Jump to content
Annons

calpa

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av calpa

  1. Hej! Jag tänkte köpa ett par studiomonitorer. Vad skulle folk tipsa om är det bästa man kan få för 2000-4000 kr? Jag måste kunna göra bättre mxningar/Mastringar, framförallt det senare och söker då efter ett så ärligt ljud som möjligt på alla register. Gör både akustisk musik som filmmusik, rock ballader, pop men gör även endel helelektroniskt som house och vill ju då gärna att det är bra tryck i dem. Min gamla rockkollega tipsade mig om Alesis M1 Mk2 som han säger är grymma. dem finns på thomann för 2600kr. Kollade ett youtubeklipp om den och personen påstod att dem var rätt oärliga kring lägre basen. Alla tips är varmt välkomna!

    //Calle

  2. ok det är strålande! för jag brukar alltid använda min inbyggda mick.. där har jag en grejj iallfall. sen har jag en elbas jag sällan använder, kanske ska börja använda den också istället för att köra gitarren eller fuska med baspluggar,, det med reverbet låter bra också! tyvärr har jag inga riktiga trummor så det blir svårt, kan ju klappa händerna och knäppa med fingrarna såklart, trumma på bordet etc.. =) kanske kan en reverb på masterspåret vara bra också?? Fler tips är EXTREMT välkomna!!

    Calle

  3. Hej!

    Jag har en halvakustisk gitarr som jag spelar in via externt ljudkort. Resten av musiken får jag mest från plugins och vst-intrument såsom trummor pianon marimbas synthar etc etc. Har någon tips på hur man skapar en akustiskt känsla trots att man gör mycket av musiken helt elektroniskt? Letar efter ett akustiskt sound på slutmixen av det jag gör och vet att det inte är helt enkelt att trolla fram, men det måste väl finnas lite knep för att "lura" lyssnaren något iallfall?? så man kommer bort från en "plastigare" och elektronisk känsla mot det akustiska. Finns det särskilda pluggar för detta? eller hur tweakar man dem klassiska effekterna/eq's/reverb? Jättetacksam för svar kring detta!!

    Calle

  4. Hej! Behöver lite tips omgående på bra VST's med bra samplebibliotek med stråkar/fioler/cellos som låter autentiskt, gärna hela orkerterljud, med flöjtar och andra bra akustiska instrument. som en komplett orkester eller bara specialiserade intrumentVST's. Jag använder logic så program som går att köra via det vore toppen!! tacksam för svar kring detta!!

  5. Hej! undrar lite vad som är rimligt att ta betalt för att göra musik till en reklamfilm?? beror ju säkert på uppdragsgivaren, och musikaliskt önskemål, produktionstid etc.. men lite generellt vet någon vad företag brukar fakturera för ett uppdrag? MVH Calle

  6. Hej!! Jag är producent och låtskrivare, småskalig sådan som arbetar hemifrån men jag tror jag har stor potential och har gjort bra material som branschfolk (musik) visat stort intresse för. Nu har jag chans att skriva kontrakt med ett "förlag" och jag är osäker på huruvida jag ska gå tillväga, huruvida jag är i behov av ett förlag. Mitt andra alternativ gissar jag på att gå de större skivbolagen direkt till mötes, då förlaget endast agerar som mellanhand, självklart har de bra kontaktnät och kan styra möten och bra kontakter men jag har redan tidigare tillexempel fått visat intresse från ett större skivbolag. Förlaget vill skriva kontrakt för 3 år och det ska gälla allt mitt material, allt, och över hela världen, de vill ha 33%. Nu är det ett standardkontrakt som säkert kan gå att dra lite i men jag skulle jättegärna vilja ha era synpunkter på min situation, vad era erfarenheter är av förlag och om ni har några bra tips på hur en producent låtskrivare i dagens läge bör gå tillväga. Jag vill starta eget skivbolag men känner att det vore skönt att börja hos en större aktör, eller etablerad iallafall innan jag försöker stå på helt egna ben. Vore extremt tacksam för råd och tips!

  7. Hej! om man lägger på effekter och pluggar på stereo out, typ som man gör när man mastrar med kompressorer, eq's och limiters etc, vart lägger man automation för dessa om man vill? använder logic! har lagt på en low cut och vill styra alla spår med denna.

    TACK!!

    ahh! skapa nytt spår, högerklicka, reassign track, mixer och sen "stereo out" och så hade jag visst ett eget spår för stereo out. tack ändå!

  8. Hej! Ville köpa en kondensatormick som man kan köra genom usb för smidighetens och mobilitetens skull. Går det att använda sådana USBdrivna i jämförelse med vanliga analoga? någon som har ett rätt billigt tips en bra mick=?= TACK!

  9. Behöver bara ett inte allt för komplicerat program för cdcoverredigering, inte för äkta branschskivor direkt utan ska endast bränna upp för privat pr, använder logic 9 och har för mig att apple har ett program för detta som finns med logicfamiljen typ? Några tips på bra och enkla program? TACK! (använder MAC btw..) är det photoshop som gäller?

  10. Varför går det inte att spela in sång efter en tonartshöjning? Om du inte kommer upp så är det inte meningen du ska sjunga där uppe. Fast Björkman är inte så kräsen på sånt.

    det är inte jag som sjungit in rösten, det är en tjej som jag inte kommer kunna jobba med på ett tag. hittade pitchshifter 2 som ingår i logic och det funkade nog okej!

  11. Hej! Undrar om någon har något tips på ett bra program/plugg som man kan höja tonarten med för audiospår. Tänkte testa att lägga en sådan melodifestivalklassiker på sista refrängen men kan inte spela in ny sång i den högre tonarten, och vill därför göra det "i datorn". Jag använder Logic studio.

    tacksam för hjälp!!!

  12. Håller på och försöker utveckla mitt elektroniska musikkomponerande lite dag för dag med jämna glapp. Började för ett halvår sedan med elekroniskmusik och midi och vad allt nu heter. är väl främst inne på progressiv house, lyssnar även lite på trance (gärna åt house hållet), elektro etc. och försöker väl skapa alster åt dessa håll. Använder Logic Express 8, ska byta upp till pro vid lämplig tidpunkt!

    Skulle verkligen uppskatta om någon med mer koll än mig skulle kunna lista, tipsa om vad man bör bemästra för att kunna spotta ur kvalitativa verk i dessa genrer, det senaste jag lärde mig var den obligatoriska sidecaineffekten för kicken, i förrgår natt faktiskt, tog ett tag eftersom att jag inte hade en blekaste om vad "bus" egentligen handlade om, har väl inte förstått det tillräckligt, men tillräckligt för att skicka iväg all världens spår till kicken på bus 1 i kompressorena. Har du fler tips på andra effekter eller plugins, mastering grejjer som är lite typiska för denna musik vore jag riktigt glad! eller hur du använder mer klassiska saker på speciella sätt. Gärna en top 5 eller nåt?! top10 likaså!

    Mycket tacksam för svar!

    Gott nytt år!

×
×
  • Skapa ny...