Jump to content
Annons

d3b0v0

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack! Det var ungefär det jag ville höra!
  2. Säg att du spelar in en dator som spelar upp en midi-fil, då blir det inspelade ljudet mycket större än själva midi-filen. Visst är det långsökt, men jag kan förstå att en lärare i datateknik tänker så.
  3. Jojo, det har jag redan gjort. Men det är mest en tolkningsfråga. Visst kan man se det som en komprimeringsmetod, men jag skulle inte välja att kalla det för det.
  4. Hej! Det här kanske hör mer hemma i ett datorforum men i och med vad jag redan vet vad datorvärlden tycker om den här frågan så vill jag veta vad andra människor som faktiskt använder gränssnittet anser. Jag pluggar just nu datortecknik på ORU och ett litet avsnitt handlar om MIDI. Nu när jag pluggar på fjolårets tentor så kommer ett sant/falst-påstående: MIDI är ett gränssnitt och en komprimeringsmetod. Och i facit är det påståendet sant. Jag kan inte riktigt hålla med om det här. Jag förstår hur han tänker. MIDI är i grund och botten noter som, när de "packas upp" blir musik med hjälp av ljudkortets samplade ljud (eller FM-synten). Någon som har några synpunkter?
  5. d3b0v0

    Steal this Song

    Jag har precis tittat igenom dokumentären Steal this Film, vilket är en dokumentär om fildelning som är helt fritt att ladda ner. http://www.stealthisfilm.com/ Och jag fick en liten ide: Varför inte spela in en låt i samma koncept? Vi sätter oss ett gäng och spelar in en låt som får heta "Steal this Song". Vi samlar våra krafter och tillsammans sätter ihop en fri låt som vem som helst får ladda ner och sprida vidare. Temat är ju då så klart fildelning. Och med dom orden lämnar jag det till er här på Studio Forum. Skriv era tankar om låten, hur den ska vara uppbyggd, vilka instrument som ska användas, stil, tonart, taktart, allt! Ange också hur du skulle vilja bidra vid inspelningen. Själv så spelar jag gitarr och elgitarr och ställer helst upp på en solostämma 🙂 Tråden är även ute på Flashback https://www.flashback.info/showthread.php?t=865218 //d3b0v0
×
×
  • Skapa ny...