Jump to content

Harald

Medlem
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Harald

 • Rank
  Med i gänget
 1. Jag skulle vilja fråga om varför (jag tycker det låter så i alla fall) att med hörlurar blir det "bästa" ljudet från min elgitarr effektprocessor, och sen på andra plats från mina Near 05" studiomonitorer, och på sista plats från mina Behringer B208D Eurolive PA-högtalare? Jag vet att mycket påverkar ljudet och att olika effektprocessorer låter olika (BOSS, Digitech, Line 6 etc) med olika utrustning, men jag undrar om ni vet om det finns någon generell regel för vad som låter bäst med en elgitarr effektprocessor? Jag använder just nu min Digitech GSP1101 som effektprocessor för elgitarr.
 2. Jag använder effektprocessorer som Digitech GSP1101, och en aktiv PA-högtalare när jag spelar live. Det låter jättebra. Jag kan även använda Mooer radar (högtalarkabinett och poweramp simulator) och Boss CE-2 Chorus och Boss DD-7 digital delay och Mooer micro preamp 005 (basared på Eddie Van halens Peavey 5150) eller Mooer micro preamp 007 Blacknight eller Mooer rage machine, som dist och preamp.
 3. Eftersom Roland GR-55 har allt man behöver: Effektprocessor, synthljud, looper, USB Audio player , är floorboard, USB Audio/MIDI interface osv, så tycker jag den är bättre än Fishman Triple play. Triple play är försej trådlös (med batterier som måste laddas), men om den tog Audio också trådlöst, och inte bara MIDI, vore den kanske ett alternativ. Då skulle man få världens alla mjukvarusynthar på datorn tillhanda och kunna köra vilka "vanliga" gitarrljud som helst på datorn, till exempel Amplitube (effektprocessorljud).
 4. Hej, jag spelar elgitarr, men är lite nybörjare på mixers och undrar vilken den exakta skillnaden mellan inserts och sends är? Jag har sett begreppen både i DAW:s som energy XT och på till exempel Behringers analoga mixers.
 5. Jag har kopplat min AXON gitarrsynth till MIC IN på line6 PODHD500, och använder den som mixer och använder även preset från PODHD500, så att jag kan blanda både elgitarrljud och synthljud. Det går bra hemma, men om jag vill spela live och koppla AXON och PODHD500 direkt i en PA mixer (då får man också ljuden åtskilda, vilket är bra), vilka nivåer och kablar och inputs använder jag då; exempelvis line nivå, mic nivå eller High-Z (elgitarrnivå)? Jag har försökt hemma att koppla in i min behringer Xenyx 1204 mixer, men det blir antingen för högt eller lågt, och dålig balans på volymen mellan gitarrsynth och standard elgitarrljud.
 6. Jag har lyckats äntligen att få Amplitube 3 att fungera (spela) i energy XT genom att använda ASIO4ALL driver. Det går både om jag kör med Line6PODHD500 eller Tascam US-1641 som USB audio interface. Jag kör med en windows 7, 64 bitar laptop. Men jag kan inte spela in Amplitube 3 i energy XT, vad är fel?
 7. Jag har kommit på vad det var, det var TV som jag kopplat in med HDMI på datorn som skapade det mest brummandet och nu har jag dragit ut den.
 8. Det ligger konstant, men blir mindre när man spelar musik från datorn.
 9. Det ligger konstant, fast det kanske blir mindre när man spelar någon musik.
 10. Jag har upptäckt felet, det är USB kabeln mellan datorn och ljudkortet eller vilken enhet som helst (alltså Tascam US-1641, line6 PODHD500 eller Digitech GSP1101 som USB audio interface). Jag har provat att byta USB kabel, men problemet kvarstår, så jag undrar om ni har något råd om vad man kan göra?
 11. Hej! Det är aktiva monitorer. Tack för tipsen, jag ska prova dem.
 12. Jag kopplar min windows 7 64 bit dator till mitt Tascam US-1641 USB audio/MIDI interface, och det till ett par studiomonitorer på 32 watt. Jag undrar varför det brummar/ är ett svagt tjut i dom nu, det var det inte förut. Jag tror jag haft problemet förut. Är det någon som vet vad det är, tacksam för svar.
 13. Jag kom på en sak, om jag ändå ska använda Line6 PODHD500 för det ordinarie elgitarrljudet, så kan jag köra, som jag tänkt, Fishman triple play MIDI in på en USB port på datorn och ställa in mitt DAW Energy XT 2.7 att ha PODHD500 som output (med ASIO4ALL drivern) och köra balanced (XLR) output med både elgitarrljudet och mjukvarusynthljudet från PODHD500 ut i en PA mixer. Vad sägs om det?
 14. Tack för bra svar. Men kan man med bra resultat koppla mitt Tascam ljudkort (med vanlig elgitarrljud och mjukvarusynthar) in i (med teleplug) min behringer Xenyx 1204 mixer line inputs? Då får man mer ingångar, och line inputs på mixern och monitor outputs på Tascam är balanserade.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.