Jump to content
Annons

gibsonmatte

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om gibsonmatte

  • Födelsedag 1976-03-03

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Malmö
  1. Lite sent inlägg från min sida men bättre sent än aldrig! Jag tycker du gör helt rätt i att köpa en billig gitarr nu till att börja med och precis som övriga säger så blir det roligare att köpa upp sig sen när man känner att man utvecklats. Kom ihåg att du blir inte på något sätt en bättre gitarrist av en dyrare och bättre gitarr. Okej, det kommer kanske låta bättre när du spelar in med en dyr gitarr men kan man inte spela så tycker jag inte det är någon mening med en asdyr gura. Du kan ju även kolla in dina lokala musikhandlare och se vad de kan erbjuda för gitarrpaket. Runt 2-3000 kan du få en gitarr, en liten förstärkare, stämapparat, kablar och annat smått och gott. Jag har stött på många "gitarrister" som tror att en ny skitdyr gitarr kommer göra dom så mycket bättre. Okej, allt som ökar ens inspiration och spelglädje är bra men rent tekniskt kommer du inte bli bättre. Satsa hellre på, som du säger, en billigare gitarr och lägg hellre lite pengar på lektioner, instruktionsböcker/filmer. Kan även passa på att tipsa om guitarmasterclass när vi nu är igång med tips 🙂 Lycka till!
  2. Haha! Amen to that brother 😄
  3. Always make more promises, than you can break Unowned - D.A.D
  4. Bra tips om rummet och typ av högtalare!! Stort tack för det. Det är ju typiskt sådana saker som jag inte har en aning om....
  5. Tjenare! Tack för tipset angående lyssning! Jag har ett par gamla lurar som jag skaffade till någon inspelning vi gjorde och jag tror inte de är de bästa. Inte om man kollar priserna på lurar som finns därute 🙂 Jag kommer inom kort att flytta till en större lya och ska då, till min flickväns enorma förtjusning 🙂, inreda ett större rum som "studio" och måste antagligen då köpa mig ett par skapliga högtalare. Jag har kollat på genelec (heter dom så?) och ADAM men jösses va dyra! Måste man verkligen lägga en mindre förmögenhet på detta? (jag tror redan jag vet svaret dock... 🙂) Helvetet känns varmt och mysigt och jag har redan fått massa feedback och hjälp 🙂
  6. gibsonmatte

    Vilsen amatör

    Tjenare! Jag är semi-ny här på forumet och varit medlem sen i Januari. Eller ja, det är nog inte semi-ny utan riktigt ny. Struntsumma... Jag har spelat gitarr i 15 år ca men har den senaste tiden, senaste året egentligen, bestämt mig för att utvecklas ordentligt då jag tidigare fullständigt hatat att öva och spela hemma. Men så för ett år sen snubblade jag över en komplett sida för gitarrister som vill utvecklas oavsett förmåga. Detta ledde vidare till att jag blev mer och mer intresserad av att spela in mina saker för att lättare kunna öva. Jag har alltid skrivit låtar men aldrig spelat in det jag gjort utan bara skrivit ner det på papper vilket oftast leder till nästan ingenting, i mitt fall i alla fall... Så nu ska jag då försöka lära mig att spela in mina gitarrer, bas, sång, trummor och övriga pålägg. Och det är detta som är den enorma utmaningen för mig. Jag har alltid tyckt att spela in känts för tekniskt och tråkigt, det faktiska spelandet är kul men ratta på grejer och dra i reglar var inte min sak. Men! Efter att ha införskaffat lite budget prylar till hemmet har jag upptäckt att det är enormt kul och lärorikt! Och nu har jag, snart i alla fal, möjlighet att spela in mina låtar. Mitt syfte med detta är dels att presentera nytt material för bandmedlemmar men även försöka producera egen musik på egen hand. Det jag till en början kommer använda mig av är: - Cubase LE (vet faktiskt inte om jag behöver köpa en full version, eller?) - EMU Ljudkort - Shure SM57 - Kondensator mic (riktigt billig och kommer inte ihåg namnet. Förmodligen kass men får duga för nu) - POD 2 - AD Drums Vad jag behöver köpa är: Ja... vad behöver jag mer? Jag har kikat runt på mic-preamps, kompressorer, delays, micar, effekter/pluggar men vet faktiskt inte vad jag behöver nu... Och eftersom jag är gitarrist i grunden så gör jag alltid en förmodligen rätt barnslig jämförelse som funkar så här: - Om ett pre-amp/mic kostar 5-6000 så kan jag ju få en skaplig gura till ju! - Om ett pre-amp/mic kostar 10-15000 så kan jag ju få en grym gura eller 2 skapliga! Löjligt va? Japp, det var nog min presentation det. Hör gärna av er om ni är nyfikna på något och ni kommer med all säkerhet stöta på mig i forumet där jag till en början kommer fortsätta ställa frågor om de allra mest simpla och kanske pinsamma saker 😳
  7. Fantastiskt bra inlägg! Jag kommer initialt inte att skruva, trixa och pilla så mycket med ljudet. Men i avsaknad av trummis så verkar AD tillräckligt bra för att kunna bygga låtar som dessutom låter bra rätt snabbt. Hey, detta är mitt första försök till att sätta upp en liten hemmastudio så allt som i nuläget innefattar mycket mixning, märkliga pluggar och annat ni gör för att få rätt trumljud är rena mysteriet för mig 🙂 But I'm learning!
  8. Jag kommer i huvudsak skapa metal men även i frånvaro av med-musikanter spela in lite singer/songwriter tjaffs. Men primärt blir det metal. Men om jag tolkar dig rätt så är hugget som stucket va? Både AD och Sup kommer funka finfint till metal/rock? Shit! AD-demon lät skitbra! Eftersom jag är overkligt dålig på att faktiskt spela trummor så gör det inget om det inte är bra stöd för digitaltrummor 🙁 Det jag är ute efter är en plug som jag kan skapa bra metal sound med och som sagt även använda till lite mer "mellow" låtar. Pinsam fråga kanske, men vad är BFD2?
  9. gibsonmatte

    Trumplugg

    Fram tills i skrivande så var jag rätt övertygad om att XLN's Addictive Drums var helt rätt för mig och skulle precis springa iväg till en musikaffär och införskaffa AD. Men så läste jag precis i senaste numret av Studio att Toontracks Superior Drummer 2.0 tydligen skulle vara hästbra. Och efter att ha lyssnat på några demos på Toontracks hemsida så kan jag väl bara hålla med. Men då jag inte alls provat Superior Drummer 2.0 (testat EZdrummer dock) tidigare så vet jag nu inte alls om just AD är rätt för mig och skulle verkligen behöva lite tips/råd. Jag har ett tag kört AD demo version och var verkligen helnöjd med den. Någon därute som provat just AD och Superior Drummer 2.0 och kan hjälpa mig på traven inför mitt köp? Stort tack på förhand!
  10. Tack för svaret och precis. Jag tänkte att med en liten klaviatur så jag kan även spela in lite med hjälp utav den. Förvisso är det bara 8 pads på de modeller jag tittat på men det borde räcka. Mitt problem är egentligen om allt kommer vara kompatibelt? Alltså kommer jag kunna med hjälp utav Axiom 25 kunna spela in Addictive Drums i Cubase? Ber om ursäkt om jag inte uttrycker mig helt korrekt. Jag är extremt grön när det gäller sånt här... 🙂 Du kommer nog behöva mecka lite med drum maps i Cubase för att få mappingen som du vill ha den (d.v.s. vilket ljud som ska vara på vilken pad), men annars ska det inte vara några som helst problem så länge kopplingen mellan Axiomen och Cubase fungerar bra. /Tore XLN Audio Också ett trevligt svar! Tack så mycket Tore!
  11. Tack för tipset! Ska genast bege mig till Ljudkortsforumet och grotta ner mig i vad som finns där. Mitt ljudkort idag har USB men då jag upp till nu bara spelat in Gitarr, audiospår, så har det funkat helt ok. Hade lite strul med latencyn ett tag men fick ordning på det sen (fråga mig inte hur dock, det bara löste sig... Vilket vittnar om min enorma inkompetens inom detta 🙂 )
  12. Tack för svaret och precis. Jag tänkte att med en liten klaviatur så jag kan även spela in lite med hjälp utav den. Förvisso är det bara 8 pads på de modeller jag tittat på men det borde räcka. Mitt problem är egentligen om allt kommer vara kompatibelt? Alltså kommer jag kunna med hjälp utav Axiom 25 kunna spela in Addictive Drums i Cubase? Ber om ursäkt om jag inte uttrycker mig helt korrekt. Jag är extremt grön när det gäller sånt här... 🙂
  13. Tjenare, Jag går nu i handlingstankar och ska köpa Addictive Drums samt någon form av midi-klaviatur med pads (typ M-Audios Axiom 25). Anledningen till att jag vill ha en midi-klaviatur med pads är helt enkelt för att jag är sinnessjukt dålig på att lägga ut trummor i Cubase via GM-Map eller liknande och inbillar mig då att det blir enklare om jag med hjälp av pads kan "trumma" in direkt, och sen justera såklart. Men min fråga, eller frågor, blir nu vad jag bör tänka på när jag köper detta? Och hur fungerar det rent praktiskt/tekniskt med AD, midi-klaviaturen och Cubase? Är det krångligt att sätta upp det? Det jag har idag är: Ljudkort: EMU - Tracker Pre USB DAW : Cubase LE Kommer jag med denna utrustning kunna göra det jag vill eller finns det några "flaskhalsar" i den tänkbara setup:en? Stort tack på förhand!
  14. Underbart! jag la till ett VST spår, HALionOne och nu ljuder det trummor! Men faktum kvarstår att jag inte kan spela upp MIDI och Audio samtidigt, right? Återigen tack för hjälpen!
  15. Har precis installerat de senaste drivrutinerna utan någon förändring... Jag får väl erkänna att mina kunskaper kring MIDI och Audio är något begränsade... Det jag gjorde i Cubase var att "adda" ett MIDI spår, valde sen GM drum map och ploppade ut olika "trumljud" som fanns för GM Map. Jag ser att en signal går från spåret (se bild nedan) Kanske kan ni se problemet med hjälp utav den bilden? Återigen jag ber om ursäkt om mina knappa kunskaper inom detta gör att jag inte kan förklara det tillräckligt väl. But I'm learning! 😳 Tack igen! (det är förresten bara MIDI som inte spelas upp. Audio-spåret låter perfekt! )
×
×
  • Skapa ny...