Jump to content
Annons

MichaelCaplin

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om MichaelCaplin

  • Födelsedag 1990-12-08

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Torsås

Min musik online

Socialt

  • Skype
    gnr-caplin@hotmail.com
  1. "God can't be bought, God's got no dreams to be lost, God can't be shot, so why would God come to L.A." Justin Hopkins, en av dom bättre lyriker i våra tider, och en fantastisk låtskrivare med ett av världens bästa backingband bestående av Sveriges bästa studiomusiker. Kolla in hans album "You are where you come from" på Spotify! Finns väldigt mycket bättre textrader än denna på albumet, men det ibland är svårt att uppfatta alla orden og meningar, något som gör hans texter otroligt spännande, eftersom man vet att det finns en mening, men man är inte helt säker på vad det är ibland:) Kolla upp låtar som Courderoys, The best part of me och These are my friends:) Detta är ingen direkt reklam, men mer mig som vill uttrycka hur bra denna killen faktiskt är:)
  2. Jag ger ett tips som kan vara det bästa tipset du kommer höra på en lång, lång stund: Stage4you i Småland. Vill du lyckas inom musik ska du gå på detta enastående musikgymnasiet. Där jobbar du också med ett av Sveriges mest vällyckade independent skivbolag, och har stor chans att ge ut din musik och bli känd. Men viktigaste av allt, du lär allt du behöver kunna inom musikbranschen:) www.stage4you.se Flytta till Torsås, gå Stage4you. Med en gång du kommer in är du mitt inne i musikbranschen med branschens bästa musiker och sångare som lärare:) Jag törs påstå det är den största möjligheten du har att lyckas inom musik:) Välkommen till Sveriges vänligaste skola. Går här själv, så jag vet vad jag pratar om:) Welcome to showbiz!
  3. God dag. Jag erbjuder att mixa din låt. Jag vill gärna ha bra låtar som är bra inspelat. Är låten tillräckligt bra så drar jag med den till en av skandinaviens bästa studios (pamarecords.com) och gör det där. Är den så bra så ger jag den gärna vidare till chefen för pamarecords och ser om han är intresserad av att ge ut den. Men då måste den vara bra 🙂 Betalningen kan vi diskutera, men blir inte så mycket. Är ganska snäll av mig 🙂 Spelar gitarr, piano, trummor, bas, nyckelharpa, flöjt, kyrkorgel, fiol, saxofon och sjunger. Så om ni vill att låten ska växa, så kan jag gärna lägga på instrument jag tycker är passande/som ni vill ha 😉 Jobbar i ProTools HD3 och Logic Pro 8. Kontakta mig här om intresserade: gnr-caplin@hotmail.com
  4. Säger det i denna tråden också. Satsa för Guds skuld på en Gibson THE PAUL från sent 70 tal. Billig och lite bättre en ungefär allt annat Gibson har gjort:) Och Gibson har gjort jävla bra grejer:)
  5. Måste bara tipsa om något som inte många känner till. Om du vill ha en Gibson Les Paul med tunn hals så satsa för Guds skuld på en Gibson THE PAUL från sent 70 tal. Jag har spelat på det mesta av Gibson gitarrer och lovar dig att denna känns bättre och är skönare att spela på..Enligt mig självklart. Men det är något speciellt med den gitarren. I studion använder jag faktiskt denna gitarren framför alla andra när jag vill ha Les Paul ljudet. Däremot är jag för rädd om den för att gigga med den...Usch aldrig i livet att den ska förstöras:P
  6. Det har ju å göra med vad du spelar in med. Gör du en DI (direct in) inspelning kommer det aldrig låta som en bra rörstärkare redigt uppmickad med en fin gitarr. Sälva basljudet får man ju av just detta. Sen efteråt kan man justera med EQ och komprimering:)
  7. Nu blev det allt bättre:) Nu har du tagit bort det mesta av effekter på trummorna. Så nu kan du börja bygge upp lite om du vill. Många gör så här att de kastar på alla effekter dom har, och resultatet blir inte så jätte imponerande:P Det är en bra övning att börja på nollnivå, och sen bygga upp effekterna gradvis och sen stanna där det låter bra:) I denna mixen kanske man vill framhäva virveln och få den tydlig och sen få lite mer tryck i kaggarna och pukarna utan att det blir grötigt. Bara som ett exempel för trummorna:)
  8. Nu är jag inte jätte insatt på metal området, men jag ville gärna haft fram sången lite, och den ofattbara sidechainingen kunde jag klarat mig utan...Fast det är en rätt så cool grej just i denna låten. Bra lirat förresten! Cleant och fint 😉
  9. Tackar...Jag tänkte först det var in signalen, men hittade aldrig den mätaren....Efter en massa googlande hittade jag den äntligen, så det funkar nu 🙂
  10. Har ett problem. Köpte nyss en Boss GT-8 second hand för en gig den 5-juni. Problemet är att den distar...Man kan inte få ett clean ljud av den, något som jag vet att den ska få till eftersom jag spelar mycket på andras GT-8'or live. Vad kan problemet vara? Har pluggat den in ganska standard med gitarr in och ljud ut i mina hörlurar från phones. Hade varit rikigt trevligt med några idéer på vad som kan vara fel. Tack:) -Michael
  11. Hmmm...Värkar som att det är något fel på din mbox. Dom har ju rätt bra preamps, så det ska ju kunna gå att fixa ett bra nivå. Jobbar själv med Neve bord, men principen är ju den samma, så ska ju i teorin funka bra. Din mic har jag däremot inte så stor koll på. Kan ju vara något fel med den också.
  12. Svarade nr 1, haha 😳 Älskar folkmusik, verkligen!
  13. Hejhej :)

    Undrade på en grej. Vilka typ strängar är det på en nyckelharpa? Altså melodisträngarna...Är det cello strängar? Tack så mycket :)

  14. Häftigt att ni har med Johan Glössner. Mycket härlig människa och ovanligt skicklig musiker:)
  15. Vi hade adresserat det och gjort allt annat rätt, så fattar inte helt hur det kunde ha hänt. Det var ju version 8, så kanske är något dom har missat. Men möjligheten är fortfarande stor för att det var fel på oss och inte spåret, haha:)
×
×
  • Skapa ny...