Jump to content
Annons

dicennian

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av dicennian

  1. Hej, detta må vara den vanligaste frågan på hela forumet, eller inte. Jag letade efter liknande tråd så länge jag orkade. Jag vill helt enkelt veta, vad fördelarna/nackdelarna med internt/externt ljudkort är. Sedan får du gärna rekommendera ett, i vilken prisklass som helst; För en människa som vill lyssna, skapa och njuta av musik.
  2. dicennian

    Köp av monitorer

    Jag är mitt i ett studiobygge och det är uppenbart att ett par riktigt bra monitorer är viktigt, därmed vill jag att ni som är något mer erfarna än mig ska tipsa/rekommendera och kanske berätta var gränsen av pris går när det kommer till att betala för mycket och för lite för dem. Passiva/aktiva? Vad är skillnaden? Jag vill veta så mycket som möjligt. Har någon tid, länka gärna ett par ni rekommenderar för en skapare som tänker lyssna lika mycket som skapa. www.musikbörsen.se, klicka studio så finns ett utbud. Tack på förhand 🙂
  3. Typen av strängar spelar ingen större roll, priset... så billigt som möjligt. Jag vet ju inte nu hur mycket jag kommer använda den - jag brukar dock fastna för sånna här grejer. 1-2k låter rimligt i nuet. Så, en billig gitarr - japp. Nej, jag vill inte ha mick. (Vad för strängar borde jag ha, jag vet knappt skillnaden)
  4. Hej, jag är en snubbe på 18 år, kan spela piano - genom improvisation, inte teori. (Har lärt mig själv.) Och nu ska jag börja med gitarr, så jag tänkte helt enkelt istället för att leta allt för länge fråga er som förhoppningsvis har lite erfarenhet, om ni skulle börja spela gitarr idag vilken gitarr skulle ni köpa? Vad rekommenderas? Enda kravet är att den är akustisk, relativt billig och inte för barnslig. Go 😄 (I värsta fall begagnad)
  5. http://www.record-producer.com/i/m-audio-2496.jpg Där har du ett ljudkort, om jag ska köra in de kablar som kommer ut ur ett en billig 5.1a: (1 Grön - Fram-Vän/Hög. 2 Svart - Bak-Vän/Hög. 3. Gul - Sub/Center) Hur ska jag bära mig åt? eller om jag ska sätta i ett par vanliga 2.1 högtalare som bara har en vanlig grön output?
  6. dicennian

    Ljud outputs?

    Jag behöver en seriös överblick över allt om outputs/inputs-kablar. Varför det finns olika färger på ljudkort man köper, vissa har dessa "gröna, svarta, oranga o gula" medans vissa bara har vanliga RC (Röd o vit) + hur funkar egentligen dessa? Vilket ska man ha? Till vad? finns det ljudkort med båda? Snälla, jag har letat tro mig.
  7. dicennian

    FL Studio, CPU?

    Hejsan alla på studio.forum! 😏 Idag ska jag ta upp ett problem som inte funnits alltid, men ett jädra tag. Kan också ha funnits innan bara att jag inte tänkt på det. Hur som helst, när jag gör en låt och ska spela upp mycket samtidigt medans jag gör låten, vi säger trummor, cymbals, melodi, bas, effekter och ett gäng strings samtidigt. Då krävs det vanligtvis sådär 20% av CPU:n, vilket inte alls är farligt, men grejen är det att redan innan jag tryckt på play så drar FL 70% av min cpu, så när jag spelar upp blir det 90. VARFÖR? behöver inte ens ha det upptabbat, ibland stannar dessa (40-70%) kvar efter att jag stängt av FL, då de dras i bakgrunden som "FL" i enhetshanteraren. Tar jag bort instrument från listan så sänks denna siffra, men det verkar variera vilka instrument det är, och hur mycket de drar. Detta är hur som helst mycket irriterande och det kan ej vara menat att det ska vara såhär? Ram - 2GB CPU - AMD Athlon 64 2.21Ghz OS - Windows XP SP3 Ljudkort - Dåligt surroundkort för 300-400 spenn. (Är detta fallet, säg gärna ett externt ljudkort som rent generellt är bra, som du själv rekommenderar. Prisklassen kan va 1000-3000kr.)
  8. Jag har också ett problem angående det, vissa trådar funkar det inte i för mig. Bevakade en tråd sedan så trodde jag att tråden dog eller något, så tittar jag manuellt, så har 5 pers skrivit. Och ibland funkar det varannan gång på en tråd. Lustigt. Men du, prova att ta en sample i taget o var exakt, precis och lägg ner lite tid. Lovar att de ska funka 😛
  9. Ok. Jag ber om ursäkt en gång till för denna dumhet jag gjorde.
  10. 1. Det stod att jag icke hade rättighet att skapa tråd på låtkritik. 2. Jag tog här istället. Jag ber om all ursäkt i hela världen, ta bort denna tråd någon.
  11. 1. Att bli så bra att få personer ser mig som en episk melodi-kompositör som gör stuff man inte glömmer. 2. I en skitig etta med tillräckligt med pengar för att överleva. Rätt svar?
  12. Komiskt att du inte tog det i PM, klassiskt f*n...
  13. Jag menade ej så, jag har ej laddat upp något. Inte heller föröskt. Men ja tyckte de vore smidigare o ta myspace. edit: störande stavfel.
  14. Ta en pop-rock låt. En som du beundrar väldigt mycket. Sedan försöker du (Utan att hämta någon midi-fil eller sheets) att härma låten så gott det går. Och medans du håller på att härma låten, kommer du förmodligen få många tankar som vill få dig att ändra lite här o där. Lyssna MYCKET på dessa tankar och när denna "härmning" av låten är klar kommer du märka att du gjort en helt ny låt som är lika avancerad i teknik som den du lyssnade på. Dock funkar kanske inte detta så jätte bra i början. (Gör dock INTE detta med vokalerna, för det är inte samma sak)
  15. Varför ha lyrik när man kan ha ännu mer plats för värsta piano-leadet?
  16. Nu blev ju jag sugen på att köpa en gitarr som avkoppling från pianot /:
  17. Har du rätt samples så kan de inte vara SÅ svårt, eller så förstår inte jag vad du menar. Jag ser det som att du har alla samples (motsvarande) som är i det där klippet, sedan ska du bygga upp samma sak själv sedan ändra lite på det?
  18. http://www.myspace.com/dicennian - Den fjärde låten, "Life Will Always Matter" Är på ett väldigt osäkert område nu när jag testar lite med olika genrer och det blev att jag testade detta. Vad borde jag bättre just när jag ska göra en blandning som detta? (Vet att Pianot är för högt på något ställe, det behöver ni ej ta upp) (Kanske passar detta bättre på låtkritik, synd att jag inte verkar ha rättighet till att starta tråd där, förmodligen måste man ha laddat upp något på denna sida för att det ska fungera.) Tack på förhand för svar! 🙂
  19. Ok, tänker starta en tråd som går ut på att skriva smarta tips som man själv använder när man gör musik i FL studio. Behöver inte vara ett riktigt "tips" utan kan också vara hänvisningar till saker som man inte tänkte på/inte hittat i sjävla programet. Eftersom att jag är ganska tom på tips just nu så har jag inte mer än denna o säga; "Gå in i pianopollen, gör en melodi, klicka på pilen i vänstra hörnet. Välj tools-> arpeggiate. Så nu kan du göra om dina melodier till ett fungerade stick på ett hemskt smidigt sätt"
  20. Måste säga att detta forum verkligen är perfekt, fina svar med andra ord. Tänker fortsätta med FL tills jag gör nästa omstart av datorn//Rensar allt, vilket kommer behöver om några månader verkar det som. Och när jag har gjort det kan jag lika med prova på cubase! Tack för svaren. 🙂
  21. Jo, jag vet vad du pratar om. Och budgeten är inte st. Men det måste fortfarande gå att hitta de bästa för priset så att säga.
  22. Ok, jag ska skaffa nya högtalare. Jag vill ha fina grejer som helst ej ska behöva kosta mer än 2000 kronor, lite över funkar med. De ska användas till att lyssna och skapa musik, då jag verkligen vill ha det bästa möjliga när det gäller perfektionen av kvalitén. Inte "Mycket" bas eller skarpa krisps, vill ha den perfekta blandningen, höra låtarna så som de verkligen ska höras. Har letat runt lite och fastnat på bland att om jag ska ha 5.1 eller 2.1? - Vilket är egentligen bäst till musiklyssning/Är det värt att kunna ha surround till filmer om det är musiken som man vill åt? (Hur mycket av priset baseras på att det är 5.1 osv) Tipsa om de finaste ni vet, är väldigt tacksam för svar. - Hur snygga själva högtalarna är kommer sist i prioriteringen för mig, men visst det är ett plus.
  23. Som de flesta säger, lek lite med reverb så händer det grejer. Dock måste jag kommentera på låten, jag gillar verkligen inte Darin men introt är ju riktigt nice. Förvånad.
  24. Lyssnade på några av dina låtar! riktigt fina beats faktiskt. La till dig som vän på myspace.
×
×
  • Skapa ny...