulle jag gärna vilja ha lite feedback på den: Ministrarna
  11. Jag håller inte alls med om att musik (text) generellt låter bättre på Engelska. Det handlar mer om hur väl man behärskar språken.
  12. Jag har lyssnat i olika utrustning, förstås. Ljudet är mer framträdande i utrustning med rakare frekvensgång.
  13. Ok, kanske inte brus, men jag tycker att det låter som att man blåser svagt i micken. Du hör skillnaden mellan intro och vers.
  14. Jag gissar att du måste spela olika grejer på gitarrerna eller olika ljud om du ska ro i land det här. Samma samma, så att säga, är väldigt svårt att få bra.
  15. Ok, här är ett exempel på mitt problem. Exempel.mp3
  16. Jag kan ladda upp en snutt av låten (när jag sitter vid rätt dator).
  17. Jag har en låt där cymbalerna låter som brus. I refrängen på en låt jag, och mitt band, spelat i replokalen låter en cymbal som brus. Jag gissar att det är något som andra varit med om, och i så fall kan tipsa mig om hur jag kan parera för det i mixen. Tack på förhand!
  18. Kolla på youtube tills du hittar någon som vill lära dig. Finns drösvis med förståsigpåare som lägger upp allsköns cubase tutorials där.
  19. Det var så kul att kolla på era klipp att jag började leta efter klipp på mig, under stock och sten. Hittade några klipp tillslut. Här sjunger jag lite för er:
  20. Japp, stil? Gubbpunk säger jag när de andra bandmedlemmarna inte hör.
  21. Jag gillar DIY grejer, min egen favorit är en gitarrförstärkare jag byggde får några år sedan. Fender Twin reverb, krets AB763. Har alltid något på gång, ibalnd blir det skit ibland wunderschön.
  22. Tror han menade bandmembranet, inte banden i mikrofonhållaren.
  23. Jag förstår, jag tycker iofs att youtube sabbar ljudet rätt mycket det med. Har du testat att komprimera ljudfiler innan du lägger upp på soundcloud. Det kan ju vara så att deras boot helt enkelt suger. Dina öron lär ju inte göra det. ;-)
  24. Ja det är många intressanta tankar kring mastring i tråden nu... Jag ska be att få tacka för det! Förmodligen blir det så att jag kan ta till mig en del av det ni skrivit och hamnar på någon form av nivå. Om något år eller så blir jag kanske sugen på att lära mig mer och ser den här tråden igen och tänker, men shit, de skrev ju om just det i den gamla posten. Nilsson, jag ser att du kör sound cloud. Är det bra? Själv har jag inget 'eget' ställe att lägga upp musik.
×
×
  • Skapa ny...