Jump to content
Annons

SFB

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ok, jag syftade bara till högpass. Puss
  2. Han bad om tips och en mängd tips handlar om huruvida man ska ha ngt eller inte på mastern. Jag gav min syn på saken. Klart är att du avskyr mig, orkar inte engagera mig mer, du har vunnit. Grattis
  3. Vad är det för attityd? Läs det jag skrev igen och sluta tjafsa, vad tror du jag menar med att fixa det i mixen??? Jag gav lite frekvenstips, ge lite tips själv. En mängd houseproducenter mixar med kompressor. Olav basoski för att nämna en men jag hör det titt som tätt. Edit: Tog bort alla svordomar...
  4. Alla sätt som är bra är bra. Vad tycker du att killen i fråga ska göra om något skär ut som bara fan när han mastrar då? Mastra "bättre"? Dock så håller jag med dig. 99% av alla mastringar involverar väl en limiter i dag?
  5. Om man ska mastra själv så ska man absolut göra en enkel fulmastring och ställa nivåerna i mixen därefter. Allt annat är bara korkat. En hel del grejer som händer när kompressorn jobbar. Är många större producenter som alltid har en kompressor på mastern när dom mixar av den anledningen. Ska någon annan mastra så frågar du den personen hur du ska göra. Jag fulmastrar rätt ofta, tycker det är kul, grejen är att inte göra så mycket egentligen, men man kör gärna för hårt. Mixen skall gärna fungera ganska bra själv, dynamiken och ljudbilden t.ex. Tips är att alltid använda filter på mastern, kapa så mycket du tycker du kan. Eqa försiktigt med bredare drag, kolla efter jobbiga frekvenser i det högre registret. 3kHz kan vara jobbigt, kanske använda deesser ovanför det också. Pröva kapa mid, kanske öka lite lågt vid 100Hz osv. Pröva sig fram är det som gäller. Öka det övre registret brukar låta lite proffsigare. Använd ett spektrum för att se hur mixen ser ut. Som sagt om du hittar något som låter illa så fixa det i mixen hellre... Komprimera försiktigt, pröva dig fram med långsam attack och release för att limma ihop mixen lite, lägre ratios. Kan även slänga på en till kompressor som jobbar lite snabbare med högre tröskel. Testa olika releasetider.. Pröva dig fram som sagt. Vill man ha lite pump så går det att ordna här också. Automatisera volym på renderad master är ett tips också om man vill förstärka effekten av ett visst parti i en låt. Stereobreddning kan användas på högre frekvenser. Skall användas med försiktighet, lätt att förstöra mixen, trycket i låten. En bra limiter gör stor skillnad om du vill upp i volym. Waves L1 tycker jag t.ex inte duger idag. Kapa max 3-4dB, lägg nivån på -0,3, inte 0. Se till att du använder dither på slutet av allt du gör. Hoppas det hjälper.
  6. Detta är nog enda fördelen med att ha oförstående grannar och flickvänner 🙂 Mixa lågt eller inte alls...
  7. Det finns väl en hel del presets?? Effekten är som en mapp, tryck på pilen för att få fram presetsen.
  8. SFB

    Vad gör en DJ?

    Haha herregud,
  9. SFB

    Vad gör en DJ?

    Håller med här. Unga kids som kör sina första spelningar brukar vara hopplöst enkelspåriga. Jag har jobbat som alternativ 3 i flera år, en riktig sellout... 😉 Tricket är att känna sig trygg i sig själv, spela rätt låtar och sätta bra mixar. Spela för andra och inte sig själv, dvs inte leka sönder låtar med effekter o dylikt. Man behöver kunna hålla flera bollar i luften och aldrig bli stressad, med vana kan man maskera dom flesta misstagen 🙂 Man är lite av en lekledare, kanske styra ljuset om ingen annan gör det osv... Man ansvarar för att folk dansar helt enkelt. Många börjar göra egen musik med tiden, det går hand i hand. Basic mixning och arrangering har man redan nosat på som dj. Kanske lättare mastring på mixtapen osv... Alternativt så börjar man med musik och blir dj. Det är inte svårt att vara dj men det är heller inget man lär sig över en natt. Det är vanan som gör den stora skillnaden. En bra dj handlar helt impulsivt och mixar alltid tight.
  10. Pröva Korg M1 Antagligen den dom använt.
  11. Ta en öl på söder och snacka lite skit, bolla lite i idéer är jag med på iaf. Behöver inte vara mer formellt än så tycker jag.
  12. Det är ingen nappat på det jag gjort än så länge. Skulle jag bli av med allt skulle det bara vara skönt. Börja på ny kula.
×
×
  • Skapa ny...