Jump to content
Annons

Ludwig Koz

Medlem
  • Antal inlägg

    236
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Ludwig Koz

  1. Hej kära studiomedlemmar! Jag är på jakt efter en instrumental version av "En jävel på kärlek" (enbart gitarr) som jag ska sjunga på min broders bröllop. Tänkte om någon vänlig själ här skulle ha tid och ork att vara snäll nog att spela in den, dvs bara gitarrkompet. Vore så fantastiskt snällt! Kommer antagligen få noll svar, men bättre att prova! Tack! /L
  2. HAHAHAHA, jag läste inte hela artikeln. Liverpool-accent... nu känner jag mig dum.
  3. Använder http://www.thomann.d...nica_athm50.htm och har använt i flera år, lurar som låter väldigt bra för sitt pris. Du måste dock vara medveten om att det är väldigt svårt att mixa bas i ett par lurar, det gäller att referenslyssna samt spela upp materialet på olika anläggningar, så som bilstereon, datorhögtalare etc. Jag har ägt ett antal studiomonitorer, Krk, Adam, Yamaha och har insett att det inte är värt pengarna när rummet ej är akustikbehandlat. Ska uppgradera mina lurar om några veckor och kommer att beställa http://www.thomann.d...rofessional.htm som har fått väldigt bra kritik på gearslutz. Ska tydligen påminna om deras twin/solo-monitorer i tonen och vara väldigt neutrala, värt att kolla in om du vill köpa ett par bra lurar redan från början.
  4. Hej, Är på jakt efter en producent som gör kommersiell pop och som vill tjäna en hacka. Jag är 23 år, från Stockholm. Älskar pop. Kan inte sjunga, rappar istället. Skicka gärna ett PM om det låter intressant. Med vänliga hälsningar, LK
  5. http://www.imperfectsamples.com/website/samples/whitebabygrand/whitebabygrand_complete.php
  6. Ok! Då borde duet:en klara sig galant med 75 db.
  7. Okej, ska man köpa någon extern preamp till duet:en om man köper en sm7b? Isa one eller wa12 har jag kikat på.
  8. Tack för tipsen, men ska inte ha mikrofonen för live-bruk. Vill alltså inte hålla i mikrofonen. Strunta i att det står tal, den ska enbart användas till sång.
  9. Behöver lite hjälp på traven här, ska köpa mikrofon i morgon och jag kan inte bestämma mig. Är det värt att lägga pengarna på exempelvis en TLM103 eller är det bättre att köpa en extern preamp tillsammans med en SM7B alternativt en TLM102? Eller en billigare SE2200T? Tack!
  10. Ett tips är att använda en lång kick vid korta bas-noter och tvärtom. Vet inte om det hjälper i detta fall dock... Ps. Alla som önskar en bra house-tutorial kan väl skicka ett meddelande till användaren "virvelvinden" här på forumet. Han är duktig och verkade intresserad när jag frågade honom. Om det är fler som visar intresse så är det förmodligen större chans att han lägger ned tid på att spela in en tutorial.
  11. Jag har inte uppmärksammat någon tråkig ton på forumet men jag tror att det är oerhört vanligt att folk misstolkar varandras inlägg. Det är väldigt lätt att misstolka skriftliga uttryck, speciellt om det är två parter som diskuterar någonting som dom är oense om. Är ju trots allt ett diskussionsforum.
  12. Valet står mellan TLM102 och SM7B... 😕
  13. Hej, Letar efter en mikrofon för sång-inspelning. Budget: max 6000 kr. Kommer att koppla till ett Apogee Duet 2. Tack på förhand /LK
  14. Antar att du menar en sån här.
  15. Hur menar du nu? Har du en ghost-kick? skicka pm istället
  16. Ta bort alla och ha ingen limiter på masterbussen. Dra ner volymen på spåren också så att dom inte slår över.
  17. Okej, bounca spåren och lägg upp dom på någon uppladdningstjänst. Skicka pm sen.
  18. Hur många spår är det? Om det inte är för många kan jag göra en snabb mix.
×
×
  • Skapa ny...