Jump to content
Annons

Standstraight-Chris Snyder

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

11 Bra
  1. "Hej, kan jag få smaka lite på ankan, lite på oxfilén och nån skön dessert innan jag bestämmer mig om jag ska äta på er restaurang?". Man väljer inte Mastering efter studio, utan efter tekniker. Leta upp plattor som är bra masterade och kolla vem som masterat.
  2. Bra initiativ. Bortsett ifrån att det inte finns något ord på svenska som är Videos, utan Videor. Känns som den borde heta protoolsvideor.se. Men det kanske bara jag som tycker såna missar är pinsamma. 😉 Bra jobbat annars.
  3. Är ts seriös eller trollar han? Finns bara en sak som gör en fet produktion. Och det är personen bakom spakarna. Allt den personen använder är verktyg och är helt ovesäntligt för alla runt omkring. Sen att säga att amatörprylarna låter lika bra som dom bästa grejorna tar jag (som har båda) som ett skämt. Billiga saker kan låta bra. Men dom riktiga sakerna är i en liga för sig. Så enkelt är det. Gäller allt ifrån kablar till mickar till preamps till hårdvaru eq's och alt sånt. Men viktigast är teknikern eller producenten. Tycker jag. Sen trodde jag att data hade med information att göra. 😉
  4. Hade lika gärna kunna hänt om du köpte grejorna på 4Sound, Jam eller Deluxe. Tror inte dom medvetet pajar grejorna och skickar. Har köpt grejor ifrån Thomann sen dom öppnade utan så mycket som ett trasigt plektrum. Dom bjöd tillome på expressfrakt sist när jag köpte en Manley eq till en produktion där kunden hade det som request. Svårt att se nån svensk butik göra det. Fick den dagen efter.
  5. Helt rätt tycker jag. Kul att se att det händer någonting iallafall. Finns inget som gör mig mer förbannad än läsa om alla fjortosar som tar för givet att musik ska stjälas. För priset av en lunch kan du tex få Spotify Premium och ha nästan all musik i världen till alla dina enheter. For now... Och ändå klagar folk. Det är för mig HELT sjukt. Ser fram emot att få en del av denna ersättning. Och betala.
  6. När man sitter mycket och blir varm i röven. Som till slut gör att de svider som fan och är ba jobbigt runt röven, insida lår etc.
  7. Herman Miller Aeron. Fick min första i 30 års present av kunder. Hade stora problem med nacke, armar och kockröv innan. Nu har jag 3st och kommer aldrig använda nånting annat. Inte konstigt att den är sedd som världens mest ergonomiska stol. Har haft Ikea stolar för 800kr till finare kontorsstolar för 3-4000kr. Ingen i ens i närheten. Ligger nånstans på 15000 tror jag. Men finns beggade för typ 5-8000.
  8. Okej, är nyfiken på vilken Mac du har då du verkar ha en del praktisk erfarenhet av dom? Eller råkar det vara så att du är antimac fast du aldrig testat? Jag har kört Mac i 10 år. Har fortfarande en 5 år gammal macbook med 1gb minne som surfdator. Kör senaste OSX och allt funkar perfekt. Laggar inte ens. Men tjejens feta pc med Windows 7 och 4gb minne laggar, kraschar och låter som en schlagerfläkt så fort den blir minsta ansträngd. Allt handlar inte om det som står på papperet. I slutändan handlar det om hur optimerad mjukvaran är för hårdvaran. Där Apple har varit överlägsna i all tid. Och den där gamla imac'en TS piskar nog dom flesta PC med samma prestanda. Och även bättre. Köp den. Finns en anledning till Apple gått om MS på börsen och snart överallt Lycka till.
  9. Ja, Sontronics mickarna är coola, dom är ju designade av en engelsk snubbe och tillverkas i China. Precis, inte nån av mickarna man direkt ramlar av stolen för, utan man kan tänka att byta mick istället för att dra på en EQ. Lite så jag jobbar med alla källor. 🙂 Tack för att ni lyssnar allihopa!
  10. Hej, tack för svaret! Håller absolut med, tycker vintagemickar generelt har lixom en skönare topp, och som du säger, för mkt av den där moderna kanske lite jobbiga toppen gör det jobbigt i en mix. Tycker även Line Audio CM3 har en lite "dyrare" topp och inte lika fejk.. Ah, jag gillar Sontronics väldigt mkt också, och Manleyn greppar det mesta med bra separation och luft ... Det kommer komma tester med dynamiska mickar oxå ... 🙂 Very soon.
  11. Tack för ditt svar! ja, det var roligt att höra att det är sån liten skillnad. Men just för mig som driver kommersiell studio så byter jag hellre mick än slår på nån EQ som får det hela att låta mer onaturligt. Men för alla hemmapulare så är jag glad att testet visade att man kan få suveräna resultat även med en 800kr mick.
  12. Då var det dags igen kära vänner. Har testat 16 av studions mikrofoner på en underbar akustiskt gitarr. Det är jag som spelar så, ha lite överseendet med det. Lite olika performance här och var, precis som det är när man spelar in. Testat diverse sköningar, nya, gamla, dyra och billiga. Hoppas ni gillar det. Här är länken till testet: Microphone Shootout, Acoustic Guitar
  13. Hej allihoppa igen! Jag spelade in H.E.A.Ts akustiska livegrej som dom har gjort till fansen för nån månad sen. Ni kan lyssna och titta på låten här via youtube: Alla technotes finns som vanligt på min studioblogg. Här är direktlänk till just det inlägget: H.E.A.T Acoustic TechNotes Svarar gärna på frågor om det finns några ... Är egentligen ingenting speciellt med detta, men jag kände att jag gärna ville dela med mig. Hare gött! //Chris
  14. Ah, har sett den där förr! Riktigt bra alltså! Jag känner att jag med mina tester inte vill visa för folket att det dyraste nödvändigtvis låter "bäst". Jag vill gärna hitta guldkornen som fångar en direkt, oavsett pris lixom. 🙂
  15. Tjena Tomas! Jag kommer försöka så gott det går att hålla mig utanför vilken jag tycker är "bäst" osv då det kan feltolkas av dom olika tillverkarna av mickar etc, börja ifrågasätta saker m.m. Kan tycka att den 1073 och eller nån rörkompressor etc tar bort lite utav den digitala fuldiskanten, men inte så jättemkt faktiskt. Däremot kan jag tycka när man kör mickarna igenom sunkiga preamps att dom då istället lägger till hård och vass diskant, som många nu förknippar med "hur den micken låter". Det ÄR skillnad på att dra in nånting i typ Motus inbyggda preamps och köra in det i en preamp ifrån 67. Sen vilket som är bäst är ju upp till lyssnaren. När jag testar mickar på akkegura nästa vecka så kommer jag nog använda nån lite mer neutral preamp, och utan kompressor. Sen gör ju rummet mycket oxå, mina rum är ju akustiskt korrekta och ljudet fladdrar inte runt nånting och lämnar oönskade bieffekter när man spelar in. Tack för att ni lyssnar och kommer med så skön feedback! Sen skulle jag bli skitglad om ni ville gå med i min grupp på Facebook, där lägger jag upp nästan dagligen saker som händer här i studion, när jag producerar saker etc .. http://www.facebook.com/pages/Standstraight-Music/116401758394208
×
×
  • Skapa ny...