Jump to content
Annons

ChrisSnyder

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om ChrisSnyder

  • Födelsedag 1980-06-26

Om mig

Socialt

  • Skype
    chris.snyder@swipnet.se
  1. Ha! Är ungefär det enda jag har att säga. Men tack för en tre-sidors tråd om mitt hej.
  2. testa lyssna på en platta för låtarnas och texternas skull. Har lyssnat i min studio och jag tycker den låter skitbra. Det är inte Beatles lixom. Hade gärna fått pressa den lite mer i mina öron dessutom.
  3. Jämför man en film på ifrån 90-talet så är bildkvalitén kass oxå, men vissa gillar det. Men det betyder inte att man inte ska filma i HD för det nu. Stop living in the past. Skulle vilja höra den mix som är perfekt och inte behöver masteras.
  4. Freedom of speach ... fast bara ibland typ. När det gäller internet.
  5. Skapa ett nytt stereo instrument track tryck på typ shift + command (på mac, ctrl på pc antar jag) + N och väljer stereo instrument tack. sen mosar du in EZD som insert på den kanalen. Och ba kör som vanligt!
  6. tycker det är nästintill skandal att man inte ser lagerstatus på grejorna ... Jag handlar nästan allt på JAM och det är inte enstaka gånger man ser nåt på sidan, åker dit och får ett leveransdatum 2v senare typ .. Beställer jag nåt på internet vill jag veta nästan in på vilken timme jag kommer få det på vilken dag ...
  7. Det där är fabriksgjorda Neve. Ger ett väldigt plastigt intryck men låter OKEJ, men inte mer. Ska du köra neve ska du köra dom gamla handgjorda jäklarna som är i typ stål och rattarna klickar och preamparna väger hur mkt som helst. dom fåru för kanske runt 30 papp per kanal.
  8. Skulle ju kunna vara nåt att kanske maila till Toontrack supporten först och främst ... För du har väl köpt programet lagligt och så såklart?
  9. Testa radera alla dina rewire prylar och starta då ...
  10. Grattis! Jag testade 96'an och 192'an i vår studio innan jag böt system ifrån ett 6 år gammal native system till senaste mac pro'n och protools HD. Och jag hörde skillnad DIREKT på interfacen. Då jag suttit 6 år och producerat ca 30 album med mitt native system så känner jag rummet och lyssningen rätt bra, och 192 hade ett helt annat headroom och det som kändes som störst skillnad var panoreringen. Det kommer självklart låta svinbra med 96 an, men det är inte direkt märkbart bättre än dom billiga hemmasystemen. 192an är i en egen liga, utan tvekan. Det känns lite som att trycka in 80 pers i ett aslitet rum med mitt nativesystem, så med protools hd så fick man en fotbollsplan istället ... 🙂 Men jordgubb eller hallon lixom .. Inte så att du jämför mellan ett Soundblaster och Protools lixom ... kul !
  11. ChrisSnyder

    Ny Studio

    Tja, va roligt ! Personligen skulle jag satsa på: ProTools HD2 system (130000kr nånstans) HD192 I/O 8 in ut (40000) 4st SSL Preamps (13000) 1st Neumann U87 (25000) Sen nån kontroll yta typ d-command eller nåt. ADAM eller Genelec Lyssning (ca 30000) Men framför allt, VARFÖR köra PC ? Ang kompressorer och sånt, kör mjukvara istället. Köp typ Waves SSL paketet så får du lixom "soundet". Varenda hiphop platta i usa spelas in på protools och mixas på ett SSL9000 bord oftast. Och effekter finns ju med i Cubase eller Protools. Lycka till !
  12. +1 Konstigt att du inte hör av dej till Waves om du köpt en plugg för 400$. Det har iaf jag gjort dom gånger jag undrat nånting över mina köpta wavespluggar ...
  13. Ni vet väl att alla digitala EQ's är EXAKT SAMMA? Bränn inte pengar på ett snyggt GUI som ska vara SSL. Läs mer på denna sida där en snubbe har fasat ut Duende, URS, Waves, Abbey Roads m.m med gratis EQ's. http://www.rhythminmind.net/presetblog/200...l-eq-fact-myth/
  14. Om du får en typ Katy Perry eller Rihanna hit som ligger etta i massa länder på alla tv och radiolistor, samt det görs massa remixer som blir kända m.m så behöver du nog inte ens tänka på pengar nånsin igen. Då handlar det givetvis om 9 siffriga belopp.
  15. Haha .. ingen fara! Inte så att jag har skrivit låten direkt. Fick ett uppdrag och gjorde det bara. =)
×
×
  • Skapa ny...