Jump to content
Annons

FatCash

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. adrumdrum, tack för din skiss och förklaring! Har två frågor: 1 Kan du förklara lite mer hur du hänger upp den? Har du möjligen någon bild? Har hört att man ska lämna lite större gap mellan vägg och panel. Är det ok att det är gap mellan hela panelen, eller måste träet vara i kontakt med väggen = bara gap i mitten mellan isoleringen och väggen, innuti ramen. 2. Finns det någon vits att man gör en lite djupare panel, kanske dubbla, typ 20cm ? Hur långt kommer man ner i frekvens då? Tack för input!
  2. Hej, Känner någon till något bra ställe där man kan beställa tygtryck som passar för detta ändamål = så att man fortf. kan andas genom tyget? Har googlat olika sidor men hittar för det mesta bara erbjudanden med hela färdiga paneler och det vill man ju inte ha för man vill bygga själv! Och ganska vridna priser också, typ 2500kr, ska det kosta så mycket? MVH
  3. Tack så mycket för ditt svar! Jag ska kolla in de olika donglarna, 12 € låter ju helt sjukt billigt! Tanken var att kunna styra mjukvaran med någon sorts midi-styrning som ligger hemma och skräpar. Vore helt awesome om det vore lika enkelt att mappa ut sin styrenhet som i ableton. Men det återstår att se när jag tankat mjukvaran! Tänkte bara fråga angående ditt exempel, när en lampa har 5 kanaler som du beskrev det så förbrukas 5 adresser av de 512 tillgängliga? Eller har varje lampa en adress, sen är det flera kanaler inbakade där, typ att olika värden på 0-255 styr olika egenskaper hos lampan? Jag har en sån DIPswitch på baksidan av min strobe, läste att det funkar så att man väljer adressen binärt där, dvs 2^0+ 2^1 + 2^2 osv beroende på vilka switchar som är aktiva. Tack igen för ditt svar, känner att jag har nog med info för att komma igång!
  4. FatCash

    Ljus-styrning DMX

    Hej, Jag tänkte styra upp något sätt att kontrollera diskoljus på och undrar om ni har några tips/tutorials/länkar som kan hjälpa mig komma igång? Jag har ett par LED-kannor, några ADJ Tri Phace och några Quad Phace och en strobe. Alla prylar har dmx in och ut (xlr). Som jag förstår, så måste man ha en usb<->dmx adapter så att man kan styra allt från sin laptop. Några frågor som dyker upp hos mig: Vilken usb-dmx adapter ska man ha? Tips (gärna i privatperson-prisklassen, avsett för bärbar rigg) Vilket program ska man ha? (Gärna nåt som finns i demo/crackat så att man kan testa att man ens får något ljus innan man köper mjukvaran) Går det att blanda olika märken på diskolamporna eller ska man helst ha typ 10 av samma lampa? Är allt plug-in-play eller hur konfigurerar man så att lamporna svarar på signalerna? Jättetaksam för svar/länkar som man kan lära sig från!
  5. Hejsan, Jag undrar hur man får högst utslag på en decibelmätare genom att enbart använda rösten = skrika. Ska man försöka skrika med högre eller lägre röst? Är det bättre att vara man eller kvinna när man skriker? Finns det några speciella skrik/vrål-knep man kan använda sig av? Jag är iaf medveten om två faktorer som spelar in: antalet personer i skrikgruppen och avstånd till decibelmätaren. Tacksam för alla tips då jag ska vara med i en tävling där vinnaren utses av kompisarnas skrik som mäts upp med decibelmätare.
  6. Sjukt coolt! Tack! Det där med att binda direkt till numpads gör att jag slipper ha en tangentbort->midi omvanldare + en virtuel midi enhet körandes i bakgrunden. Såg ditt vuvuzela inlägg häromdan, ska kolla in paketet ifall d passar för live djande. Vuvuzelan kommer förfölja dig även på klubben 😉
  7. Jäklar vilket bra svar Linus! Tack, ska kolla in inställningarna så fort jag kommer hem. Hittills har jag kört med ett litet fristående program som jag triggat med min usb-numpad till laptopen med programmet bome midi translator emellan. Men det där programmet hade bara play/pause 'Toggle'-läget 🙁 Tänk vilken röra jag har gått igenom bara för att jag inte läst ableton manualen mer noggrant! O justeja, hade lite problem när jag skulle välja vilken sample som skulle spelas när jag testade ableton förr kommer jag ihåg. Kunde man ha tex 10-20 olika samples laddade och trigga var och en med olika midisignaler? dvs finns det personlig launchknapp för varje sample att binda till midiadress? förlåt, har inte ableton installerat nu men tacksam för ditt svar! edit: alternativt, om det ovanstående inte går så kanske man kan binda typ "select track" till olika midiadresser och en knapp för launch. Då tänker jag mig att man har tangenterna 1-9 till att snabbt välja olika ljud och trigga oavsett ljud med tex numpad 0. Det blir inte lika optimalt eftersom man får trycka två tryck varje gång man ska peppra ny sample.
  8. Hej, Jag har letat runt lite efter program att trigga (peppra) samples med midi signal. Tex spela den kända störande "hoooorn" samplen. De flesta kommer svara ableton live - jag har kollat in det men inte hittat (kanske noob) var man kan trigga ljud närsomhelst och hur många gånger somhelst. Dvs, i ableton triggas ljuden endast i takt - jag vill att de ska spelas omedelbart utan någon fördröjning (viktigt!) Och om jag trycker på knappen flera gånger ska det 'peppras' dvs, spelas flera instanser av samma ljud - inte play/paus som jag lyckats åtstadkomma i ableton live. Är det möjligt att göra det i ableton live? Eller bör jag leta efter annan lösning, hur gör ni?
  9. Tack för ditt svar! Intressant med frekvensåtergivningsgraferna för olika hörlurar som du länkade till. Ska man hitta kurvan som passar ens hörsel bäst? Samt kanske ta i beräkning vilken typ av musik man tänker syssla med, antar jag. Hahah bra där, håller med, folk på gatan verkar vilja maxa basen i sina hörlurar. Men de som testar mina lurar brukar tycka att lurarna återger relativt lite bas så jag är nog på den säkra sidan : )
  10. Hej, Ja har hållt på med DJande rätt länge och undrar hur pass bra dj lurar är för produktion av musik? (man kommer ingen vart utan produktion tydligen 😛 Har RP-DH1200, slutna lurar av märket Technics. Har ju funkat bra för att skilja åt olika bas och snare frekvenser vid livemixande, men hur bra eller rättare sagt "hur pass mkt sämre" är dj-lurar jämfört med studiolurar?
  11. FatCash

    Remixa & Mixa

    tack givande tråd! Det verkar vara acid & ableton man ska lära sig då.
  12. Men då måste man sitta och korrigera under hela mixen, dvs ny inställning för varje tidsenhet. Finns det nåt bra program för det? I mixmeister vet jag att man kan ladda in vst plugins och spara ändringarna längst en tidslinje + kontrollera med midi reglage. Har aldrig testat det dock, har någon bättre tips?
  13. hej, kanske lite offtopic men jag undrar 2 saker: 1. om ett externt ljudkort har en coaxial digital ingång och man spelar in genom den - då används väl inte D/A A/D omvandlarna alls? Man får digital signal in i datorn direkt, stämmer det? 2. När det gäller utgång för monitorer, är det märkbar ljudkvalité skillnad mellan rca, tele 1/4, xlr? (mina monitorer har xlr & tele input). Tacksam om ja får svar 😲 EDIT: har köpt fw410 och är riktigt nöjd. Går att spela in finfint med spdif och kortet funkar bra med bärbara (behövdes en firewire expresscard och eladapter till kortet dock) Bra köp!
×
×
  • Skapa ny...