Jump to content
Annons

megajonson

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag fick inget mer svar från den ursprungliga supportteknikern hos Audient, men av en slump frågade en annan supporttekniker om jag var nöjd med svaret på en tidigare fråga innan köpet så då kunde jag be honom skicka firmware-filen för manuell uppdatering (fanns inte på nätet). Tyvärr gick inte heller denna att uppgradera - uppgradering inifrån drivrutin fungerade inte. Till slut tröttnade jag och returnerade ljudkortet och köpte ett SSL2 istället och är mycket nöjd. Det fungerade direkt på min Mac utan några drivrutiner (Class Compliant). Synd för specen på ID14 mkII är ju riktigt bra, men när det inte fungerar direkt och inte går att rätta plus att supporten inte svarar så är det inte mycket att göra.
  2. Jag har kontakt med Audient-supporten. Ska försöka få till en firmwareuppgradering. Kabelbyte hjälpte inte.
  3. Tänkte att det var snarlika problem, men kommer jag på vad det är så berättar jag.
  4. Intressant. Jag fick mitt Audient ID14 mkII i fredags och har ett tickande ljud i mina högtalare när jag ansluter TRS>RCA till min integrerade förstärkare vidare till passiva högtalare. Det hörs även i hörlursuttag, men mycket svagare. Kan inte heller uppgradera till färskaste firmware, vilket tydligen även det är ett problem, så jag inväntar hur jag kan ladda ner/få mig skickat firmware för att manuellt uppdatera och se om det gör någon skillnad. Kör macOS Ventura som inte stöds ännu av ID-serien vad jag förstår. Har kopplat medföljande USB-C-sladd direkt till min Mac mini M1's USB-C-port. Dator och skärm är ansluta till samma åskskyddade grenuttag där vägguttaget inte är jordat, men har inte haft problem med tidigare ljudkort. Får se vad supporten säger, men tråkig start. IMG_8299._no_music-MP3.mp3
  5. Nu är jag kanske litet sent ute, men jag stod precis som du litet i kvalet mellan USB Audioboxen och USB 0404:an till min iMac. Jag ska tillägga att jag inte använder preamparna i mitt kort utan kör trumplugg via det. När jag bestämde mig blev det den vita 0404:an eftersom den var 2-300 kr billigare (kostade 1.995 kr) än den blå varianten trots att den hade vad jag förstår bättre bundling av programvara (och var snyggare). Sedan hittade jag inte heller särskilt många recensioner på Audioboxen medan flera hade rekommenderat 0404:an på nätet som den bättre i prisklassen runt 2.000 kr. Läste dock både en positiv (http://www.presonus.com/media/pdf/audiobox-play_music.pdf) tidningsrecension om Audioboxen och en mer hemmagjord negativ recension (http://wahiduddin.net/tech/audiobox.htm). Läste även en mycket positiv om 0404:an (http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/emu-0404-usb.html). PS. Både Audioboxen och 0404:an stödjer CoreAudio som jag förstår är det gränsnitt som Macen har mot ljudkortet - jämför ASIO-drivrutiner (i Windows) om jag inte är helt fel ute. 0404:an ville att jag skulle installera medföljande drivisar och det fungerade helt ok. Jag har läst andra som har Audiboxen där det bara ska vara att plugga in och köra.
  6. Ja, det har du nog rätt i. Det verkar ju ologiskt om man skulle behöva ha kortet urdraget varje gång man startade upp.
  7. Jag tycker mig ha läst när jag surfat om ljudkort senaste tiden att man inte ska ha ett FireWire-kort anslutet vid start av datorn då det kan få sig en stöt i samband med att datorn slås på - vilket borde vara en verklig nackdel då Firewire-korten vanligen är självförsörjande på ström via just kontakten. Vet inte hur mycket det ligger i det.
  8. Kan tillägga att Presonus-kortet verkar ha kommit in till Musikbörsen nu. Jag valde dock att köpa ett EMU 0404 USB som verkar anses mycket prisvärt. Jag köpte den vita limitied-versionen för 1.995 kr på Musikbörsen. Jag använder inte preampsen utan kör digitaltrummor genom MIDI-gränssnittet och ut. Märker egentligen ingen skillnad mellan ljudkortet och mitt tidigare alternativ med bara ett rent MIDI-gränssnitt mot min Macs inbyggda ljudkort. Du har nog rätt i att Presonus-kortet är USB 1.0. Jag måste säga att jag förstår inte hur man å ena sidan kan säga att USB är lika bra som FireWire om USB-kortet har 1.0? Det låter inte logiskt. Att USB 2.0 matchar FireWire köper jag dock.
  9. Ett billigt men bra alternativ (tydligen litet delade meningar om man läser recensioner på http://www.musicansfriend.com) verkar vara Presonus Audiobox USB för 1.495 kr på Musikbörsen. Tydligen är det slut hos leverantören Luthmann för tillfället men ska komma in om 3-4 veckor. En utländsk recension (Play Music) som publicerats på Presonus hemsida hittar du här: http://www.presonus.com/media/pdf/audiobox-play_music.pdf.
  10. Jag har digitaltrummor (Roland TD-6KV) som jag vill koppla till min dator (iMac 2.8 GHz Core 2 Duo, 4 Gb RAM) för att kunna använda en trumm-plugg (typ Superior Drummer 2.0 eller Addictive Drums) till Garageband. Tanken är att få bättre ljud än de som erbjuds i trummodulen TD-6. Jag har inte för avsikt att spela in något, utan vill bara spela "live" med hörlurar. Behöver jag ett ljudkort utöver det som är inbyggt i macen för att slippa problem med fördröjning (latency)? Eller räcker det med en MIDI -> USB kabel som skickar in signalerna till programmet? Utan att veta (olika bud) om det behövs så funderar jag på att köpa ett Presonus Audiobox USB som har ett inbyggt midi-gränssnitt och förhoppningsvis hjälper mig (tillsammans med datorns processor) att slippa fördröjningar. Vad tror ni? Någon som har erfarenheter kring behovet av ljudkort eller erfarenhet kring Presonus Audiobox USB för det här ändamålet?
×
×
  • Skapa ny...