Jump to content
Annons

eagleman

Medlem
  • Antal inlägg

    87
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av eagleman

  1. Här kan du läsa om hur du testar om ett av dina voice chip är trasigt http://analoguerenaissance.com/JUNOTEST/ läs och starta upp junon som det står i texten. Det finns dom som lyckats laga sina chip genom att lägga dom i aceton och sedan försiktigt skrapa bort skyddsbeläggningen. Annars så kan man beställa "nya" kopior här om ett är trasigt. http://www.analoguerenaissance.com/D80017A/ Det finns en kille på youtube som har lagt upp ett gäng filmer hur man fixar till sin juno 106
  2. Hej. Jag har bytt till USB efter att ha "brännt" FireWire porten 2 gånger på mitt saffire56 ljudkort. Kostade 2500 att få den reparerad hos en ganska långsam och strulig kille i Göteborg dit focusritegrejer verkar skickas enligt serviceavtal för leverantören i Sverige. Fick vänta 3 månader innan den skickades tillbaka. Hoppas det går bättre för dig.
  3. Har beställt nya drivremmar. Öppnade upp och märkte att en gått av. Försökt läsa på lite på nätet. Modellen har varit populär sedan 60 talet som fält bandspelare vid intervjuer bland reportrar. Tyskbygge av god kvalité tydligen. Verkar inbringa runt 2000:- på nätet. Jag har inte hittat något om hur det blir när man spelar i musik på den i jämförelse med annat. Någon som har testat?
  4. Hej, jag har en gammal Uher 4200 Report Monitor och undrar hur bra kvalité det blir när man mixar ner på en sådan. Behöver fixa lite kablar och någon form av strömförsörjning innan jag kan testa själv. Är det någon som har lite erfarenhet av denna rullbandare? Går det fortfarande att få tag på band och i så fall varifrån?
  5. eagleman

    Edit

    Sitter just nu och mixar en låt inspelad med dessa 2 preampar 🙂 Jag har både en pre 73 omoddad och isa one som jag brukar spela in med hemma och i replokalen. Isan är överlag krispigare och klarare och har en mjuk färgning. 73:an färgar mer och har mer botten men är ändå rätt krispig den med beroende hur man ställer in den. Med pre-73:an så har jag ibland trott att det saknas topp för att senare när jag mixar märkt att den ändå finns där om man drar ner något på basfrekvenserna. Tycker att ljudet blir väldigt annorlunda i "muddighet" beroende var jag spelat in. Efter val av mick så tycker jag rummet spelar större roll än vilken preamparna jag använt.
  6. Här kommer min röst. Bästa mix nr. 13 Som sagt enligt ett antal personer tidigare. Det är bara att hålla med tycker jag. Bästa produktion nr. 19 med motivering att det är den enda låten som håller intresset uppe trots att man lyssnat på i princip samma låt 1000 ggr vid det här laget i alla varianter. Tycker att personen som ligger bakom använt givet material bäst! Lyssnat med Tannoy Reveal Active, ATH-M50, och mina favoriter Koss Porta Pro 🙂 Måste bara säga att denna tävling varit extremt rolig och givande. Angående mitt egna bidrag så har jag lärt mig den stora konsten att totalt snöa in och tappa referenspunkt. Rikt nyttigt att så tydligt i jämförelse med andra samt all klok kritik inse detta! Tack Joachime för allt arbete du lagt ner i den här tävlingen samt alla som bidragit med mixar och eller kritik.
  7. @Romarn återkom gärna och berätta hur det gick sedan 🙂
  8. Tror även att man kan skippa wordclock genom att sätta synken på internal på båda enheterna för att göra det lite enklare. För 8 kanaler behöver du endast en adat kabel om du kör i 44.1 kHz annars använder du 2 st om du spelar in i 96 kHz.
  9. Hm… Jag undrar… Borde det inte i MixControl gå att routa den ena 56:an så att alla 8 mickingångar eller lineingångar går till adat 1-8 ut och spara denna inställning som standalone mode (ta bort Firewire kabeln efteråt). Sedan koppla den via adat till den andra 56:an som nu istället är kopplad med Firewire till datorn? Borde funka tycker jag men jag ha aldrig testat. http://focusrite.com/download/940/User_Guide_Saffire_PRO_Standalone.pdf
  10. I Windows. Tryck F4 så får du upp dialogrutan där du aktiverar dina line in och ut.
  11. Kollade din skärmdump och Mixcraft påminner lite om mitt cubase. Innan jag spelar in så brukar jag ställa in hur lineingångarna från mitt ljudkort skall synas i min DAW. Som i ditt fall med SE micken när jag skall spela in med en mick i mono då kopplar jag en lineingång till det spår jag skall spela in på i Cubase. Borde vara likadant i Mixcraft. Om jag kopplar 2 liningångar till ett inspelningsspår dvs ett stereospår så spelas det bara in höger eller vänster. Kanske du bara behöver kolla att spåret du spelar in på är i mono och inte i stereo. När du sedan spelar upp din inspelning så kopplas det automatiskt till en stereobuss (2line out) som går till dina högtalare. I mixern så borde du kunna panorera din monoinspelning till höger eller vänster alternativt ha den i mitten så det hörs lika mkt i båda högtalarna. ??
  12. Micken är en monomick så den kan bara spela in på en kanal som sedan panoreras i en stereobuss. Beskriv lite hur du spelar in och vad du använder för programvara så borde det inte vara så svårt att klura ut vad du gör för fel 🙂
  13. Kollade behringern på nätet. Den skickar post fader så det blir nog svårt.
  14. Borde funka. Kör in varje mick i var sin kanal på behringern. Panorera den ena helt till vänster och den andra helt till höger. Använd en rca kabel mellan behringer och ditt delta kort så borde du kunna få 2 egna separata kanaler.
  15. Låter jättebra. Härlig amerikansk folk/country. Vore kul att höra lite om hur inspelningsproceduren gått till.
  16. Håller med om M/S-konfiguration om man vill laborera med sterobilden av sången i rummet. Speciellt att det går att styra hur mkt. av stereoeffekten man vill ta med i mixen efteråt. Om man inte är nöjd så är det bara att ta bort.
  17. Köpte en till slut efter att ha lyssnat på ljudklippen på Zenpro Audio. Tyckte att det blev väldigt tyst när den släpptes. Det var svårt att hitta omdömen på nätet. Tror väl att det inte är så många som köper kompressorer nuförtiden eftersom de inte behövs på samma sätt som förut. Allt finns ju på datorn och går lika bra att köra i via någon vst i efterhand om det behövs. Vet inte om mitt eget omdöme tillför så mkt eftersom detta är min första hårdvarukompressor. Tycker dock att den komprimerar enligt mig utan att förändra ursprungsljudet så mkt det är väl det som kallas att den är musikalisk vilket jag gillar. Den tillför botten med bibehållen klarhet. Färgar snyggt enligt mig. Känns som den jobbar väldigt försiktigt och om man vill komprimera hårt så fixar den det inte. Ration går upp till 6:1. Ångrar absolut inte detta köp. Hittade en recension från sound on sound som jag bifogat som pdf. ga-comp-54.pdf
  18. Det skulle i så fall vara den musikstil som återspelas från den skiva man väljer. Ofta brukar ett album spegla en känsla eller ett tema som hörs genom alla låtar både musikaliskt och textmässigt. Om man väljer ett ganska känt album som betytt mycket för ganska många så skulle det kunna vara ett intressant festivaltema. Varför jag tänkte på Neil Youngs Harvest och tog det som exempel är att det är ganska simpel musik som inte är så teknisk, som många gillar (min åsikt) och som har en röd tråd rätt igenom. Att den inte är så teknisk skulle kanske göra det lättare att få in fler bidrag. Bara en tanke, You decide!
  19. En tanke jag fick just nu. Vet inte om det är gjort förut men skulle det inte va kul med ett festivaltema som går i samma anda som ett klassiskt album där försöker förmedla en egen ny låt samma anda. Ett exempel... Neil Young och hans första kända album Harvest. Skulle vara dödskul tycker jag!
  20. Tänkte väl mest på att det kunde va bra för den person som scriptar studie forums webplats att veta.
  21. Någon mer som märkt detta i nya Internet Explorer 9 . Alltså den blå Min profil rutan högst uppe till höger på sajten. Man klickar på lilla pilen, menyn kommer upp för att genast försvinna innan man hinner göra ett val.
  22. Inspelningskanalerna kan du "styra" dvs ställa in nivå via gainen på focusriten. Medhörningen kan du "styra" via din DAW eller via Saffire MixControl som är en medföljande programvara du kör på datorn. Det är via MixControl du kan routa alla in och ut kanaler på focusriten. Om du tycker det är roligt så kan du routra 8 daw kanaler (från datorn) till 8 linoutputs på focusriten som du linar in i ett mixerbord som du kan mixa det inspelade i. Om du använder ADAT och kopplar till tex en eller två OctoPre MkII så får du ytterligare 8-16 lines att leka med. (Många kablar blir det 🙂) Man klarar sig dock bra med bara focusriten och datorn. Jag skulle lägga pengarna på en kul mick eller preamp istället.
×
×
  • Skapa ny...