Jump to content
Annons

Widmark

Medlem
  • Antal inlägg

    60
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Widmark

  • Födelsedag 1973-12-02

Om mig

  • Kön
    Man
  • Intressen
    Musik, film
  1. Widmark

    Låtlikheter,

    (Bara en melodislinga, men en ganska central sådan i alla tre låtar.) KD Lang - "Constant Craving" (0.46 in) - 1992 http://www.youtube.com/watch?v=Kwx7tjoWv7Q Rolling Stones - "Anybody Seen My Baby" (1.20) - 1997 http://www.youtube.com/watch?v=GyTzn3YrwmA Dream Theater - "Losing Time/Grand Finale" (1.16) - 2002 http://www.youtube.com/watch?v=wUTjx8CvNfw
  2. Rent låtmässigt är detta min lilla topp tre 1. Estland - överlägset. Så suggestiv och vacker. 2. Armenien - kul poplåt, särskilt första halvan (blev dock lite ofokuserad mot slutet). 3. Turkiet - riktigt najs poplåt, skön röst. (gillade dock inte senaste scenshowen, överlastad). Norge var en LYSANDE låt i dessa sammanhang, klockren, men ingenting jag diggar personligen. Schysst fioltema, men det blev snabbt tjatigt efter ett par genomlyssningar.
  3. Frågan är om Alexander Rybak hade fått med denna låt i den Svenska Melodifestivalen...
  4. Självklart har ingen sagt det. I inlägg 77 redogör jag för min hållning. Jag har svårt för kvalitéförståsigpåare - "det här är bra, inte det där". Men jag ska hålla truten stängd.
  5. Lite trist att folk inte tycks inse att något man tycker inte kan översättas till objektiv sanning. Det finns ju faktiskt dom som älskar Kevin Borgs skiva. Konstigt men sant.
  6. Självklart, men dessa parametrar går väl mycket hand i hand med försäljningssiffror. Allt är subjektivitet. Visst kan god försäljning tyda på bra marknadsföring, men vad spelar det för roll? Är all musik som nått framgång frukten av en bra marknadsföringskarusell, eller är en marknadsföringskarusell frukten av bra musik? Det lät på DieHard som att Britney, Backstreet Boys osv är dålig musik som nått stor framgång trots denna usla kvalité. Då är frågan om man kan säga det. Jag anser inte det. Jag anser att musik är bra där den fyller sin funktion - att tilltala. Har den stora massan då "rätt", vad gäller vad som är bra? Ja och nej. Jag gillade inte Dr Bombay. Tyckte det var väldigt fånigt och infantilt. Men jag kan inte säga att det var dålig musik, objektivt sett. Vad finns det för argument för det?
  7. Vilken annan parameter finns det? Egentligen?
  8. Bränner av lite riff: The Way - Stryper 😉 The Day I Tried to Live - Soundgarden Enter Sandman - Metallica Wings of the Storm - Whitesnake I am a Viking - Yngwie
  9. Menar du att låten inte haft en chans om det varit en annan trummis som satt på trumpallen, där i studion 1980? Vad är det som gör just detta trumkomp till magi? Är det ett helt ofattbart grymt trumkomp, eller är trumkompet grymt pga resten av låten, plus alla de goa känslor och minnen låten väcker - alltså en magi i form av nostalgi och "det här är så j-la bra asså!"? Generellt anser jag alltså inte att en trummis kan ikläda sig kompositörskostymen för ett trumkomp... Men det finns ju undantag. Är låtarna framjammade i grupp är det ju ett kollektivt komponerande. Tex Dream Theater skriver i alla sina skivkonvolut: "All songs are written and arranged by Dream Theater". Definitivt! Har vi mer att säga om det här får vi nog starta en ny tråd. 😄
  10. Visst, men det är ju oftast genom lyssnarens subjektiva öron denna magi upplevs. En som är totalt ointresserad av AC/DC (och kanske hårdrock i största allmänhet) hör ingen större skillnad på vem som spelar trummor. Men denne kan förstås höra skillnad på Back in Black och Thunderstruck. Det är kompositörens förtjänst.
  11. Okej. Det räcker en bit i alla fall. Men vilket bevis kan denna giriga snubbe presentera om denne vill visa att han minsann har upphovsrätten till ens monsterhit? Kan dessa bevis vara säkrare? Självklart innebär inte en uppladdning här på forumet att man per automatik är först i världen med låten. Det kan ju hända att man ovetande råkat plagiera en vers eller refräng från nån låt man hörde i en hiss eller nåt, på fyllan.
  12. Vilket alltså betyder att det inte går att skydda sin upphovsrätt via tex denna sajt? (Förlåt min okunskap)
  13. Måste det vara så omständligt? När man laddat upp en låt här på forumet, står det ju både datum och klockslag för denna uppladdning - alltså en någorlunda tidpunkt för låtens tillblivelse (tex "2009-03-02, 19:32"). Vad jag vet är det väl inte helt lätt att i efterhand förfalska detta datum, alltså lägga det längre tillbaka i tiden. Såna försök lämnar väl digitala spår? Ett digitalt datum på webben borde vara bergsäkert. Så om någon girig snubbe skulle få för sig att han har upphovsrätt till denna låt (som förstås blev en massiv hit), så måste han alltså kunna visa upp ett tidigare datum än "2009-03-02, 19:32". Borde inte en uppladdning här säkra upphovsrätten, helt enkelt?
×
×
  • Skapa ny...