Jump to content
Annons

Paarse

Medlem
  • Antal inlägg

    82
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Paarse

  1. Tittade just in på Studio-forumet efter flera månader, till och med års uppehåll (även om jag aldrig varit riktigt aktiv). Tycker absolut om idén eftersom jag behöver någon slags deadline eller tydlig motivation för att göra klart grejer, jag skulle gilla om det var något lite mer strikt, så man faktiskt blir lite pressad. Inte att det är kortare tid eller att det är en viss musikstil, men kanske någon lite mer gemensam nämnare som gör det hela lite klurigare? Bara en tanke från min sida, vi får se om jag deltar i slutändan men det vore såklart väldigt kul, även om jag vet att jag kommer hamna sist med några ynka hundra femtio spelningar efter vännerna glömt bort att streama och tröttnat på mitt tjat om det .
  2. Är det verkligen ingen som vill remixa min låt New Location? Gjorde en full-version med lite "promotional copy"-klipp i låten istället.. Ja jag är paranoid. 🙂. https://dl.dropboxusercontent.com/u/44304473/Music/Demo/NewLocationPromotionalCopy.mp3 Kan gärna tänka mig "byta" remix ifall ni har en låt som jag känner jag i alla fall kan göra någonting med, tycker jag blivit rätt hyfsad på remixa faktiskt. Exempelvis såhär kan det låta: CliffLight - Smokeshow (Paarse Paraplu Remix) https://dl.dropboxusercontent.com/u/44304473/Music/Remixes/Smokeshow%20%28Paarse%20Paraplu%20Remix%29.mp3 eller Neverdies - Miss U (Paarse Paraplu) https://dl.dropboxusercontent.com/u/44304473/Music/Remixes/Miss%20U%20%28Paarse%20Paraplu%20Remix%29.mp3 Se så nu, någon borde väl tycka det låter som något dom vill testa att pilla på iaf? Trevlig Helg!
  3. Eftersom jag vill släppa hela låten offentligt när jag släpper singeln. Men du kan få höra hela låten i PM om du vill (gäller så klart alla andra med).
  4. Snabb du var 😉. Märkte det så gjorde om och nu ska den fungera!
  5. Paarse Paraplu skulle väldigt gärna bli remixade. Vi vill vara lite hemliga med låten så det här är bara ett kort klipp. https://dl.dropboxusercontent.com/u/44304473/Music/NewLocation_ShortClip.mp3 Gillar ni det ni hör och vill försöka er på någonting eller i alla fall lyssna på låten i sin helhet? Skriv till mig här eller maila oss på contact (at) paarseparaplu.com så får ni alla spåren till låten separat! Vi kommer väldigt snart släppa vårt debutalbum men innan dess ska låten som klippet är ifrån släppas som singel med ett par remixar tänkte vi och det vore riktigt kul om vi gillar någon av era remixar och vi och ni vill ha med den på singeln. Kan endast erbjuda en symbolisk summa runt 100 kr som betalning dock. Om vi inte skulle välja att ha med den på singeln skulle ni ändå så klart få lägga upp den på youtube såklart, fast EFTER singeln är släppt 🙂. Ska ta mig en titt i den här tråden och se om det finns någonting spännande jag vill testa att remixa också, ha det gott allihoppa!
  6. Jo så klart det gjorde jag när jag började research:a det här men det skiljde lite på olika skivor och jag kände mig lite osäker på vad man enbart satte på och vad man måste göra för någonting mer än bara ha med på skivan (exempelvis NCB, fast jag tänker strunta i NCB detta släpp och på mitt förra släpp missade jag helt att det fanns en logga för det). Dessutom så tänkte jag just när man släpper själv, om man spelat in mycket hemma hos sig själv så vore det intressant att se vad folk skrivit "recorded by * at *". Mer saker jag kommer på som man brukar skriva är katalognummer. Brukar man skriva "All rights reserved" även om man har © och (p)?
  7. Jag har spenderat lite tid med att leta efter vad som ska stå på skivan och dess omslag och vad det står för när man ger ut sin skiva själv. Jag har hittat en del information kring det men jag känner mig inte helt säker på att jag har full koll så därför tänkte jag kolla med er. Jag hade tänkt bidra med det jag har kommit fram till men just nu har jag lite bråttom men återkommer till tråden så fort jag har tid men jag hoppas ändå att någon ska ha bidragit med lite klarhet tills dess. 🙂 Det är främst vinyl jag tänker på men varför inte täcka in CD när vi ändå är igång.
  8. Vi är faktiskt bara 3 i bandet och trummorna kommer från backtracksen. Vi hade inte tänkt ta med oss mixern utan bara försöka få ett bra ljud i repan som vi hoppas blir rätt så likt ljudet på scenen. Anledningen till att vi funderar på fler monitorer var att vi tänkte att exempelvis bassynten och bastrumman kanske kommer bråka om att höras och det därför kunde vara bra med en extra trummonitor. Som vi kör idag är det väldigt mycket så att trummorna sällan hörs tillräckligt. Riktigt intressant att läsa om hur du gjort och dina tips, dom har verkligen varit värdefulla! Får se exakt hur vi gör sedan när vi pratat ihop oss!
  9. Jo jag förstår att det låter så typiskt att man vill ha någonting "billigt och ordentligt". Men det där tycker jag var ett riktigt bra tips! Funderar lite på att välja den här mixern istället: http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_x1832_usb.htm På grund av att den andra gav mig lite känslan av att den troligtvis var påväg att bli tagen ur produktion och att 1832 kändes lite mindre men ändå tillräcklig (för visst kan man få in mer kanaler utöver dom 6 mic inputs som finns? exempelvis genom dom 4 stereo inputs?) Kanske bäst att vänta tills 1 oktober då Thomann säger sig få in 2442 igen. Vore det också kanske idé att köpa två (eller kanske 3) stycken MA120 MKII (som du länkade) och en sån här: http://www.thomann.de/se/the_box_ma150.htm ?
  10. Det verkar som vi kommer vilja satsa på något annat än hörlurar. Vad för billiga mixerbord (behöver bara vara riktigt basic egentligen, 8 kanaler, fast en EQ för att fixa plats för alla ljuden vore ju exempelvis bra och dylika funktioner) skulle ni rekommendera? Behöver man någonting mer än just mixerbordet + monitorer? Vad för billiga monitorer skulle ni rekommendera (allt som allt ska helst gå på under 9000)?
  11. Jag tror faktiskt att det är precis det här vi använder idag. http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?artno=85296 Utöver det har vi också gitarr och bas, så allt ljud kommer inte från PA:t.
  12. Ja precis. fast vi har inga DI-boxar. Spelare till backtracksen är datorn och går genom ett ljudkort liksom en av syntarna också gör pga effekter. Vi har riktigt dålig koll på det här med förstärkarsteg, passiv/aktiv högtalare etc. Som vi kör nu fungerar, men det låter inget vidare, då vi har en typisk replokal-powermixer (?). Vi hade tänkt att försöka byta ut hela "PA-systemet" för under 9000 kr.
  13. Aha okej, vad har du för någonting mer till dom där då? Priset var lite i överkanten tyvärr men klart man får kolla vidare på dom du verkar väldigt övertygad om att dom är riktigt rätt! Någon som har något mer alternativ?
  14. Vi har en en replokal som är akustikbehandlad och har kört lite med ett standard PA vi lånat av en kompis. Efter att ha uppgraderat vår övriga utrustning lite har vi insett att vi behöver ett bättre ljud. Vad skulle ni rekommendera för PA om vi använder: backtracks (trummor), backtracks (musik), två stycken (hårdvaru-)synthar och två mikrofoner för sång. Vi tänkte försöka hålla oss under 9000 kr. Men vi vill ändå skaffa oss någonting ganska ordentligt. Vi vill kunna spela relativt högt men eftersom vi har backtrack trummor behöver vi ju inte överdriva men vi vill ändå ha lite tryck. Men det som är viktigast är att ljudet känns klart och inte så grötigt som nu. Har försökt söka lite info kring detta men det var svårt.
  15. Jag har ett Presonus Firestudio Project som har jag funderat på att sälja, har ett rack till det också med 2UI. Köpte det iår i februari-april någon gång. Kortet fungerar jättebra, men det är så stort! Riktigt jobbigt att dra med det till spelningar och stå i en kvart och organisera för att allt ska få rum i bilen. Rekommenderar i alla fall Firestudio Project, den enda nackdelen jag kan komma på är just storleken. Thomann's pris är väl i alla fall bland det billigaste man hittar nytt. Skulle nog inte släppa mitt för under 3000 (+700 med rack, racket kostade 1000 kr nytt) kr, kanske lite billigare mot avhämtning men helst av allt skulle jag vilja försöka få någon kompis köpa det för 2500 så att det finns att låna när man ska spela in demotrummor.
  16. Är det inte bara att rapportera verk och välja själv hur ni fördelar? Har ett flertal låtar som textförfattarna endast får 20-25 % av STIM på. Det har textförfattarna gått med på och tycker inte det är något underligt eftersom det är min låt som texten är skriven till. Dock är det ju inte bara business mellan oss och om jag bidrar med något åt den så förväntar jag mig samma sak tillbaka som mest.
  17. Vad sägs om att bestämma ett datum istället för "första torsdagen i månaden" eller är det nu på torsdag det gäller?
  18. Jag är otroligt sugen på en Nord Lead. Skulle passa bra till midsommar i samband med skatteåterbäringen! Har aldrig spelat på en själv, och skulle inte klara av det utan att vara ensam i lugn och ro då jag blir alldeles för nervös av folk i närheten när jag ska spela på någonting nytt, men tror mig tycka den låter väldigt bra av vad jag hört. Har avvaktat ett tag i tron om att jag bara lurar mig själv för den är jävligt snygg. Om man skulle titta på begagnat hur skiljer sig de utgångna modellerna jämfört med 2x? Ursäkta trådkapningen, men vi kan kanske dela? hehe 🙂
  19. Det vore nästan lite skratt på oss om vi inte lyckades fixa en första träff inom ett år ifrån tråden startades. 🙂
  20. Hej. Jag köpte ett nytt ljudkort nyligen och jag tycker det har fungerat bra men när jag haft spelningar så har ljudteknikerna klagar på ojämna nivåer på höger och vänster output. Jag har försökt testa hemma men hittar bara små nivåskillnader och ibland inga alls. Jag måste ta reda på om det faktiskt är något fel och isåfall skicka tillbaka kortet till Thomann. Skulle någon av er här kunna hjälpa mig? Det jag tänker mig är att man skulle koppla ljudkortet till något av era mixerbord och på så vis kolla nivåerna. Det skulle inte ta speciellt mycket tid utan jag skulle ta med mig min dator och ljudkortet, koppla in allt och sedan köra och testa och se vad det är som ljudteknikerna klagat på. Tack på förhand!
  21. Okej, eftersom det är första torsdagen i mars imorgon, skriver jag nu i tråden och påminner er. Inte säker på om jag kommer ha tid att komma till Linköping imorgon men jag tycker ni som ändå bor i Linköping ska ta er i kragen och ha första träffen!
  22. Nej det stämmer Rockkarusellen! Det blir lite annorlunda eftersom ordinarie basist inte är i Sverige så en annan bandmedlem som inte spelar live med oss lika ofta tar över hans roll, får se hur det går! Blir kanske lite mer playback eftersom vissa låtar där han sjunger på är otroligt svåra att sjunga till samtidigt som man spelar basslingorna. Men vi ska också försöka köra lite nyare låtar där det inte är någon bas och där han sjunger mer. Vi är Paarse Paraplu 😉. Här kan du lyssna så du vet vad som väntar. Alla banden i poolen är dock jätteduktiga och det är allt från singer/songwriter - hiphop/rap - rock - "disco/dance". Och jag menar verkligen att alla är jätteduktiga, och jag menar inte på ett sympatiskt vis. Tråkigt nog kunde troligtvis inte rockbandet spela nästa vecka, jättesynd för att jag gillar vanligtvis inte rock men dom har något extra! Sångarens röst tillsammans med hans akustiska gitarr, trummisens härliga 16delar... Ja det låter väldigt bra helt enkelt!
  23. Ska försöka ta mig förbi, fast jag vill inte organisera något utan bara haka på om det blir något. Borde ha tid, men det beror på min kompis när han kommer hem så vi hinner repa ihop oss. Vi ska spela på skylten på fredag nämligen, kom förbi då om ni känner för det!
  24. Beställde också nyligen och märkte att något av det jag fick var B-stock. Fast nu vet jag inte längre. Det var en liten skada på kartongen, drivrutins-cdn hade en repa som gjorde att man MBP spottade ut skivan, men det kunde ju lätt lösas med att ladda ner drivrutinerna. Jag skrev dock ett litet småirriterad mejl angående att jag övervägt att köpa samma vara ifrån deras B-stock men att prisavdraget varit för litet så jag köpte nytt men nu när dom ändå hade skickat B-stock kunde jag väl få det avdraget. B-stock varan var nämligen borttagen. Men han svarade att den skickats till en annan kund men att det är möjligt det blivit något fel och jag hade fått B-stock ändå. Han undrade hur jag ville lösa det. Jag sa det egentligen var lugnt eftersom att allting fungerade precis som det skulle och jag var väldigt nöjda med dom i övrigt! Men han bad mig fota skadorna ändå och sa sedan att jag i alla fall fick gratis frakt på nästa beställning och var glad jag var nöjd med dom. Det tjänar både dom och jag på så visst, inget problem med garantin på varan så att allt är väl egentligen som sig bör.
×
×
  • Skapa ny...