Jump to content
Annons

monostump

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av monostump

  1. Enkel fråga! Någon som har handlat via www.thomann.de? Verkar vara väldigt välsorterade då det gäller utrustning av det mesta. Likaså prisvärda då då man börjar jämnföra vad du får pynta för grejerna inom Sveriges gränser. Visst, garanti hit och dit men Tyskland är ju fortfarande relativt civiliserat.
  2. DJ:ande med cd och mp3, hur funkar det då? De kan du ändra tempo med. Söker man efter Richie Hawtins på Youtube så kan man hitta 6-7 session där han förklarar sitt användande av Native Instruments Traktor. I något av dessa session/videoklipp förklarar han sitt upplägg gentemot andra deejay kollegor där dom kan "hooka" upp med varandras livesession och mixa ihop varandras spelningar över ethernet/nätet. Kanske inte just såsom Spotify (vad det nu är, har aldrig tittat på det) men tekniken och tänket är tydligen redan igång.
  3. Har snokat rundor här på forumet ang utrustning för integrering av mp3 - mixer - dator och konsol. Men även snokat massor på youtube efter denna hantering. Jag är helt tagen av Richie Hawtins framträdande och livesets. Jag köpte mina första svarvar (Technics 1200) i början på 90-talet de är mig trogna än. Bara lek och avstressfaktor numera. Ett par olika mixers har man haft under åren. Svarvarna ska stå mig trogna till graven men jag letar efter en mixer med möjligheter för hantering av just data och mp3. Traktor programvaran har man lekt med på datorn men bara i demo tappning. Men det är denna man vill nyttja sig av. Hårdvara då? Fortfarande är det bara för lek och avstressfaktor så någon förmögenhet ska inte slängas ut på det. Hade jag haft stålar hade jag givetvis bestyckat mig med Allen & Heath prylar direkt. Har länge fluktat efter Behringers DJX-700 som ska vara billighetsvarianten av Pioneers 500-serie har jag för mig. Även på det sista fluktat efter Behringers DDM-4000 som gör hoppet mot dator och mp3:or. Men är det rätt? Traktor Pro har 4 kanaler för uppspelning. Vad kan DDM-4000 hantera? Den har enbart Midi-interfacet med sig? Finns det någon enhet som hanterar samtliga 4 kanaler gentemot Traktor? Egentligen kanske men bara skulle skaffat mig DJX-700 som enbart mixer med effektmodulerna. Sedan en konsol alt dator som levererar samtliga kanaler till mixerns kanalingångar. Eller jag rent av kanske klarar mig med Behringer 2000 alt 3000 där jag likväl kan plugga i två svarvar. Det som är intressant just ifrån spelarna är att kunna "killa" frekvenser. Vad jag förstått det som så behöver jag ha specifikt ljudkort för att kunna få ut de 4 analoga ljudutgångarna till en mixer för det sker väl ingen transport över USB:n till mixern av det som spelas upp samt det som förlyssnas? Att ta ut ljudet från datorn kräver ju likväl att jag måste ha ett externt ljudkort som fördelar signaler? Någon som kan hjälpa mig att reda ut? (om det är någon som förstår vad jag är ute efter) Förresten, någon som har erfarenhet av shopping ifrån www.thomann.de? Verkar bli vettiga priser kontra de svenska.
×
×
  • Skapa ny...